За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
АзКлавдия
Рейтинг: 624 ВеселоАбе в Австралия, обаче от Джони Ди Франческо
Доброто е заразноАмбразурчик
Рейтинг: 177 Весело[quote#0:"Пицата"] Най-добрата пица се правела в...Австралия [/quote]
Най-добрата пица я прави жена ми
.........
лъжа, естествено ,
но тайно се надявам , ако прочете поста да се засрами ,
да се мотивира и да започне да прави пици
------
всички жени имат ц**и но не всички правят хубави пици
Чардо
Рейтинг: 1416 ВеселоХаресвам препечена "маргарита"
Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24Да хрупка !
Станислав Генов
Рейтинг: 845 Неутралнодрън дрън. ял съм пици в америка и в цяла европа - е италианската си е най......
usero
Рейтинг: 789 НеутралноТрябвало да е гарнирана единствено с белени домати, сирене, чесън, зехтин и сол, а тайната била да се сложи босилек. Явно според автора босилекът е вид сирене, или сорт домат, или марка зехтин. Във всеки случай това на картинката ако е шампионската пица, или поне някоя от участничките в борбота, доста е скромна за моя вкус, повече бие на пресна питка, намазана с нещо отгоре за красота, отколкото на истинска пица.
Рамзан Кады́ров
Рейтинг: 371 НеутралноДо коментар [#4] от "Стан":
В статията не става дума нито за Америка, нито за Европа. Става дума за Австралия, където живеят няколко стотин хиляди австралийци от италиански произход.
dj x2805
Рейтинг: 120 НеутралноЕеех една пещ на дървени въглища.... и съм номер 1... Бих станал пицар веднага. Замесвам си сам тестото за всички пици у нас и стават много добри - не толкова колкото на номер 1 в света, но все пак и аз не ги правя всеки ден...
www.soundcloud.com/x2805KМЕТ НА МНОГО СЕЛА
Рейтинг: 402 Неутрално[quote#5:"usero"], доста е скромна за моя вкус,[/quote]
Пицата на Дянковь.
Olga
Рейтинг: 620 НеутралноПо цял свят обичат пица и китайско
)) У нас и двете са побългарени. Италианската пица е по суха и с по малко продукти върху нея. Ние искаме да има изобилие и кашкавала да се точи
Мойше! Толкоз!!!
Рейтинг: 1183 Весело[quote#6:"Eurasian Union"]В статията не става дума нито за Америка, нито за Европа. Става дума за Австралия, [/quote]
Състезанието е било в Парма (Италия). Първото място е било спечелено от австралиец от италиански произход, с пицария в Мелбърн
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!Не си много прав
До коментар [#6] от "Eurasian Union":
kamenpavlov
Рейтинг: 733 НеутралноМежду другото нашата пица е много хубава - въобще не ме вълнува оригинална ли е или не, като е вкусна. А иначе аз правя жестока пица - само с домати, зехтин, моцарела и пресен босилек, блатът е много тънък и сух и става "един път"...ех, как ще си спретна една довечера
Чардо
Рейтинг: 1416 ВеселоДо коментар [#11] от "kamenpavlov":
Тя прониква навсякъде в тестото равномерно , до като растителната мазнина седи отгоре
Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24[quote#11:"kamenpavlov"]блатът е много тънък и сух[/quote]
Така и аз го предпочитам , но пробвай някой път , колкото и да е не здравословно не със зехтин , а със свинска мас
Имай предвид , че точно за това използват БИВОЛСКА моцарела . Биволското мляко е с най-висока масленост .
doneva_a
Рейтинг: 458 Любопитно[quote#5:"usero"]доста е скромна за моя вкус, повече бие на пресна питка, намазана с нещо отгоре за красота, отколкото на истинска пица.[/quote]
"Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"Традиционно "истинската" пица си е била точно такава - хляб с лека гарнитура от сирене и подправки и зехтин.
Чардо
Рейтинг: 1416 ЛюбопитноДо коментар [#11] от "kamenpavlov":
Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24Извинявай ,
Пробвай и босилека да го накъсаш на ситно и да ги омесиш в тестото за блата . Така аромата на босилека става по-наситен , иначе като е отгоре се изсушава и аромата отива във фурната .
Нещо като всичката пара в свирката
kamenpavlov
Рейтинг: 733 НеутралноДо коментар [#14] от "Чардо":
Хм, за последното не знам...Не е ли босилека за това да се смеси с доматите и така да се получи хубавия аромат?
Лъв
Рейтинг: 169 НеутралноИстинска пица от истински италианец.
Което няма нищо общо с тоновете хляб, гарнирани с 8 килограма гадно месо, което ни сервират по българските 'пицарии'.
Чардо
Рейтинг: 1416 ЛюбопитноМного обичам домати !
Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24Още от дете си ги късах от градината на баба и дядо в с.Обнова Плевенско и само със сол . . .
Да ! Така се слага по принцип босилека ведно с доматите , но аз си правя пицата без домати , а само с поне 3 вида сирене , а домата нарязан , сочен и пресен
Така както е описала
[quote#13:"doneva_a"]Традиционно "истинската" пица си е била точно такава - хляб с лека гарнитура от сирене и подправки и зехтин. [/quote]
и отделно студена бира или розе
zlatediki
Рейтинг: 120 НеутралноПо-големи майстори на пицата от италианците няма.
Станислав Генов
Рейтинг: 845 НеутралноДо коментар [#6] от "Eurasian Union": в Америка живеят 10 милиона емигранти от италиански произход но пиците са по-кофти от колкото в Италия. Това исках да кажа - не вярвам пиците в Австралия да са по-добри от тези в Италия.
mmarto
Рейтинг: 676 НеутралноНай- обичам пица на парче, ама да си турнем отгоре и кечуп и майонеза, ако имаше и що да се изтопи щеше да е най- арно.
yu22
Рейтинг: 853 Неутрално....И аз снощи правих "Наполитана" - върху блата: доматена салца, ммосарела, и ситно нарязани чесън и магданоз. Отгоре шайби пресни домати....
мнoгoниковият турист, имам 3-4 акаунта и 22 НИКА...Martin
Рейтинг: 634 НеутралноНай-добрите пици са в Трастевере.
Коки
Рейтинг: 789 Неутрално[quote#17:"Чардо"]но аз си правя пицата без домати[/quote]
Моята "малка тайна" е след първото намазване със доматена салца и зехтин следва босилека, моцарелата и/или кашкавал, и отново доматена салца.... така аромата на босилека се "заключва" и резултатите са отлични!(почти винаги
)
Аууу, кощунство!
BarBQ
Рейтинг: 853 ВеселоДруг път, най-добрата пица се прави вкъщи.