За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
полувишис
Рейтинг: 217 Веселода сготвим свинско?
http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnesДелян Пеевски?
majorman
Рейтинг: 738 ЛюбопитноАгата Кристи е автор на 79 романа и на най-дълго играната пиеса в Лондон - "Мишеловката" не слиза от сцената от 1952-ра година до днес.
We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man-------------------------
Дали? Бих заложил, че пиесите на Шекспир се играят в продължение на векове.
chicago514
Рейтинг: 696 ВеселоКакво ще готвим днес.
Free person
Рейтинг: 374 НеутралноВелика писателка и дама,както и Артър Конан Дойл!
TonyЗа да днес нищо няма да готвя - днес е строг пост!Кръстовден е!
BIG AL
Рейтинг: 1316 ВеселоВеликата 'баба' си е писала криминалетата на спокойствие - във ваната , в банята ...
)
BIG ALBIG AL
Рейтинг: 1316 ВеселоДобре е , е човек да се изолира, като Агата Кристи , в определени периоди...
)
)))
BIG ALБез НЕТ, без вестници , почти без телевизия и със стар телефорн - САМО за 'ало' - без НЕТ ...
Поне 2 пъти годишно по 15 -тина дни, като мен ..
Но как да пропиша криминалета , като ВЕДНАГА ще се установи, че ОПИСВАМЕ - реалния живот , действителността в България , и въображението НИ - няма да може да измисли НИЩО повече от това , което виждаме, гледаме ДНЕС, в УПРАВЛЕНИЕТО на България ...
simval
Рейтинг: 624 НеутралноСело Раковица, родното село на Андрей Гуляшки, авторът на романите за Авакум Захов, защо не направи фестивал за годишнината му.
Аз не зареждам в Лукойл.man_un
Рейтинг: 681 ЛюбопитноТова е най-малкото, заради което уважавам старата дама, но обожавам авторите, които наред с прекрасното си повествование описват оригинални и вкусни блюда, приготвени и поднесени според случая. Скоро препрочетох "Хотел Бъртрам" на Агата Кристи. Тя ти поднася лукс и лакомства като кифлички с масло, ровки яйца, сварени за точно определено време и като ги срежеш с ножа, жълтъкът се разтича по препечената филийка сочен и т.н. , и т.н., и съжалявам хората, които не ядат такива неща. Ян Флеминг подробно описва закуската на Джеймс Бонд, хрупкавият бекон, специалния пчелен мед, конфитюри, сирена и прочие, или баницата на дядо Марто от "Двайсет години по-късно" на Ал. Дюма " с гъби и падпадъци" плюс дълго въже и други неща, с които принц дьо Бофор бяга от затвора. Чандлър си пада по тънки пичовски напитки гимлет, гибсън и мартини, с които пои мъжествената си утроба Марлоу. Обичам ги тия автори, с това дават особена атмосфера на книгите си и мога да ги чета отнаво и отново, а накои от рецептите прилагаме в къщи.
man_un
Рейтинг: 681 НеутралноДо коментар [#7] от "simval":
Гуляшки вероятно малцина го помнят, но в неговите приключения не липсват кулинарни описания като например " в заведението миришеше на прясна скара, чер пипер и подправки, а после ядохме най-хубави те кебапчета и пихме най-студената бира...или селски зрял фасул, подсладен със сушени жълти джанки, или вряла картофена чорба , подлютена и т.н.
simval
Рейтинг: 624 НеутралноДо коментар [#9] от "man_un":
Аз не зареждам в Лукойл.Честно казано, нямам толкова подробни спомени. Но щом казваш, нека Раковица да включи боба, бирата и кебапчетата във фестивала.
Алф
Рейтинг: 937 НеутралноА аз се разочаровах от нея, когато прочетох нейни изказвания за България пълни с обидни стереотипи. Знам, че ни се носи името по света, но вярвам, че интелигентен човек следи да не попада в щампи....
Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.