Вкусът на исландската Коледа

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (22)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на chicago514
    chicago514
    Рейтинг: 724 Весело

    Светая светих за исландците в местната кухня е филето от развалена акула, престояло и ферментирало шест месеца в пясъчник."Това като го прочетох и ми се прияде една хубава свинска пържола с пържени картофки.

  2. 2 Профил на V.Iliev
    V.Iliev
    Рейтинг: 388 Весело

    Красиво, ама ще мина без запечени агнешки главички, сервирани в ресторант

  3. 3 Профил на Димитър Димитров
    Димитър Димитров
    Рейтинг: 544 Весело

    [quote#2:"V.Iliev"]Красиво, ама ще мина без запечени агнешки главички, сервирани в ресторант[/quote]

    Не знаеш какво изпускаш

  4. 4 Профил на fresia
    fresia
    Рейтинг: 586 Неутрално

    А аз станах вегетарианка след статията.Бля....

  5. 5 Профил на CINZANO
    CINZANO
    Рейтинг: 652 Весело

    Интересно, но не бих казал вкусно

    Мома, събори Альошата!
  6. 6 Профил на OOPS
    OOPS
    Рейтинг: 225 Весело

    В Швеция съм опитвал развалена риба. Ако не повърнеш до 2 мин, значи имаш доста здрав стомах

  7. 7 Профил на KaV
    KaV
    Рейтинг: 489 Неутрално

    Въпрос на вкус, навици и традиции. Ако си възпитан да ядеш това, то си ти харесва.

  8. 8 Профил на Незнайко
    Незнайко
    Рейтинг: 2963 Неутрално

    Наздраве и весели празници на исландците!

    "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
  9. 9 Профил на Хриси
    Хриси
    Рейтинг: 1366 Любопитно

    Добре де, като имат толкова много прясна риба, защо, по дяволите, ядат развалена?!

    Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
  10. 10 Профил на V.Iliev
    V.Iliev
    Рейтинг: 388 Весело

    [quote#3:"Димитър Димитров"]Не знаеш какво изпускаш[/quote]
    Вярно, не знам, но не мога да си представя каква борба ще водя с агнешката главичка в ресторант. Вкъщи - иди доди

  11. 11 Профил на idianata
    idianata
    Рейтинг: 652 Неутрално

    До коментар [#9] от "Хриси":

    За същото за което ние ядем луканки и пастърми. И пием втасал гроздов сок, най-добре отлежал година в дъбова бъчва.

  12. 12 Профил на man_un
    man_un
    Рейтинг: 707 Неутрално

    Както казват руснаките "по вкус и цвет тавариш нет." Вечер, докато се храним, гледаме по травел кулинария и спорим. Снощи даваха рецепта за мусака, казаха, че била орингинал от Мароко. Няма нищо общо с тая, дето я готви жената. Нашата е с кълцано месо и гъби, преди я правехме с печурки, но последно опитахме с кладници, стана абсолютно бижу.

  13. 13 Профил на Jordan Dimitrov
    Jordan Dimitrov
    Рейтинг: 334 Неутрално

    Добра година изпращат исландците..Биха Англия на европейското и определено весело ще посрещнат празниците!!

  14. 14 Профил на Селс китари КАТ
    Селс китари КАТ
    Рейтинг: 12 Неутрално

    "... ферментирало парче от скат или акула с разтопена овча лой ..." - това е абсолютна перверзия! Много извратени тия бе!

    Вече няма да обиждам
  15. 15 Профил на султана глаушева
    султана глаушева
    Рейтинг: 334 Неутрално

    Това с развалената акула, ферментиралата риба скат и овчата лой е..хмммм...

    Мърфи е оптимист!
  16. 16 Профил на nuts
    nuts
    Рейтинг: 225 Неутрално

    До коментар [#9] от "Хриси":

    Еее, щото то всеки може да яде прясна! :Р

  17. 17 Профил на nenad
    nenad
    Рейтинг: 116 Весело

    И аз не си падам по исландската кухня, но истината е, че исландците са уникално готини хора!
    Хубава Коледа на тях, на нас, на всички!

  18. 18 Профил на султана глаушева
    султана глаушева
    Рейтинг: 334 Неутрално

    До коментар [#17] от "nenad":
    И на теб хубава. И на исландците. Ама обясни ми, моля те, от какъв зор им трябва развалена риба, като имат бол прясна? Нали са остров?

    Мърфи е оптимист!
  19. 19 Профил на nenad
    nenad
    Рейтинг: 116 Неутрално

    [quote#18:"султана глаушева"]от какъв зор им трябва развалена риба, като имат бол прясна?[/quote]
    Преводът не е коректен, рибата не е "развалена", а ферментирала. Разлика като между зеле и кисело зеле. Развалената риба и разваленото зеле са нещо друго, мисля
    Хубава Коледа на всички!

  20. 20 Профил на areta
    areta
    Рейтинг: 1005 Неутрално

    До коментар [#19] от "nenad":

    Преводът си е много коректен. Полу-развалена е, ама благовъзпитано й викат "ферментирала". Пълна отврат и смрад, ама традиция, какво да правиш.

  21. 21 Профил на areta
    areta
    Рейтинг: 1005 Неутрално

    До коментар [#9] от "Хриси":
    До коментар [#18] от "султана глаушева":

    Такава е традицията. Не всички я следват. Идва от стари времена. Рибата по принцип се съхранява чрез осоляване, за тази легендите разправят, че е от много бедни времена, когато хората не са разполагали с достатъчно сол, а са се опитвали все пак да запазят по някакъв начин храната.

    Впрочем, през зимата едно време е нямало особено прясна риба. Заради времето не са можели да излизат в морето с паянтовите си лодки.

  22. 22 Профил на SStan
    SStan
    Рейтинг: 171 Неутрално

    Ами всяка страна с традициите и вкусовете си!





За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #