Кухнята на Френската Ривиера храни първо очите

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (18)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на balgariez
    balgariez
    Рейтинг: 8 Весело

    Колко ли е личното тегло на Петър Карабоев, автора на текста и снимките ?! (ツ)

    Pederugi kradat Bulgaria. PP - v kausha!
  2. 2 Профил на citoyen
    citoyen
    Рейтинг: 681 Неутрално

    Ами приятно е - и за окото и за вкуса! Особено в провинциалните бистра и ресторанчета.

  3. 3 Профил на man_un
    man_un
    Рейтинг: 681 Неутрално

    Един кулинарен епизод от "Ранчото "Каменния стълб" на Александър Грин, писан някъде 20-те : един пеон изважда от казана парчета овче месо, полива ги обилно със сос от тиква, добавя боб и поднася на пътниците да хапнат.

  4. 4 Профил на sashobal
    sashobal
    Рейтинг: 322 Неутрално

    Безспорно най-добрата кухня!
    Не се опитвам да омаловажавам италианската.

    Никога повече комунисти и отрочетата им във властта!!!
  5. 5 Профил на wwwtoчkacom
    wwwtoчkacom
    Рейтинг: 206 Неутрално

    "Един класически обяд изисква да му отделите до 2 часа"
    Хааха, с тези миниатурни порцийки, какво ще ядеш 2 часа?
    Аз 2 часа го разбирам:
    1. Ракийка със салатка.
    2. Хапване с вино или бира.
    3. Десерт.

  6. 6 Профил на pamela
    pamela
    Рейтинг: 1532 Весело

    Хубава е идеята да има малки разфасовки от десерти така, че човек да може да си поръча три малки десертчета.
    Обикновено минавам без ордьовър и си поръчвам нещо по-леко за основно ястие като риба или морски дарове, обаче десерт - задължително!

  7. 7
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

  8. 8 Профил на chepokalipsis
    chepokalipsis
    Рейтинг: 217 Неутрално

    Като гледам проциите, поне 2 основни с 2 десерта ще ми трябват и не знам какво има да му ядеш 2 часа, аз лично повече от час не съм ял никога, обикновено ям за 5-15 минути, когато съм сам.

  9. 9 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 5512 Неутрално

    Поздравления за подборката :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  10. 10 Профил на ilinko
    ilinko
    Рейтинг: 778 Неутрално

    До коментар [#8] от "chepokalipsis":

    Яденето във Франция не е въпрос само да се погълнат необходимите калории . То е философия и отнема време да се насладиш на храната и компанията :)

  11. 11 Профил на olimpipanov
    olimpipanov
    Рейтинг: 312 Неутрално

    Дека е мАстиката за digestif

  12. 12 Профил на г-н Думанов
    г-н Думанов
    Рейтинг: 849 Весело

    До коментар [#5] от "dma12587967":

    Добре казано, но това си е у нас. Копаня със салата и поне две големи ракии. После мешана скара и две-три бири. Крем-карамел.... Всъщност това не е обяд, а сливане на обяд и вечеря, след което човек иска единствено на загрухти релаксиращ сън. Наистина френският обяд за два часа няма как да се впише в нашите стандарти.

    CONTADOR GRATUITO!
  13. 13 Профил на Just Бахур
    Just Бахур
    Рейтинг: 517 Неутрално

    На края на стомашно-чревният тракт всички тези кулинарни "рисунки" и карвинг изглеждат и миришат еднакво!
    След това всеки пуска водата и кулинарните изкушения заминават да изхранват бактериите в пречиствателните инсталации....

    ДА на АЕЦ Белене! Ядрената енергетика е гарант за безкарбоново бъдеще! Потомствен антикомунист!
  14. 14 Профил на gun
    gun
    Рейтинг: 658 Неутрално

    Всъщност в ресторантите там 90 % от хората ядат миди с пържени картофи и...пици. В най-добрия случай пла де жур, което е месо със сос, салатка и кафе за 15 евро. Бира от 300 мл е 5-7 евро. Бон апети.

  15. 15 Профил на voodoo_child
    voodoo_child
    Рейтинг: 676 Неутрално

    Ами приятно е - и за окото и за вкуса! Особено в провинциалните бистра и ресторанчета.
    —цитат от коментар 2 на citoyen


    Да, именно меню от такива масови ресторантчета е показано на фотосите. Следващия път може би авторът ще има възможност да посети и по-висок клас заведения. На хвърлей от Ница е Cipriani, Monte Carlo, където биха му се разкрили доста по-многообразни и любопитни елементи от регионалната кухня.

  16. 16 Профил на Peni Nikol
    Peni Nikol
    Рейтинг: 1642 Любопитно

    Приятно и вкусно изглеждат. Да ви е сладко, който ги опита.

    Да се ядосвате е равнозначно на това да държите горещ въглен с идеята да го хвърлите по някой друг.
  17. 17 Профил на andreas_hofer
    andreas_hofer
    Рейтинг: 838 Неутрално

    Отлична кухня е френската. Но, аз лично обичам и испанските, италиански и грузински манджи.

    Комунизмът и неговите мутации са проклятието на съвременна България
  18. 18
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.





За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #