Пресни подправки

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (21)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на mahjongg
    mahjongg
    Рейтинг: 388 Неутрално

    Да беше снимал малко по-отвисоко, да прочетем имената на подправките

  2. 2 Профил на Karamfil Kalchev
    Karamfil Kalchev
    Рейтинг: 446 Весело

    лапада е страхотна подправка

  3. 3 Профил на raven
    raven
    Рейтинг: 442 Весело

    Тако, извади фотоапарата от гащите. Ша са вмирише.

  4. 4 Профил на staska
    staska
    Рейтинг: 1304 Разстроено

    Баси, тази снимка е невероятна конкуренция на ... айде да не ѝ казвам името на Халдундето.

    "Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере в къщи с гъска."
  5. 5 Профил на Free person
    Free person
    Рейтинг: 388 Неутрално

    Ох,едно мохито добре ще ми дойде!

    Tony
  6. 6 Профил на Мойше! Толкоз!!!
    Мойше! Толкоз!!!
    Рейтинг: 1141 Весело

    [quote#1:"mahjongg"]Да беше снимал малко по-отвисоко, да прочетем имената на подправките [/quote]
    И цените, на опаковка, щото ми се виждат неопаковани/не на връзки/снопчета (не знам/не помня правилната дума, съжалявам)

    Вчера докато чаках "моят човек" на пазара Иван Вазов да обслужи друга клиентка се загледах в цените на босилека и руколата...Лято лято, ама едно целофаново пликче с босилек, към 10-15 поувяхнали листенца (естествено, късани ден преди това)-кинта и пол'вина! Руколата (широколистната) връзка от която излизат листа за салата (без стръкчето) под 50-60 гр-2 кинта!!!

    С'я за една копанка салата (кат' за мен де) ми трябват 1 1/2 връзка рукола, и едно пликче босилек. Доматите, корнишоните, пиперките и карфиолът (ако го случа под 5 лв/кг) са в допълнително. Вече няколко пъти ми казват-БЪДИ МЪЖ! Хапни си една пържола в кварталното кръчме, ш'ти струва по еФтино, и нЕма да бачкаш като негър! Щото аз си отраствам босилек и рукола на балконЯ
    До коментар [#1] от "mahjongg":

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  7. 7 Профил на Мойше! Толкоз!!!
    Мойше! Толкоз!!!
    Рейтинг: 1141 Весело

    [quote#4:"staska"]Баси, тази снимка е невероятна конкуренция на ... айде да не ѝ казвам името на Халдундето. [/quote]
    Снимката си е ОК Само липсва локацията-къде е пустия му пазар с неопаковани мента, босилек и лапад?
    До коментар [#4] от "staska":

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  8. 8 Профил на staska
    staska
    Рейтинг: 1304 Весело

    До коментар [#5] от "Free person":
    [quote#5:"Free person"]Ох,едно мохито добре ще ми дойде![/quote]
    Веднага те черпя едно, макар и не точно това, че ми го бяха направили ... с джоджен. Плажна им работа.
    https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/11701115_478236469018635_639593881434578753_n.jpg?oh=6f1c8a297fa1376b101fc9bce8d2efdd&oe=560E7EB6

    "Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере в къщи с гъска."
  9. 9 Профил на staska
    staska
    Рейтинг: 1304 Неутрално

    До коментар [#7] от "Мойше! Толкоз!!!":

    Тако витае по Римската стена.

    "Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере в къщи с гъска."
  10. 10 Профил на raven
    raven
    Рейтинг: 442 Весело

    До коментар [#7] от "Мойше! Толкоз!!!":

    Слагай саксиите на балкона и ще рупаш свежо.

  11. 11 Профил на Мойше! Толкоз!!!
    Мойше! Толкоз!!!
    Рейтинг: 1141 Весело

    [quote#10:"raven"]Слагай саксиите на балкона и ще рупаш свежо.
    [/quote]
    Това и правя вече трето лято, и рупам ли рупам салати с рукола и босилек (таз' година нЕма мента), ама СВЕЖИ, откъснати към час два преди консумацията

    А и сос песто от пресен босилек бие с нокаут купешките (по цена-нЕколкократно, по качество...неописуемо с думи) Е, пасаторът ми не е индустриален/мощен, та смилането не е перфектно, ама...нободи'с пърфект, 'райт. За зимнината на сосове песто вече не говоря
    До коментар [#10] от "raven":

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  12. 12 Профил на staska
    staska
    Рейтинг: 1304 Весело

    До коментар [#11] от "Мойше! Толкоз!!!":
    [quote#11:"Мойше! Толкоз!!!"]За зимнината на сосове песто вече не говоря [/quote]
    Щоо? Пестото си беше много добре. Легна перфектно върху една паста и две салати.

    п.п. Пак да направиш.

    "Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере в къщи с гъска."
  13. 13 Профил на Мойше! Толкоз!!!
    Мойше! Толкоз!!!
    Рейтинг: 1141 Весело

    [quote#12:"staska"]Щоо? Пестото си беше много добре. Легна перфектно върху една паста и две салати.
    [/quote]
    Йе йе йе След ЕДНА ЦЯЛА ГОДИНА да чуя блага дума за мойте замразени сосове песто От теб де, другите получатели си траят
    [quote#12:"staska"]п.п. Пак да направиш.[/quote]
    Аааа, не, твърдо нЬе! Сосовете си ги правя за себе си, на кандидат'мераклиите им давам няколко клончета босилек, да си го мелят и правят сосове по техен си вкус Може и с кедрови ядки (60 лв/кг, за 9-10 порции са нужни към 150 гр).

    Опитах и с кедровите ядки, и със сурово кашу, и с орехи. Няма съществена вкусова разлика. С орехите има проблем-понякога попада парче черупка, и...е неприятно. С кедровите ядки имам друг проблем (освен паричният де, н'ъл съм стиснат еввреин): Моят пасатор не успява да ги раздроби до прах/дребни частици. Та си останах с кашу
    До коментар [#12] от "staska":

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  14. 14 Профил на staska
    staska
    Рейтинг: 1304 Весело

    До коментар [#13] от "Мойше! Толкоз!!!":
    [quote#13:"Мойше! Толкоз!!!"]Моят пасатор не успява да ги раздроби до прах/дребни частици.[/quote]
    Майка ми си е взела некакво чудо, прави всичко на мармалад. Жив свидетел съм, трябва да я повторя и решаваме проблема с кедровите ядки.

    "Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере в къщи с гъска."
  15. 15 Профил на Мойше! Толкоз!!!
    Мойше! Толкоз!!!
    Рейтинг: 1141 Весело

    [quote#14:"staska"]Майка ми си е взела некакво чудо, прави всичко на мармалад.[/quote]
    Ами тогаз след седмица и кусур получаваш 'сичкото ми дребнолистен босилек Един 'талиянец (ИСТИНСКИ, държи свестно ресторантче в центъра, 2/3 от клиентите са му италианци) ми каза че най дребнолистият босилек бил най подходящ за песто, щото и стволчетата са мекички, и с добър пасатор и те влизат в "манджата"

    Той е този който ми каза лани да не скубя цветчетата (и пъпките преди тях), а да ги късам и меля за сос-там имало повече аромат от колкото в листата. А аз от скубане си вапцвах в тъмно'кафяво ноктите и пръстите, беше...гадна гледка, ако си спомняш

    Опитах-ПРАВ е, мамка му Само 'дето с моя пасатор не става "мармалад", ама...нободи'с пърфект
    До коментар [#14] от "staska":

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  16. 16 Профил на staska
    staska
    Рейтинг: 1304 Весело

    До коментар [#15] от "Мойше! Толкоз!!!":

    Ша са разберем в четвъртък, ок?

    "Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере в къщи с гъска."
  17. 17 Профил на Мойше! Толкоз!!!
    Мойше! Толкоз!!!
    Рейтинг: 1141 Весело

    До коментар [#16] от "staska":

    ОК

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  18. 18 Профил на alighieri
    alighieri
    Рейтинг: 116 Неутрално

    Една поправка: оригиналната рецепта за мохито изисква джоджен (Mentha spicata), а не ментa.

  19. 19 Профил на alighieri
    alighieri
    Рейтинг: 116 Неутрално

    До коментар [#8] от "staska":
    Точно така се прави според оригиналната кубинска рецепта.

  20. 20 Профил на tako12
    tako12
    Рейтинг: 652 Неутрално

    До коментар [#1] от "mahjongg": Освен изброеното имаше и хубава чубрица.

  21. 21 Профил на tako12
    tako12
    Рейтинг: 652 Неутрално

    До коментар [#7] от "Мойше! Толкоз!!!": Пазара е Красно село.





За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #