За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
mahjongg
Рейтинг: 388 НеутралноДа беше снимал малко по-отвисоко, да прочетем имената на подправките
Karamfil Kalchev
Рейтинг: 446 Веселолапада е страхотна подправка
raven
Рейтинг: 442 ВеселоТако, извади фотоапарата от гащите. Ша са вмирише.
staska
Рейтинг: 1304 РазстроеноБаси, тази снимка е невероятна конкуренция на ... айде да не ѝ казвам името на Халдундето.
"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере в къщи с гъска."Free person
Рейтинг: 388 НеутралноОх,едно мохито добре ще ми дойде!
TonyМойше! Толкоз!!!
Рейтинг: 1141 Весело[quote#1:"mahjongg"]Да беше снимал малко по-отвисоко, да прочетем имената на подправките [/quote]
)
! Руколата (широколистната) връзка от която излизат листа за салата (без стръкчето) под 50-60 гр-2 кинта
!!!
) ми трябват 1 1/2 връзка рукола, и едно пликче босилек. Доматите, корнишоните, пиперките и карфиолът (ако го случа под 5 лв/кг) са в допълнително. Вече няколко пъти ми казват-БЪДИ МЪЖ! Хапни си една пържола в кварталното кръчме, ш'ти струва по еФтино, и нЕма да бачкаш като негър! Щото аз си отраствам босилек и рукола на балконЯ
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!И цените, на опаковка, щото ми се виждат неопаковани/не на връзки/снопчета (не знам/не помня правилната дума, съжалявам
Вчера докато чаках "моят човек" на пазара Иван Вазов да обслужи друга клиентка се загледах в цените на босилека и руколата...Лято лято, ама едно целофаново пликче с босилек, към 10-15 поувяхнали листенца (естествено, късани ден преди това)-кинта и пол'вина
С'я за една копанка салата (кат' за мен де
До коментар [#1] от "mahjongg":
Мойше! Толкоз!!!
Рейтинг: 1141 Весело[quote#4:"staska"]Баси, тази снимка е невероятна конкуренция на ... айде да не ѝ казвам името на Халдундето. [/quote]
Само липсва локацията-къде е пустия му пазар с неопаковани мента, босилек и лапад
?
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!Снимката си е ОК
До коментар [#4] от "staska":
staska
Рейтинг: 1304 ВеселоДо коментар [#5] от "Free person":
v/t1.0-9/11701115_478236469018635_6395938814345787 53_n.jpg?oh=6f1c8a297fa1376b101fc9bce8d2efdd&o e=560E7EB6
"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере в къщи с гъска."[quote#5:"Free person"]Ох,едно мохито добре ще ми дойде![/quote]
Веднага те черпя едно, макар и не точно това, че ми го бяха направили ... с джоджен. Плажна им работа.
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/
staska
Рейтинг: 1304 НеутралноДо коментар [#7] от "Мойше! Толкоз!!!":
"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере в къщи с гъска."Тако витае по Римската стена.
raven
Рейтинг: 442 ВеселоДо коментар [#7] от "Мойше! Толкоз!!!":
Слагай саксиите на балкона и ще рупаш свежо.
Мойше! Толкоз!!!
Рейтинг: 1141 Весело[quote#10:"raven"]Слагай саксиите на балкона и ще рупаш свежо.
) Е, пасаторът ми не е индустриален/мощен, та смилането не е перфектно, ама...нободи'с пърфект, 'райт. За зимнината на сосове песто вече не говоря
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO![/quote]
Това и правя вече трето лято, и рупам ли рупам салати с рукола и босилек (таз' година нЕма мента), ама СВЕЖИ, откъснати към час два преди консумацията
А и сос песто от пресен босилек бие с нокаут купешките (по цена-нЕколкократно, по качество...неописуемо с думи
До коментар [#10] от "raven":
staska
Рейтинг: 1304 ВеселоДо коментар [#11] от "Мойше! Толкоз!!!":
"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере в къщи с гъска."[quote#11:"Мойше! Толкоз!!!"]За зимнината на сосове песто вече не говоря [/quote]
Щоо? Пестото си беше много добре. Легна перфектно върху една паста и две салати.
п.п. Пак да направиш.
Мойше! Толкоз!!!
Рейтинг: 1141 Весело[quote#12:"staska"]Щоо? Пестото си беше много добре. Легна перфектно върху една паста и две салати.
След ЕДНА ЦЯЛА ГОДИНА да чуя блага дума за мойте замразени сосове песто
От теб де, другите получатели си траят
! Сосовете си ги правя за себе си, на кандидат'мераклиите им давам няколко клончета босилек, да си го мелят и правят сосове по техен си вкус
Може и с кедрови ядки (60 лв/кг, за 9-10 порции са нужни към 150 гр).
): Моят пасатор не успява да ги раздроби до прах/дребни частици. Та си останах с кашу
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO![/quote]
Йе йе йе
[quote#12:"staska"]п.п. Пак да направиш.[/quote]
Аааа, не, твърдо нЬе
Опитах и с кедровите ядки, и със сурово кашу, и с орехи. Няма съществена вкусова разлика. С орехите има проблем-понякога попада парче черупка, и...е неприятно. С кедровите ядки имам друг проблем (освен паричният де, н'ъл съм стиснат еввреин
До коментар [#12] от "staska":
staska
Рейтинг: 1304 ВеселоДо коментар [#13] от "Мойше! Толкоз!!!":
"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере в къщи с гъска."[quote#13:"Мойше! Толкоз!!!"]Моят пасатор не успява да ги раздроби до прах/дребни частици.[/quote]
Майка ми си е взела некакво чудо, прави всичко на мармалад. Жив свидетел съм, трябва да я повторя и решаваме проблема с кедровите ядки.
Мойше! Толкоз!!!
Рейтинг: 1141 Весело[quote#14:"staska"]Майка ми си е взела некакво чудо, прави всичко на мармалад.[/quote]
Един 'талиянец (ИСТИНСКИ, държи свестно ресторантче в центъра, 2/3 от клиентите са му италианци) ми каза че най дребнолистият босилек бил най подходящ за песто, щото и стволчетата са мекички, и с добър пасатор и те влизат в "манджата"
. А аз от скубане си вапцвах в тъмно'кафяво ноктите и пръстите, беше...гадна гледка, ако си спомняш
Само 'дето с моя пасатор не става "мармалад", ама...нободи'с пърфект
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!Ами тогаз след седмица и кусур получаваш 'сичкото ми дребнолистен босилек
Той е този който ми каза лани да не скубя цветчетата (и пъпките преди тях), а да ги късам и меля за сос-там имало повече аромат от колкото в листата
Опитах-ПРАВ е, мамка му
До коментар [#14] от "staska":
staska
Рейтинг: 1304 ВеселоДо коментар [#15] от "Мойше! Толкоз!!!":
"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере в къщи с гъска."Ша са разберем в четвъртък, ок?
Мойше! Толкоз!!!
Рейтинг: 1141 ВеселоДо коментар [#16] от "staska":
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!ОК
alighieri
Рейтинг: 116 НеутралноЕдна поправка: оригиналната рецепта за мохито изисква джоджен (Mentha spicata), а не ментa.
alighieri
Рейтинг: 116 НеутралноДо коментар [#8] от "staska":
Точно така се прави според оригиналната кубинска рецепта.
tako12
Рейтинг: 652 НеутралноДо коментар [#1] от "mahjongg": Освен изброеното имаше и хубава чубрица.
tako12
Рейтинг: 652 НеутралноДо коментар [#7] от "Мойше! Толкоз!!!": Пазара е Красно село.