Време за гроздобер

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (60)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на hodounski
    hodounski
    Рейтинг: 2271 Любопитно

    Ксали това на снимката май не е мелнишка лоза?

  2. 2 Профил на Кирето
    Кирето
    Рейтинг: 957 Весело

    До коментар [#1] от "hodounski":

    Е, айде са не издребнявай...
    Такава снимка е попаднала, такава е постнала...
    Важното е, че "цветът е ИСТИНСКИ рубин"....

    Научих "God Save the Queen".........е, струва си....
  3. 3 Профил на MMK
    MMK
    Рейтинг: 118 Неутрално

    А, днес очаквахме да ни представиш снимки от 1-вия учебен ден, а то - гроздобер. Пак ни изненада!

  4. 4 Профил на daskal1
    daskal1
    Рейтинг: 2479 Любопитно

    Разбрах че нашите лозя вече са обрани от услужливите роми, май същите които обраха и отсякоха черешите посадени от дядо. Чудя се как да им благодаря.

  5. 5 Профил на daskal1
    daskal1
    Рейтинг: 2479 Весело

    До коментар [#2] от "Кирето":

    Как да и кажа на авторката че "вкусът на ягоди, бели череши, костилки" (от какво ли?) не са естествени атрибути на лозата, а са добавени от майстора/енолога?

  6. 6 Профил на Free person
    Free person
    Рейтинг: 395 Неутрално

    Тази година гроздето е страхотно,а и виното ще бъде страхотно,без да му се слагат примеси!

    Tony
  7. 7 Профил на Кирето
    Кирето
    Рейтинг: 957 Весело

    До коментар [#5] от "daskal1":


    [quote#5:"daskal1"]"вкусът на ягоди, бели череши, костилки" [/quote]

    Конфитюр??

    Научих "God Save the Queen".........е, струва си....
  8. 8 Профил на Ген. Колев
    Ген. Колев
    Рейтинг: 778 Весело

    Алоу, пътеписницата, пак си ги подкарала едно към гьотъре:

    "Виното от широка мелнишка лоза притежава специфичен характер и аромати.Известно е,че виното е било сред любимите вина на сър Уинстън Чърчил,купувал си е по 500 литра годишно."

    Чърчил е жулел по бутилка-две дневно блендово Джони, Хенки Банистър, различни брендита, коняци, шампанско....Ама ако и към тях добавим по кило-две Широка Мелнишка дневно към прекрасната му алкохолна диета нямаше въобще да изкара и до десанта в Галиполи камо ли до Битката за Британия въпреки наличието на висококапацитетен черен дроб....

  9. 9 Профил на Ghost
    Ghost
    Рейтинг: 735 Любопитно

    [quote#3:"MMK"]А, днес очаквахме да ни представиш снимки от 1-вия учебен ден[/quote]
    Ти, па...до края на деня, я колко време има...достатъчно, като за галерия и от първия учебен ден, че може в аванс и една за абитуриентите да пусне...

    Форумът е в будна кома...
  10. 10 Профил на staska
    staska
    Рейтинг: 1328 Разстроено

    До коментар [#3] от "MMK":
    [quote#3:"MMK"]А, днес очаквахме да ни представиш снимки от 1-вия учебен ден[/quote]
    Водила е внучето на училище и не е споделила?! Ужас!

    "Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере в къщи с гъска."
  11. 11 Профил на izabell
    izabell
    Рейтинг: 1266 Неутрално

    До коментар [#10] от "staska":Ще ви разочаровам.Внучето съм аз.Бабчето почина.

  12. 12 Профил на daskal1
    daskal1
    Рейтинг: 2479 Неутрално

    До коментар [#8] от "Ген. Колев":

    От вината Чърчил е предпочитал шампанското Pol Roger Champagne, твърди се че е закупил общо 42,000 бутилки от него през живота си (не е реалистично да ги е изпил сам, би било над 400 бутилки годишно).

  13. 13 Профил на Йосиф Давыдович
    Йосиф Давыдович
    Рейтинг: 174 Неутрално

    Тази година има доста грозде-ще сваря поне 400 литра ракия!

    Пока я ходить умею, Пока глядеть я умею, Пока я дышать умею, Я буду идти вперёд. https://www.youtube.com/watch?v=tp5wT7SWdls
  14. 14
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

  15. 15 Профил на daskal1
    daskal1
    Рейтинг: 2479 Весело

    До коментар [#7] от "Кирето":

    Може, баща ми правеше ракия от стари конфитюри .

  16. 16
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

  17. 17 Профил на Ристьо
    Ристьо
    Рейтинг: 561 Весело

    [quote#13:"Йосиф Давыдович"]Тази година има доста грозде-ще сваря поне 400 литра ракия![/quote]
    а ние как ще разбЕрем ??

    препичаш ли ?

  18. 18 Профил на yu22
    yu22
    Рейтинг: 838 Неутрално

    До коментар [#15] от "daskal1":
    Ракия се прави от всичко, що има захар в него. В основата е ФЕРМЕНТА.

    мнoгoниковият турист, имам 3-4 акаунта и 22 НИКА...
  19. 19 Профил на yu22
    yu22
    Рейтинг: 838 Весело

    До коментар [#11] от "xalikarans":
    Та....."Време за гроздобер". Каква "НОВИНА от вас" е това ? Гроздобер е имало от десетки хиляди години, но като казах за ферментацията си помислих, че ти ФЕРМИНТИРАШ....Не се обиждай. Като ферментира гроздето се прави мелнишкото вино, а като ферментират джибрите се вари ракията....Нищо лошо, нали...!!!

    мнoгoниковият турист, имам 3-4 акаунта и 22 НИКА...
  20. 20
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  21. 21 Профил на biss Mark
    biss Mark
    Рейтинг: 1256 Неутрално

    На мен пък ми харесаха снимките. И мисля че другия или подругия месец ще отида да си взема 10-на литра от мелник. Така че Хали ако ми препоръчаш къща. Ще съм благодарен. Харесвам по стипчивото вино, като асеонвградските вина.

    Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
  22. 22 Профил на Мойше! Толкоз!!!
    Мойше! Толкоз!!!
    Рейтинг: 1162 Неутрално

    [quote#5:"daskal1"]Как да и кажа на авторката че "вкусът на ягоди, бели череши, костилки" (от какво ли?) не са естествени атрибути на лозата, а са добавени от майстора/енолога? [/quote]
    Принципно си прав, ОБАЧЕ освен с химия, и най добрия оенолог не може да придаде всеки вкус на всяко вино Това зависи предимно от гроздето, качеството на реколтата, и чак накрая от винификацията (со 'сичките и мурафети).

    Пример: Фраголино не се нуждае от оенолог, гроздето от което се прави има такъв аромат. Друг е въпросът как така ТОВА грозде има такъв аромат

    Относно горният списък с вкусовете (ягоди, бели череши, костилки) мога да се съглася че първите две може да ги има. Ама за "вкус на костилки" чувам за първи път (а не съм дилетант в тази област)
    До коментар [#5] от "daskal1":

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  23. 23 Профил на Мойше! Толкоз!!!
    Мойше! Толкоз!!!
    Рейтинг: 1162 Неутрално

    [quote#22:"Мойше! Толкоз!!!"]Пример: Фраголино не се нуждае от оенолог, гроздето от което се прави има такъв аромат. [/quote]
    П.С. Забравих да уточня-Фраголино има вкус на ягоди

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  24. 24 Профил на izabell
    izabell
    Рейтинг: 1266 Неутрално

    Костилките придават леко горчив вкус.Лично като правя марамалад от череши прибавям натрошени костилки и това ми направи впеатление, че се прилага и за вино.

  25. 25 Профил на bramasole СУПЕР
    bramasole
    Рейтинг: 2421 Неутрално

    До коментар [#22] от "Мойше! Толкоз!!!":

    Мойше, затова специалистите в тази област отдават особено значение на тероара. Чела съм, че на вкуса на виното влияе дори ориентацията и наклона на лозето.

    "На народите с къса памет преходите са им много дълги.." Тони Филипов, Д-р
  26. 26 Профил на daskal1
    daskal1
    Рейтинг: 2479 Неутрално

    До коментар [#22] от "Мойше! Толкоз!!!":

    Безспорно си прав за базата, от калпаво грозде най-много може да се направи поносимо вино за ежедневен обяд. Имам приятел в Унгария, в Егер, който е един от 100-те признати оенолози със собствена изба в скалата, с подходяща микрофлора. Той например внася чилийско вино като основа, след това работи по него. Не съм по белите вина, но едно 7 годишно което пих в избата му още си го спомням.

  27. 27 Профил на abdelhaqq
    abdelhaqq
    Рейтинг: 512 Неутрално

    До коментар [#15] от "daskal1":

    и от домати със захар към тях. и от черници. и от "избухнали" компоти. бай булгар всичко може да етилизира.

    בני אתה אני היום ילדתיך
  28. 28 Профил на shileto
    shileto
    Рейтинг: 1063 Неутрално

    Грозде не набра, ама рейтинг натрупа

  29. 29 Профил на hodounski
    hodounski
    Рейтинг: 2271 Неутрално

    До коментар [#22] от "Мойше! Толкоз!!!":

    „Вкус на костилки“значи аромат на горчини бадеми

  30. 30 Профил на BarBQ
    BarBQ
    Рейтинг: 838 Весело

    Време за гроздобер
    Колеги да знаете, Ния се била ЖЕРТВАЛА за да ни поднесе тези прекрасни новини и изобщо всичко от т.н. си пътешествия

  31. 31 Профил на Мойше! Толкоз!!!
    Мойше! Толкоз!!!
    Рейтинг: 1162 Весело

    [quote#24:"xalikarans"]Лично като правя марамалад от череши прибавям натрошени костилки и това ми направи впеатление, че се прилага и за вино. [/quote]
    Производството на вино е различно от това на мармаладите НИКОЙ винопроизводител, който държи на реномето си, не прави подобни маймунджилъци. Поне в нормалните държави (в България ВСИЧКО е възможно). Ако не по други причини-щото знае че конкурентите му ще го сгащят, и ще му направят ТАКАВА "РЕКЛАМА", че трябва да си сменя занаята после! А което има непродадено в избата (в бълк или вече бутилирано-ВЕДНАГА му пада цената!

    Единственото нещо което е толерирано е поставянето на чувалчета с дъбови стърготини в голямите резервоари, където виното отлежава. Което е прието като "почти" еквивалентно за отлежаване на вина в дъбови бъчви

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  32. 32 Профил на Мойше! Толкоз!!!
    Мойше! Толкоз!!!
    Рейтинг: 1162 Весело

    [quote#25:"Bramasole"]Чела съм, че на вкуса на виното влияе дори ориентацията и наклона на лозето. [/quote]
    Не "дори" а ПРЕДИМНО, във винарски район с подходящи лозя Та лозе на чистак южен баир има слънце кратно повече от лозе на северен/източен/западен баир. Но пък грозде на западен баир приема слънце следобяд, когато вече е топло, за разлика от това на източен баир

    Пожелавам всекиму да има късмета да седне на маса със свестен винар (в това отношение съм късметлия, признавам си без бой). ТАКИВА неща ще научите (или поне ще чуете), и такива вина (с мезета) ще пиете, че по някое време ще почнете да се питате-аве дали не съм сбъркал някъде в живота си
    До коментар [#25] от "Bramasole":

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  33. 33
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  34. 34 Профил на Мойше! Толкоз!!!
    Мойше! Толкоз!!!
    Рейтинг: 1162 Весело

    [quote#26:"daskal1"]Той например внася чилийско вино като основа, след това работи по него.[/quote]
    Интересно ми е как (с какъв етикет) продава такива вина? Щото все пак в ЕС има бая строг контрол к'ъф етикет слагаш на стоката си, па и конкурентите помагат в "контролирането"
    [quote#26:"daskal1"]Не съм по белите вина, но едно 7 годишно което пих в избата му още си го спомням. [/quote]
    7 годишно БЯЛО вино...Вероятно с над 30 гр'захар/л (което ВЕДНАГА е извън мойте предпочитания, па било то КАЧЕСТВЕНО Сотерн). Или някакво надъхано с дъб, ама вече укротено, Шардоне...

    Знам си кусурите, та за туй ако търся "мъжко" вино, знам "моите" вина, но там ВИНАГИ съм готов да експериментирам

    Белите вина...от както куснах 'талиЯнско Шардоне, студена винификация в резервоари от неръждаема стомана, и БЕЗ ДОПИР с дъб...И усетих вкуса на гроздето Шардоне...не докосвам "класическите" Шардоне (ОТЛЕЖАЛИ). А другите свестни бели вина (френските Шабли и Пино Гри, и 'талянските Пино Гриджио, Фраскати и Шардоне) са винаги свежи (пият се до година от реколтата, с изключение на Шабли тинтири минтиси), и тогава са ОК (за моя вкус де) Мине ли година...За готвене!

    До коментар [#26] от "daskal1":

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  35. 35 Профил на daskal1
    daskal1
    Рейтинг: 2479 Весело

    До коментар [#29] от "hodounski":

    А аромата на горчиви бадеми = цианкалий?

  36. 36 Профил на daskal1
    daskal1
    Рейтинг: 2479 Неутрално

    До коментар [#34] от "Мойше! Толкоз!!!":

    Не бих го пипнал ако беше с толкова захар, не понасям сладки вина. Не беше и шардоне, за мен то има доста дъбов (дървен) вкус. Неговите вина са над 60-70 долара бутилката има и серии с по над 130-140. Както казах, един от признатите майстори, беше в групата на вината на милениума на Унгария. А по професия е специалист по компютърни системи и университетски администратор от високо ниво.

  37. 37 Профил на bramasole СУПЕР
    bramasole
    Рейтинг: 2421 Весело

    До коментар [#32] от "Мойше! Толкоз!!!":

    "Пожелавам всекиму да има късмета да седне на маса със свестен винар (в това отношение съм късметлия, признавам си без бой"

    Мойше, следващия път съм с тебе! Ще съм /почти/ бат левейха.
    Зачела съм се в романите на Даниъл Силва, това обяснява "знанията" ми.

    "На народите с къса памет преходите са им много дълги.." Тони Филипов, Д-р
  38. 38 Профил на Мойше! Толкоз!!!
    Мойше! Толкоз!!!
    Рейтинг: 1162 Неутрално

    До коментар [#37] от "Bramasole":

    Такъв късмет имах преди години (в Италия), като бях в "джаза" И не само на изложби, или в бизнеса им, а и в къщите им (нещо много рядко случващо се в "гнилия запад". Явно имах нещо предразполагащо да се нарушат традициите

    Та...

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  39. 39 Профил на Калибър
    Калибър
    Рейтинг: 841 Любопитно

    До коментар [#21] от "biss Mark":
    [quote#21:"biss Mark"]И мисля че другия или подругия месец ще отида да си взема 10-на литра от мелник.[/quote]

    След като дегустираш виното, поискай да опиташ това което ти продават. Ще откриеш разлика...парил съм се.

    Индикирам и калибрирам...за конкурс Мистър Магаре от 240 номинации.
  40. 40 Профил на Мойше! Толкоз!!!
    Мойше! Толкоз!!!
    Рейтинг: 1162 Неутрално

    [quote#36:"daskal1"]Не беше и шардоне, за мен то има доста дъбов (дървен) вкус.[/quote]
    "Класическото" шардоне не го харесвам точно по тази причина. Ама е бая трудно да се намери Шардоне без допир с дъб-признато е за класика, и туй то
    [quote#36:"daskal1"]Не бих го пипнал ако беше с толкова захар, не понасям сладки вина. [/quote]

    Виж, 30 гр/л е САМО 3%, което не звучи чак толкоз зле, нали? Те различните държави си имат своите дефиниции за сухо/полусухо/тн вино. В белите вина %тът захар се усеща по яко.

    Пил съм отлежали червени вина от "хапливите" сортове" (Каберне Совиньон, Малбек, Пинотаж), в които не се усещат тези 20-25 гр захар(ВИНЕНА)/литър. Те просто омекотяват вината, като за първа глътка. Ама ако го завъртиш през небцето, они рипат к'а ущипена булка

    До коментар [#36] от "daskal1":

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  41. 41 Профил на hodounski
    hodounski
    Рейтинг: 2271 Весело

    До коментар [#35] от "daskal1":

    Само аромата

  42. 42 Профил на biss Mark
    biss Mark
    Рейтинг: 1256 Любопитно

    Интересно, ако хали беше пуснала галерия с първия учебен ден дали щеше да събере 40 коментара.

    Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
  43. 43 Профил на Мойше! Толкоз!!!
    Мойше! Толкоз!!!
    Рейтинг: 1162 Весело

    До коментар [#42] от "biss Mark":

    WTF caresМоабетът се случва там където са интересните коментари Без значение дали темата е за гроздобер...Опс, тук согреших-грозде, вино, ракия...кой' е онлайн се включва

    Ама добри моабети стават и под тъпи комикси/"фотоновини"

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  44. 44 Профил на Petleshev
    Petleshev
    Рейтинг: 3028 Неутрално

    Ксали-то, тия дни обикаля югозапада...! Малко и куцат общите познания, ама не се сърди за направени забележки.
    Избите, които са вкопани в скалите покрай Мелник, не са за съхранение на вино, ами за отлежаване на вино! Широката мелнишка иска да отлежи две или три години, че да става за пиене! Иначе виното е кисело, да не кажа друго! Мелник 55 е хибрид, между широката мелнишка и друг сорт, ама какъв точно не мога да кажа.
    Само Господ знае, Уинстън Чърчил какво вино е пиел. Ако е пиел въобще някакво вино... Бях чел някъде, че имал два принципа, които спазвал. На младини, не пиел до обяда, на стари години, не близвал до закуска!

    Пътят на праведния е заобиколен от всички страни с несправедливостта от егоизма и тиранията на злите хора. Блажен е онзи, който в името на милосърдието и добрата воля, води слабия през долината на мрака ...
  45. 45 Профил на biss Mark
    biss Mark
    Рейтинг: 1256 Неутрално

    [quote#43:"Мойше! Толкоз!!!"]Ама добри моабети стават и под тъпи комикси/"фотоновини"[/quote]

    За съжаление аз в случая мога само да слушам/чета. Много обичам вино, особено от родния ми край (около Асеновград), ама пусто нищо не разбирам.
    А иначе на 250-300 мл. вино започвам да разбирам и от молекулярна биология.

    Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
  46. 46 Профил на Мойше! Толкоз!!!
    Мойше! Толкоз!!!
    Рейтинг: 1162 Весело

    [quote#45:"biss Mark"]А иначе на 250-300 мл. вино започвам да разбирам и от молекулярна биология. [/quote]
    Май си пропуснал по една нула по горе Или става дума за 40градусова ракия? 250 мл' е чаша вино, за бога
    До коментар [#45] от "biss Mark":

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  47. 47 Профил на daskal1
    daskal1
    Рейтинг: 2479 Весело

    До коментар [#46] от "Мойше! Толкоз!!!":

    Е, колегата не говори за квантова механика, а само за молекулярна биология . За виното и аз съм май като теб, трябва ми повечко, но от прадеди сме имали лозя. Честно казано даже не ми беше интересно като тинейджър да пия, винаги е било достъпно и вино, и ракии. Пообразовах се после, и малбека (аржентинския) ми е любимо вино.

  48. 48 Профил на biss Mark
    biss Mark
    Рейтинг: 1256 Неутрално

    [quote#46:"Мойше! Толкоз!!!"]Май си пропуснал по една нула по горе Или става дума за 40градусова ракия? 250 мл' е чаша вино, за бога [/quote]

    Мойта мярка (от 10-на години) е не повече от 50-100г еквивалент на чист алкохол. А за развързването на езика вено ми трябва една голяма чаша вино.
    В най-прекрасно състояние на духа се намирам на:
    500-750 мл бира
    300-400 мл вино
    50-100 мл ракия

    нямам предвид сбора
    Старост не радост. Може да сте ме виждал в "двете халби" с дъщеря ми на ракийка и зелева саладка. там сервитьорът с "платинената" коса обича да прави предложения извън менюто. Всмисъл за ястия по ваш избор.

    Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
  49. 49 Профил на Алф
    Алф
    Рейтинг: 990 Неутрално

    До коментар [#32] от "Мойше! Толкоз!!!":

    Не знам защо, ама с хубаво винце и мен ме избива на екзистенциални теми. Хем без винар.

    Иначе, дядо ми затворил един елексир при раждането ми (десертно вино) да го пием на пълнолетието ми. Ама не доживя...беше си елексир.

    Последното вино от лозето, после му го взели, та ни грозде ни вино повече. Само старата возилница в мазата, а той не могъл да го преживее...

    Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
  50. 50 Профил на Мойше! Толкоз!!!
    Мойше! Толкоз!!!
    Рейтинг: 1162 Весело

    [quote#48:"biss Mark"]Може да сте ме виждал в "двете халби" с дъщеря ми на ракийка и зелева саладка. там сервитьорът с "платинената" коса обича да прави предложения извън менюто. [/quote]
    Имаш предвид онзи..."платинен" (те са двама, нихната) в старите "двете халби" на Витошка до "Отечество", срещу трамвайната спирка на Кръстьо Сарафов (14та поликлиника)?!?Ако да, май сме комшии

    П.С. Тези двамата "платинени" са за бой, щото просто съсипват имаджа на "гей'ресторантьора/сервитьора", които общо взето са ОК+++, навсякъде по света
    До коментар [#48] от "biss Mark":

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  51. 51 Профил на biss Mark
    biss Mark
    Рейтинг: 1256 Неутрално

    На всички съфорумници и феное на добрия "моабет" -- Лека Нощ.


    [quote#50:"Мойше! Толкоз!!!"]П.С. Тези двамата "платинени" са за бой, щото просто съсипват имаджа на "гей'ресторантьора/сервитьора", които общо взето са ОК+++, навсякъде по свет[/quote]

    Ресторанта наистина го развалиха. Но все пак виждам само един "платинен", една мацка-блейка и един къдрав.
    овен това се пуши вътре. Ще си търся друга кръчма в квартала, че Мърфис'а ми едалече.

    Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
  52. 52 Профил на sbk
    sbk
    Рейтинг: 229 Любопитно

    До коментар [#44] от "tww09306483":

    Точно в Мелник попаднах на две коренно противоположни мнения за мелнишкото вино, при това изказани от местни хора. Едното беше традиционното: като капнеш капка на пръста, да не се разтича, може да се носи в риза и т.н. Другото гласеше: не слушай какво ти говорят - мелничкото вино всъщност е много леко, тънко и пивко. Иди разбери къде е истината!

  53. 53 Профил на sbk
    sbk
    Рейтинг: 229 Неутрално

    До коментар [#22] от "Мойше! Толкоз!!!":

    Много вина са с претенциите да имат аромат на ягода. Между другото съм чел, че лозата може да приеме аромати от растения, растящи в непосредствена близост. Ако това е вярно, не съм виждал в България ягодови градини в непосредствена близост до лозя, то двете култури по принцип искат и различни условия.

  54. 54 Профил на sbk
    sbk
    Рейтинг: 229 Весело

    До коментар [#4] от "daskal1":

    Благодари им със ситни сачми!

  55. 55 Профил на sbk
    sbk
    Рейтинг: 229 Неутрално

    До коментар [#6] от "Free person":

    Реколтата наистина е доста добра и очаквам страхотни вина.

  56. 56 Профил на nenad
    nenad
    Рейтинг: 118 Любопитно

    Време за гроздобер
    ***********************

    Гроздоберът ли настъпи?

  57. 57
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  58. 58 Профил на Мойше! Толкоз!!!
    Мойше! Толкоз!!!
    Рейтинг: 1162 Любопитно

    [quote#31:"Мойше! Толкоз!!!"]НИКОЙ винопроизводител, КОЙТО ДЪРЖИ НА РЕНОМЕТО СИ, МА...(ти си знаеш), не прави подобни маймунджилъци. [/quote]
    СЕГА разбра ли, или да продължавам да ти обяснявам!
    До коментар [#57] от "xalikarans":

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  59. 59 Профил на Мойше! Толкоз!!!
    Мойше! Толкоз!!!
    Рейтинг: 1162 Неутрално

    До коментар [#51] от "biss Mark":

    Имаш ЛС

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  60. 60 Профил на Йосиф Давыдович
    Йосиф Давыдович
    Рейтинг: 174 Неутрално

    [quote#13:"Йосиф Давыдович"]Давыдович
    Рейтинг: 256
    Неутрално
    1318:3115 сеп, 2015
    Тази година има доста грозде-ще сваря поне 400 литра ракия![/quote]
    След операциите по гроздобера и приготвянето на вино и джибри за съжаление съм принуден да намаля прогнозата си до 350 литра ракия -кабернето се оказа доста ситно от сушата , а и захарността му е само 22 процента - Трудна зима ще бъде само с 350 литра ракия и 250 литра вино ще разполагам!

    Пока я ходить умею, Пока глядеть я умею, Пока я дышать умею, Я буду идти вперёд. https://www.youtube.com/watch?v=tp5wT7SWdls




За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #