За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
Боян Таксиров
Рейтинг: 228 НеутралноВ тия тежки и мазни меса и сланини, особено на закуска, няма нищо средиземноморско.
ФАТАЛНА ГРЕШКА: https://fatalerror.bgwnl03619584
Рейтинг: 8 Неутралнобрънч? :-) Ко е туй нЯщо?!?
DDR
Рейтинг: 641 НеутралноДо коментар [#2] от "xox55541929":
Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?два от "бреакфаст" и "лънч" демек сливане на закуската с обяда или по простонародно му -ядене по никоежвреме 😉
Чардо
Рейтинг: 1416 Весело"""".... другото шарено свинско без много подправки. ..."""
Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24- = - = - = -
Много си е гот !
Ред сол, ред месо, ред сол - солта изсмуква водата и така поне 45 дена в тъмно и хладно мазе!
После взимаш чубрица , червен пипер и чесън също на прах всичко това го омесваш и смилаш на миксера заедно , овалваш месото хубаво и го слагаш в една тензухена торбичка (срещу мухите!) ,
провисваш го под северната стреха на сенчесто и проветриво място и го "забравяш". . . .
Колкото по стои , по-хубаво става!
И най-важното е после нарязването ! ! !
И върви не само с червено, но и с розе. . .😊👍😊👍😊👍🎈🎈🎈
В Е С Е Л О ! ! ! -
това е наздравицата на дедо Цоле от Разлог,
га бех войник 1966-та в Банско . . . . .💥
truly
Рейтинг: 574 НеутралноВсъщност голяма част от продуктите на снимката е вероятно да са типично италиански - въпросното шарено свинско може да е спек, до него отдясно ми прилича на спианата, а отгоре се вижда прошуто и салам тип "Милано".
Незнайко
Рейтинг: 3041 НеутралноДо коментар [#3] от "DDR":
"Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. БотевДемек, ако ще побългаряваме: brunch = закубяд, или неко такова...
Шопов
Рейтинг: 484 НеутралноАХАХАХАХАХА ,
Every little helpsтози явно не плаща сам за ХРАНАТА си ,
и бърза да я снима преди
ШЕФОВЕТЕ МУ да са се нахранили
НУЛЕВА виртуална ХИГИЕНА ! ! !
Шопов
Рейтинг: 484 НеутралноДА воайорстваш снимайки чужди АВТОМОБИЛИ
Every little helpsс ТАБЕЛИТЕ и да снимаш МАСИ с ХРАНА ,
съдбата на ПРЕВОДАЧКАТА от РУСКИ !
Kristian Velev
Рейтинг: 8 НеутралноА как е закуско-обядо-вечеря, все пак сме 21 век и от стрес и грижи имам време за плюскане само 20 Мин на ден. Може би брънчинг?
putinxujlo
Рейтинг: 2132 НеутралноНякаде там носи храна АлиИбнАбдулОбстулБей )) След малко, ще ни разкаже, че пиел с армянци))🤦🏻♂️😊
"Чуждестранен агент"daskal1
Рейтинг: 2549 ВеселоДо коментар [#6] от "Незнайко в Слънчевия град":
Брънч е фонетична комбинация от закуска (breakfast) + обяд (lunch ), типично урбанизирано храненен с по-късно ставане сутрин. :-)
man_un
Рейтинг: 733 Неутрално"Виждам знака с кръстосани нож и вилица, който на всички езици означава едно и също. След изминатите 200 км. и изпушените 200 цигари май не ми се яде, но тъй като тая заран съм пропуснал закуската, за която вече е късно, защо да не ускоря обеда и да ги слея в едно..."
Емил Боев.
canuck99
Рейтинг: 176 НеутралноРедактори на Дневник, БРЪНЧ - ното в българския нито в арменския има такава дума. Искате да демонстрирате че и вие знаете чужди езици или че българският език ви е слаб ???
Чардо
Рейтинг: 1416 ЛюбопитноДо коментар [#6] от "Незнайко в Слънчевия град":
Незнайко, имаме си дума по случая:
РУЧОК Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
Чардо
Рейтинг: 1416 ЛюбопитноДо коментар [#11] от "daskal1":
Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24А ручок каква фонетична . . . . .😊
vankata1
Рейтинг: 700 НеутралноШареното свинско долу вляво според мен не е пушено, а сушено. И аз си правя такова от врат. Тайната да не стане много солено е, след една нощ престояване в морска сол, го изплаквам в студена вода 1-2 часа и подсушавам, после овалвам в подправките. Така осоляването става равномерно и умерено, не пресолено.
daskal1
Рейтинг: 2549 ВеселоДо коментар [#15] от "Чардо":
Ясно е че е от глагола "ручам", като "мачка руча поганци", неделна загадка за непосветените :-)
'ΕΡΕΒΟΣ
Рейтинг: 1438 НеутралноДо коментар [#1] от "Боян Таксиров":
Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !Вярно ! +
Чардо
Рейтинг: 1416 РазстроеноДо коментар [#17] от "daskal1":
Май не е само неделна, а и не са чели или не са и учили
. . . . и лучец яж, водица пий
и пак поглеж . . .
Дий воле , дий ! . . . . . Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
tucker case
Рейтинг: 684 Веселото и линар имаше... че и дънч... през седмицата кога свършиш работа рано-рано къде 3 следобед... ма са позабравени, щот милениялите по-възприемат маркетчийски термини като хепиауар
Now what's a few miles between the beauty and the beast...DDR
Рейтинг: 641 Неутралноайде сега ще се бъзикаме
Котка яде мишки.
проблема е, че поне половината са си помислили, че не е на български а сръбски ....а то на ...самоковски Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?
Росен съм аз а Путлер ще капитулира
Рейтинг: 1416 ВеселоДо коментар [#4] от "Чардо":
в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sandoКъс път към същото.
В голям съд, корито с покрито с морска сол дъно.....се нареждат меса с дебелина поне 5 см. Покриват се със сол. Държат се ТРИ дни, после се мият 12 или 24 часа....зависи дали искаш да е по-солено или не и се подсушават леко. С червен пипер и чубрица оваляни се висват да съхнат. 20 дни и става чудно. Проверява се на твърдост, защото съхненето зависи от влажността навън. Изтървеш ли го да изсъхне повече край. Ще трябва после с брадва да го цепиш. Хванеш ли го навреме в торбички стегнати и във фризера. Годност там при минус 22 градуса поне 2 години.
Така направих тази година с петелското филе, че много се натрупа и стана чудесно. Някъде из нета мярнах, че можело и наистина стана супер. Петелско филе се държи само 24 часа в сол и се мие 7 часа някъде. Останалото по същият начин.
Росен съм аз а Путлер ще капитулира
Рейтинг: 1416 НеутралноДо коментар [#16] от "vankata1":
в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sandoСложих цял свински врат. Три дни си иска. Вероятно не си слагал цял врат или почти цял бут или филе.
Впрочем пробвах през годините и цяла седмица да го държа. Почти няма разлика, но последно се спрях на 3 дни и вече от години така го правя. При деберо парче месо рискуваш да не влезе солта до средата на месото.
Това на снимката е точно врат. Шарено месо по свинята няма другаде. Не и в този вид като на снимката.
Росен съм аз а Путлер ще капитулира
Рейтинг: 1416 НеутралноДо коментар [#13] от "canuck99":
в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sandoНяма редактори. Автора с телефон по всяка вероятност го е пуснал това.
voodoo_child
Рейтинг: 748 НеутралноТекстът под снимката е пълен с буквени и правописни грешки. Вярно ли е писан от преводач? Ужас!
Чардо
Рейтинг: 1416 ЛюбопитноДо коментар [#22] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":
Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24Рецепти има много.
Лично аз преди години си правех саламура , като пробвах наситеността й на сол с прясно яйце.После в нея слагаш филето от черноморска акула за 24 часа, изплакваш леко и сушиш. . . .
daskal1
Рейтинг: 2549 ВеселоДо коментар [#21] от "DDR":
И не само на самоковски, в Северо-Западна България диалектът също се е запазил, също и "кърчаг" например, макар че вече сигурно е архаизъм :-)
daskal1
Рейтинг: 2549 ЛюбопитноДо коментар [#8] от "Шопов":
Защо такава неприязън към колегата? Той снимал с интерес към арменската храна, но е публикувано от редакцията.
Аз също съм снимал за себе си например маса с официална вечеря в Китай преди да унищожим артистичността, или аранжименти с цветя на конференция, просто са красиви.
Nelumbo
Рейтинг: 742 ВеселоАз го зная така: Мачката руча поганци на чандията :)
Чардо
Рейтинг: 1416 НеутралноДо коментар [#27] от "daskal1":
И мачка , и руча и поганци са си думи из целио шоплук!
Виж компир си е типична за него край :
Самоковски компир е прозвище за самоковлии,
както дървен шоп за тези около Елин Пелин,
бозаджии пък за Радомирско, както и белодрешковци
Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
Таралеж
Рейтинг: 2859 НеутралноА бе, чудех се аз Що арменците са “стройни” като турци, гърци и италианци? Пък то било от “бранча”?
Неизвестен извършител
Рейтинг: 233 ВеселоДо коментар [#4] от "Чардо":
"После взимаш чубрица , червен пипер и чесън също на прах всичко това го омесваш и смилаш на миксера заедно , овалваш месото хубаво и го слагаш в една тензухена торбичка (срещу мухите!) "
Какви мухи, драги Чардо! То с такива подправки кавказки вълк няма да припари до мръвката...
Чардо
Рейтинг: 1416 ВеселоДо коментар [#29] от "Nelumbo":
Мачката е известна с друга работа по чандиите 😊😊😊🧡 Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
Чардо
Рейтинг: 1416 ВеселоДо коментар [#29] от "Nelumbo":
Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24Във връзка с котките и чандиите,
чувал ли си приказката по какво си приличат и по какво се различават котката и жената ?😝😜
penetrating
Рейтинг: 5853 ВеселоДо коментар [#4] от "Чардо":
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertНаздраве и от мен:)
penetrating
Рейтинг: 5853 ВеселоДо коментар [#13] от "canuck99":
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertРедакторите не са виновни. Аз избрах тази дума. Наистина тя не е нито българска, нито арменска. Думата кибрит и тя не е българска :)
penetrating
Рейтинг: 5853 ВеселоДо коментар [#24] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertАз поемам цялата отговорност за новината. Странно, мислех, че ще я харесате.
До коментар [#25] от "voodoo_child":
Разбира се, че не съм преводач :)
Съжалявам за грешките, ако сте ги намерили. Приемам да ме поправите. "Плащам" с изчистен текст на следващата новина :)
penetrating
Рейтинг: 5853 ВеселоДо коментар [#28] от "daskal1":
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertКолегата приема моите мнения или снимки като повод за война (донякъде ми е ясно защо) :)
penetrating
Рейтинг: 5853 ВеселоДо коментар [#28] от "daskal1":
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertКолегата приема моите мнения или снимки като повод за война (донякъде ми е ясно защо) :)
Росен съм аз а Путлер ще капитулира
Рейтинг: 1416 НеутралноДо коментар [#26] от "Чардо":
в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sandoЗнам за това, ама не смея със саламура.
Росен съм аз а Путлер ще капитулира
Рейтинг: 1416 НеутралноДо коментар [#28] от "daskal1":
в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sandoЕ как защо?
Това е лудия. До обяд мрази себе си.
През останалото време мрази другите.
Самотата не понася на всеки.
Росен съм аз а Путлер ще капитулира
Рейтинг: 1416 ВеселоДо коментар [#37] от "penetrating":
в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sandoЧе тя си е отлична.
Забележи колко рядко препоръчвам нещо.
Росен съм аз а Путлер ще капитулира
Рейтинг: 1416 НеутралноДо коментар [#38] от "penetrating":
в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sandoА на мен изцяло ми е ясен. Лудият си е луд. Не винаги има лекарства за всичко.
penetrating
Рейтинг: 5853 ВеселоДо коментар [#42] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertДо коментар [#43] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":
:)
motochristo
Рейтинг: 888 ВеселоДо коментар [#1] от "Боян Таксиров":
Гласуваш за прасе - получаваш кочина.До коментар [#18] от "'ΕΡΕΒΟΣ":
В Испания баш такива работи ядат, вкл. още по-мазно и с много картофи. Не е като да не е на Средиземно море. :)
canuck99
Рейтинг: 176 НеутралноХаресвам новината и коментара, но не мога да търпя когато в заглавие на български се употребяват чуждици които не са разбрани от средностатистическия българин. Кибрит както и много други думи са с чужд произход но са приети в българския тълковен речник, докато брънч не е. Така са ме учили в ун-та, да пазим българския език чист доколкото можем.