За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
Халдип Исйолов
Рейтинг: 8 НеутралноКак елда и картофи в Бьоф Строганов, пълна глупост!
Не си заслужава да се напрягаш безплатно.Крехко телешко, гъби, сметана, и сварен ориз. С манатарки става трепач!
karabastun
Рейтинг: 1242 ЛюбопитноДо коментар [#1] от "Халдип Исйолов":
[email protected]Що ?
Vlado Nikolov
Рейтинг: 8 НеутралноСпоред редица световни майстори готвачи, оригиналната рецепта е изчезнала много отдавна. В момента има няколко рецепти, които се различават.
ikar_01
Рейтинг: 733 НеутралноТова е ястие, което често приготвям вкъщи, обикновено заменям телешкото със свинско, което се сготвя по-лесно, гарнитурата му е картофи соте или пържени, но задължително в соса се слага сметана, без нея просто не е същото. Рецептата съм взела от книга международна кухня, чешко издание.
eqf28366123
Рейтинг: 233 НеутралноИ какво е Бьоф Строганов?
Че от тези две снимки не ми стана много ясно.
babyroo
Рейтинг: 493 НеутралноСлед като рецептата е руска, (Строганови са едни от най заможните фамилии при Иван Грозни), следва да ги попитаме. От бегъл поглед в Руски сайтове разбрах:
rooКрехко телешко на ивички, (леко набрашнено), се задушава с лук, подправки и доматена салца. След готовност му се изсипва гоямо количество сметана, а за гарнитура - произволна - паста, картофи, гъби, квото има... Толкоз.
babyroo
Рейтинг: 493 НеутралноПропуснах, че в златните години на Балкантурист по големите курорти, ( 60 те - 80 те), задължително присъстваше в менюто заедно с " Шатобриан за двама" - мили спомени...
roosimval
Рейтинг: 664 НеутралноТелешкото е, може би, най-капризното месо за приготвяне.
Аз не зареждам в Лукойл.Като изключим гозбите, при които може да се вари колкото е нужно, при повечето други случаи, месото остава жилаво. Освен ако не е специално подбрано и приготвено от майстор.
ikar_01
Рейтинг: 733 НеутралноДо коментар [#8] от "simval":
И да е телешко от порода за месо, каквото у нас почти не се предлага. Традиоционно у нас млечни породи крави се ползват и за месо. В Англия ядохме телешки стек /от порода Ангъс/, който направо се топеше в устата. Тук в заведения предлагат телешки стек, прилича на английското, не но е същото.
tqh42306221
Рейтинг: 8 НеутралноДрън дрън ярина...Ястието винаги се е считало че спада към френската кухня.В кулинарията няма значение произхода на дадена рецепта,а съвсем други неща.По същата причина и тортата Гараш не е българска кухня,ако и да е измислена в България...
Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!
Шопов
Рейтинг: 484 НеутралнокараЛАЙНАР ,
Every little helpsне става ясно какво си ял ,
ама това не Е БЬОФСТРУГАНОВ ! ! !
в ЧУГУНЕН ТИГАН ? ? ?
АХАХАХАХАХАХА
babyroo
Рейтинг: 493 НеутралноНачи Строганов е френска рецепта, а Гараш - българска...
rooДневниче, ко ма напрай???
Decline and fall...