За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
victortrt
Рейтинг: 579 НеутралноДо коментар [#1] от "ironhorse":
Мисля, че и ние сме яли конско.
Ριζοσπάστης
Рейтинг: 237 НеутралноСкоро и хора!
ironhorse
Рейтинг: 830 НеутралноДо коментар [#2] от "victortrt":
ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата, но ПП/ДБ ги надминаха само за няколко месеца!Предците ни са пили млякото от конете с наименование на напитката - кумис.
Българите НИКОГА не сме яли коне !!!
Кан Омуртаг е изклал като добитък сума ти славяни, защото са ни предали на Източно римската империя ( Византия за лаиците по история), И защото са убивали коне за храна.
За нас българите, коня е свещено животно !!!
zxp53317185
Рейтинг: 1578 НеутралноИ аз съм на мнение, че конят не е за храна. А и да си призная веднъж ми пробутаха конско и въобще не ми хареса.
ironhorse
Рейтинг: 830 НеутралноДневник, посочете една, ЕДНА, българска народна рецепта за ястие с конско месо ....
ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата, но ПП/ДБ ги надминаха само за няколко месеца!НЯМА !!!!
Само славяни и други робски племена са яли коне, ние никога !!!
usero
Рейтинг: 775 НеутралноИма една Старобългарска луканка, нема да казвам на коя фирма е, от конско месо, много е вкусна.
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
usero
Рейтинг: 775 НеутралноДо коментар [#4] от "ironhorse":
Приказки ли обичаш да четеш или верно си седел на масата на Великия Кан? Щото кумис пият тия дето имат ханове, при които някога ни пращаха и нас, начи твоя човек никакъв кан не е бил, ми прост хан. Впрочем, как се прави кумис?
ironhorse
Рейтинг: 830 НеутралноДо коментар [#9] от "usero":
ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата, но ПП/ДБ ги надминаха само за няколко месеца!Титлата е Кан, а не хан ...
хан е на робите славяни - селския водач.
Чети история, и то не само писана от руснаци или русофили, а от международни източници.
DDR
Рейтинг: 640 НеутралноВъпреки забраната, въведена от папа Грегор III, употребата на конско месо в Западна Европа продължава, но вече ”нелегално” —в смисъл, че никой не предлага на пазара, но на ”частно” и по време на военни походи и кризи негласно се толерира от светите отци. Има и писмени свидетелства, че Весфалските монаси са си похапвали с удоволствие гозби с месо от диви коне. Един от големите радетели за отмяната на забраната е френският военен ветеринар Емил Декроа. Основните му доводи са, че със свалянето на забраната ще може и по бедните слоеве на населението да има достъп до евтино и качествено месо (от изслужилите военни коне).
Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?Ivan_
Рейтинг: 450 ВеселоДо коментар [#8] от "ironhorse":
Модератора е неадекватен!Така е!
О родственико мой, горди прабългарино!
Спомням си как във моят древен прабългарски род се пренася традицията когато конят ти умре да го погребеш в специалното за него гробище.
Умирам от срам, как някой омешали се с роби прабългари сега взимат пари от показването като историческа атракция на техните конски гробища.
истинският прабългарин като мен и теб никога не би допуснал подобно нещо, конското гробище на родът му да се посещава от роби и то срещу пари...
kasko
Рейтинг: 886 ВеселоДо коментар [#4] от "ironhorse":
Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.Наистина преди нашите предци пиеха конското мляко, защото не знаеха за магарешкото мляко на винпрома в Търговище.
eti mehter
Рейтинг: 2853 ВеселоА така бе ..... малко и прабългарско меню да има ......
BukalemunОт времената на Великотюркския Хаганат......
S
Рейтинг: 2154 НеутралноСвинете измряха от чума.Почваме и магаретата да ядем.
eti mehter
Рейтинг: 2853 ВеселоДо коментар [#10] от "ironhorse":
BukalemunТитлата е Кан, а не хан ...
хан е на робите
=======
Хи хи .....таз година Кан ..... догодина милорд......😂.......
Докато се гаврите с историята си ......нямате никакви основания да искате ...."свят без лъжи".....
DDR
Рейтинг: 640 НеутралноДо коментар [#7] от "usero":
Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?Колбасите и саламите само от конско са малко сухи, но има и такива със 70% конско и останалото е друго месо.
Hawaii
Рейтинг: 2822 ЛюбопитноАйде дайте нещо от КУЧЕ или КОТКИ
Hawaii
Рейтинг: 2822 ВеселоНещо виетнамско, със запържено зеле, куче и много люто....
tacheaux
Рейтинг: 2478 НеутралноБез майтап, щом сериозно се говори за консумация на конско месо ,защо да не се консумира магарешко месо , което предполагам едва ли е по-малко вкусно от конското. С навлизането на модерна селскостопанска техника у нас , магаретата престанаха да са нужни като впрегатен добитък и в България са изчезващ животински вид. По-добре е да се отглеждат за месо , ако не за нещо друго.
DDR
Рейтинг: 640 НеутралноГолемият бум на консумацията на конско месо в Западна Европа е в периода на 50. и 60. години на 20ти век. Най—голяма е консумацията в така наречените романски държави, докато в германските е много по—слаба.
Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?DDR
Рейтинг: 640 НеутралноДо коментар [#20] от "tacheaux":
Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?Между другото, част от определени породи коне, които вече нямат стопанско и военно значение все още съществуват благодарение на това, че се отглеждат за месо.
deaf
Рейтинг: 2256 НеутралноРуколата (на снимката) е божествена подправка!
В Кауфланд се продават български кюфтета и кебапчета с конско месо.
DDR
Рейтинг: 640 ВеселоДо коментар [#18] от "Hawaii":
Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?Внимавай какво си пожелаваш...за да не се сбъдне 😉😂
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
дерибеев
Рейтинг: 1412 НеутралноДо коментар [#4] от "ironhorse":
всеки коментар може и ще бъде използван срещу васЗащо ЕС дава субсидии за отглеждане на коне?
КМЕТ В СЯНКА
Рейтинг: 2864 НеутралноКолбасите от конско са специалитет на унгарци и италианци.
ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!Магарешки кютета се ядат от много години в Бг.
Има специални породи коне за месо.
Най-добре кучетата ги приготвят в Корея и Китай.
not a troll
Рейтинг: 229 Неутрално"За нас българите, коня е свещено животно !!!"
Ама... как така свещено? Не сме ли уж православни?!? Толкова много защита на "българските православни традиции" в този форум и Вие да кажете подобно нещо... тц тц тц
Vendome
Рейтинг: 723 НеутралноДо коментар [#20] от "tacheaux":
Магарешките кюфтета са много яка сръбска рецепта.
citoyen
Рейтинг: 720 НеутралноВинаги съм имал нещо като бариера, когато е ставало дума за конско или магарешко месо. Не съм привърженик на разни табута но имаше няколко случая по време на соца, когато в месарниците се появи такова месо и даже на трапезата у дома. Не бях хич ентусиазиран тогава та и до ден днешен. Но ако се наложи да се оцелява - ще направя компромис.
Peni Nikol
Рейтинг: 1682 НеутралноОт младо магаренце да, но конско не зная да го има в менюто на Българите.
Да се ядосвате е равнозначно на това да държите горещ въглен с идеята да го хвърлите по някой друг.stedim
Рейтинг: 461 НеутралноКонското месо е много хранително и без излишни мазнини. И като се приготви както трябва е много вкусно. Не ме ме интересува нито папа едикойси, нито съчинените приказки за чистите прабългари и робите славяни.
wwwtoчkacom
Рейтинг: 206 ВеселоХаха, ммммм... най-добрият пост:))
sbaleev
Рейтинг: 1072 НеутралноМного обичам конско месо, но много рядко ям такова, поради емоционални причини.
Hawaii
Рейтинг: 2822 ВеселоВ корейски ресторанти, не в България, разбира се,
съм ял ястие от кучешко месо.
Приготвено както трябва си е ястие, като всички други.
von_seeckt
Рейтинг: 8 НеутралноБирата е добра!
Цайко
Рейтинг: 948 НеутралноАвторът е пълен простак. Как може да яде същество, което е по-умно от цялата му рода. А Дневник е най-свободната медия, свободна, да пусне простотии те на всеки. Предлагам утре някой да снима какви ги е вършил в тоалетната и да ни уведоми със снимков материал.
hamiltonf
Рейтинг: 3904 НеутралноИ в момента в България се предлагат сурово зрели луканки от конско месо и смес, и са с превъзходно качество, за разлика от това свареното на третата снимка.
"Достъпът до истинска информация вече няма значение, лице което е деморализирано не е способно да оцени истинската информация, за него фактите не означават нищо! Даже да бъде затрупано с информация, с автентични доказателства, с документи, със снимки, ако го заведете насила в СССР и му покажете концентрационен лагер, той ще откаже да повярва на всичко това. Когато военният ботуш го стъпче, едва тогава ще разбере, но не и преди това, това представлява деморализацията!" Юрий Безменов, специалист по съветска пропаганда, дезинформация и подривни дейности, сътрудник на КГБDDR
Рейтинг: 640 НеутралноДо коментар [#37] от "Цайко":
Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?”Авторът е пълен простак. Как може да яде същество, което е по-умно от цялата му рода. ”
С нож и вилица в ръка. 😉
penetrating
Рейтинг: 5763 НеутралноКонско месо продават и приготвят на доста места. В Узбекистан един от най-популярните им колбаси е от конско. те пият и кумис. В Германия също продават стейкове и салами. Ял съм и стейкове и салами, не ми допадна, има леко сух и възкисел вкус (или така си въобразявам). От всичко, което съм пробвал най-доброто беше деликатесния конски салам в Ташкент. Кумисът беше като леко вкиснал айран :)
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertСуджук Герберите
Рейтинг: 664 НеутралноХапвал съм от интерес в Белгия, тънко нарязано филе, кърваво почти. Хареса ми на вкус, добро месо. Но морално ми е трудно да включа конското в начина ни на хранене. Още повече, че искам да си купя кон на детето един ден , са мен също, ако мога да си го позволя.
Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!bramasole
Рейтинг: 2421 НеутралноВ Италия опитах руладини от конско месо със сос, както и кюфтета на скара.
"На народите с къса памет преходите са им много дълги.." Тони Филипов, Д-рНе е моят тип месо, но уважавам чуждия вкус.
Надежда
Рейтинг: 1600 НеутралноЩе проядем и налъми.
uej03527584
Рейтинг: 28 Неутралнотребе да си мангал да ядеш кон.те ги колат като остареат и не стават за работа
Dessenback
Рейтинг: 229 НеутралноКонското е една идея по-сухо от телешкото. Много е вкусно. Не разбирам как може да ядете малко теленце а не можете кон... А коментарите на смешници като железния кон, поредния сбъркан човек.
eti mehter
Рейтинг: 2853 ЛюбопитноДо коментар [#41] от "Суджук Герберите":
BukalemunНо морално ми е трудно да включа конското в начина ни на хранене.
========
А една свинска пържола ,морално по ли те уравновесява?
ДНК то на свинята е по близко да това на човека....
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
Sabbath
Рейтинг: 616 Любопитно[quote#4:"ironhorse"]До коментар [#2] от "victortrt": Източно римската империя ( Византия за лаиците по история),
Съвършено вярно!
Терминът "Византия" или "Византия" е измислен от германския "историк" Хероним Волф през 1557 г., историята е разпространена от Монтескьо и ватиканските агенти, които искат да претендират за славата на Рим само за себе си.
Измислената им Византия се е наричала Римската империя, Базилея Ромаон, Романия, Imperium Romanum, Румъния или Рум на арабски за 1000 години съществуване. Римската империя е имала двуезично име латински и гръцки и нито едно не е "Византия".
Двете най-известни измислени страни са Недохия, от приказката за Петър Пан и Византия, от приказката за фалшивата балканска история. Държава, наречена Византия никога не е съществувала! Когато децата ни научат за това в училище, това е същото като да научим за Недоя.
В документите на Вселенските и местните събори на християнската църква няма думи за Византия. Също така няма Константинопол или византийци или византийци. В месеца на християнската православна църква няма византийски светии.
От 1054 до 1557 г. Рим се стреми да превземе културното наследство на източната част на Римската империя, тоест Нов Рим. Всички тези усилия на Рим обаче бяха неуспешни.
Тогава се появи гениална идея. Той би измислил ново име за източната част на Римската империя и би го нарекъл Византия.
Терминът "Византия" или "Византия" е измислен от германския "историк" Хероним Волф през 1557 г., историята е разпространена от Монтескьо и ватиканските агенти, които искат да претендират за славата на Рим само за себе си.
Измислената им Византия се е наричала Римската империя, Базилея Ромаон, Романия, Imperium Romanum, Румъния или Рум на арабски за 1000 години и хиляда години съществуване.
византийски
Римската империя е имала двуезично име латински и гръцки и нито едно не е "Византия". Съседите му не го наричаха Византия.
На запад римският папа нарекъл своя владетел Imperator Romaniae, за да не използва Imperator Romanum.
Арабите я нарекли Ром. Сега източната част на Римската империя, която се наричаше Византия, има някаква „своя“ история на Византия, която ще бъде написана през 16 и 17 век и не трябва да се идентифицира с историята на Римската империя.
Името Нови роми трябва да бъде заличено от всички национални истории и всички църковни документи и да му се даде новото име Византия или Константинопол.
Въпросът е какво ще кажете за сръбското историческо и културно наследство, което с помощта на местните прислужни историци на измислената империя е променено и приведено в съответствие с наскоро написаната византийска история.
Отговорът е прост. Сръбската история е заличена или приведена в съответствие с предварително поставените цели на Grand Inventor.
За да напишат нова византийска история на сръбския народ, слугинските историци мълчаливо оставиха в неизвестност цялото литературно и научно наследство на сръбския народ.
За тях няма свещен сръбски ръкопис - сръбско Четири Евангелие, написано на пергамент на 305 страници, закон на Свети Сава, Кареик Типич, Деккан Златоуст, Студентски типик, Евангелие на Мирослав и хиляди стари сръбски ръкописи, разпръснати из цяла Европа.
Дори сръбският герб с очила и сръбският двуглав орел бяха използвани за чертите на измислената Византия, а днес последователите на историческата измама на Ватикана ни убеждават, че сме „откраднали“ тези черти от Византия!
Така сръбското културно наследство се превърна в обезпечителни щети в борбата между Новия Рим и Рим, тоест Изтока и Запада. Първият, който удари, беше сръбският календар, най-големият и най-старият научен паметник на сръбския народ. Вместо това местните слугински историци измислили византийски календар.
Измисленият византийски календар накара Сръбския календар, най-големият научен паметник на сръбския народ, да бъде забравен и да се превърне в поредната обезпечителна щета.
Сръбската православна църква пазела календара на Свети Сава до 19 век, а днес в календара на Свети Сава не се споменава нито държавата, нито Сръбската православна църква.
Премахването на ръкописи, харти, закони и църковни реликви беше безразсъдна кражба, присвояване и наследяване на голямото историческо и културно наследство на сръбския народ. Сърбите предпочитат духовните и материалните ценности.
Сърбите писаха и се свързаха, защото нямаха своите. По този начин нашите много най-стари ръкописни книги се намират в държавни и частни колекции. Започвайки през 17-ти век, голям брой историци пишат византийската история на сръбския народ, всичко в съответствие с техните цели.
Когато се преброят всички истории на сръбския народ, написани от византиолозите, човек стига до извода, че никой народ в света няма толкова измислени истории, колкото сръбския народ.
ytrewq
Рейтинг: 294 ВеселоДо коментар [#13] от "kasko":
Конското месо било изключително здравословно и се препоръчва в разнообразна, здравословна и балансирана диета.Неговата консумация се препоръчва в детската диета, за бременни жени и спортисти, както и за всички, които желаят да я консумират.
ytrewq
Рейтинг: 294 ВеселоДо коментар [#42] от "Bramasole":
Във Италия е деликатес!!!
Ивайло Вълчев
Рейтинг: 322 НеутралноЕто какво става, когато 80% от народа живее в градовете. Започва да се изнежва и да го е жал за храната. Колеги, сигурно и заешко не ядете поради "морални причини". Българите векове са яли конско, магарешко, заешко и охлювско също. Конското и магарешкото най-вече на пастърма и суджуци.
ytrewq
Рейтинг: 294 НеутралноДо коментар [#51] от "Ивайло Вълчев":
Заешко месо .....Това месо е шампион по съдържание на белтъци, които се усвояват на 90% от организма (говеждото – само на 60%), нискокалорично (173 калории в 100 г) и диетично. Какво друго му трябва, за да е на първо място? В него има малко холестерин и много полиненаситени мастни киселини Омега-3. В заешкото също има по-малко мазнини и наситени мазнини, отколкото в говеждото. В 100 грама заешко има само 4 грама мазнини, докато в говеждото има 22 грама, твърдят диетолозите.
ytrewq
Рейтинг: 294 НеутралноКонско месо....По своята „екологичност“ конското изпреварва останалите видове месо. Съдете сами: табуните коне от породите, отглеждани за месо цял живот прекарват на пасбищата. Никой не ги храни с хормони и антибиотици, не ги държат в тесни обори, за да наддават на килограми и така конете растат в естествени условия. Месото им е богато на аминокиселини, ниско съдържание на холестерин и е хипоалергично, а освен това се усвоява лесно и рядко съдържа паразити.
Ивайло Вълчев
Рейтинг: 322 НеутралноДо коментар [#52] от "ytrewq":
Забрави да кажеш, че е и адски вкусно.
valtoro
Рейтинг: 565 НеутралноДо края на 60-те е имало кланица за коне във Русе, а до 50-те черноморските
делфини са били обект на риболов !!!
Николай Бучков
Рейтинг: 8 ВеселоКогато няма свинско...има конско !
zxp53317185
Рейтинг: 1578 НеутралноДо коментар [#55] от "valtoro":
Тя и Гала си пие урината, била много полезна! Айде стига варварщини и простотии!
Petleshev
Рейтинг: 3028 НеутралноДо коментар [#16] от "eti mehter":
Пътят на праведния е заобиколен от всички страни с несправедливостта от егоизма и тиранията на злите хора. Блажен е онзи, който в името на милосърдието и добрата воля, води слабия през долината на мрака ...Хе-хе-хе-е-е-е...! Я кажи, да чуем... Коя е твоята история? Ти си роден в България, но се водиш турчин, нали? В Турция ти казват, че си българин и не те вземат на сериозно. Тръгнал си да ни говориш за история. Коя история имаш в предвид?
sin mi
Рейтинг: 757 НеутралноКонското месо освен че е вкусно, има и висока хранителна стойност,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Това пък какво означава, извинявайте ????
На 100 грама под 200 килокалории , докато свинското дава над 220 килокалории !
Ако го сравняваме с марулята , да , има ''високи хранителни стойности'' .
sin mi
Рейтинг: 757 НеутралноТочно ДНК-то на прасето го прави бързо и лесно за усвояване от човешкия организъм !
bora bora
Рейтинг: 637 НеутралноДо коментар [#37] от "Цайко":
"Авторът е пълен простак. Как може да яде същество, което е по-умно от цялата му рода. "
Тъпа статия от застаряващ лузър./ DDR
Избива комплекси.
***
Дневник, ако тази статия замества онези готварски из**зици..... получило се е!
Average Person
Рейтинг: 2733 НеутралноДо коментар [#52] от "ytrewq":
☠ This is worse than Mordor. ☠ Much worse in a way. It comes home to you... and because it is home, and you remember it before it was all ruined.това че имат толкова много протеини и малко мазнини всъщност е недостатък, като храна
hunt
Рейтинг: 782 НеутралноВ Казахстан конското се смята за най-висшето месо. В Узбекистан ядат конско , но наблягат предимно на овче.
За амуджите като Ети конското е табу.
Степните и номадски народи са ядяли конско и са пиели конско мляко. Просто няма какво друго да ядат. При казахите има и друго интересно ядене - сушено конско мляко. Преди това явно е ферментирало и след това е изсушено. Калорично е, но има вкус на тебешир.
И за плювачите - кои сме ние та да съдим кой какво да яде.
ivanpopov
Рейтинг: 886 НеутралноКолкото и да е вкусно, докато генетиците не раздвоят копитото, не го хвалете.
Стабилни в мизерията, епизод пореден
Рейтинг: 725 НеутралноБоли ме фарът какво са яли прабългарите. Конската пастърма е превъзходна.
motochristo
Рейтинг: 874 НеутралноДо коментар [#48] от "Sabbath":
Гласуваш за прасе - получаваш кочина.Как е думата "лигавене" на сръбски?