Вкуснотии от конско месо

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (66)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  2. 2 Профил на victortrt
    victortrt
    Рейтинг: 579 Неутрално

    До коментар [#1] от "ironhorse":

    Мисля, че и ние сме яли конско.

  3. 3 Профил на Ριζοσπάστης
    Ριζοσπάστης
    Рейтинг: 237 Неутрално

    Скоро и хора!

  4. 4 Профил на ironhorse
    ironhorse
    Рейтинг: 830 Неутрално

    До коментар [#2] от "victortrt":

    Предците ни са пили млякото от конете с наименование на напитката - кумис.
    Българите НИКОГА не сме яли коне !!!
    Кан Омуртаг е изклал като добитък сума ти славяни, защото са ни предали на Източно римската империя ( Византия за лаиците по история), И защото са убивали коне за храна.
    За нас българите, коня е свещено животно !!!

    ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата, но ПП/ДБ ги надминаха само за няколко месеца!
  5. 5 Профил на zxp53317185
    zxp53317185
    Рейтинг: 1578 Неутрално

    И аз съм на мнение, че конят не е за храна. А и да си призная веднъж ми пробутаха конско и въобще не ми хареса.

  6. 6 Профил на ironhorse
    ironhorse
    Рейтинг: 830 Неутрално

    Дневник, посочете една, ЕДНА, българска народна рецепта за ястие с конско месо ....
    НЯМА !!!!
    Само славяни и други робски племена са яли коне, ние никога !!!

    ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата, но ПП/ДБ ги надминаха само за няколко месеца!
  7. 7 Профил на usero
    usero
    Рейтинг: 775 Неутрално

    Има една Старобългарска луканка, нема да казвам на коя фирма е, от конско месо, много е вкусна.

  8. 8
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  9. 9 Профил на usero
    usero
    Рейтинг: 775 Неутрално

    До коментар [#4] от "ironhorse":

    Приказки ли обичаш да четеш или верно си седел на масата на Великия Кан? Щото кумис пият тия дето имат ханове, при които някога ни пращаха и нас, начи твоя човек никакъв кан не е бил, ми прост хан. Впрочем, как се прави кумис?

  10. 10 Профил на ironhorse
    ironhorse
    Рейтинг: 830 Неутрално

    До коментар [#9] от "usero":

    Титлата е Кан, а не хан ...
    хан е на робите славяни - селския водач.
    Чети история, и то не само писана от руснаци или русофили, а от международни източници.

    ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата, но ПП/ДБ ги надминаха само за няколко месеца!
  11. 11 Профил на DDR
    DDR
    Рейтинг: 640 Неутрално

    Въпреки забраната, въведена от папа Грегор III, употребата на конско месо в Западна Европа продължава, но вече ”нелегално” —в смисъл, че никой не предлага на пазара, но на ”частно” и по време на военни походи и кризи негласно се толерира от светите отци. Има и писмени свидетелства, че Весфалските монаси са си похапвали с удоволствие гозби с месо от диви коне. Един от големите радетели за отмяната на забраната е френският военен ветеринар Емил Декроа. Основните му доводи са, че със свалянето на забраната ще може и по бедните слоеве на населението да има достъп до евтино и качествено месо (от изслужилите военни коне).

    Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?
  12. 12 Профил на Ivan_
    Ivan_
    Рейтинг: 450 Весело

    До коментар [#8] от "ironhorse":

    Така е!
    О родственико мой, горди прабългарино!
    Спомням си как във моят древен прабългарски род се пренася традицията когато конят ти умре да го погребеш в специалното за него гробище.

    Умирам от срам, как някой омешали се с роби прабългари сега взимат пари от показването като историческа атракция на техните конски гробища.

    истинският прабългарин като мен и теб никога не би допуснал подобно нещо, конското гробище на родът му да се посещава от роби и то срещу пари...

    Модератора е неадекватен!
  13. 13 Профил на kasko
    kasko
    Рейтинг: 886 Весело

    До коментар [#4] от "ironhorse":

    Наистина преди нашите предци пиеха конското мляко, защото не знаеха за магарешкото мляко на винпрома в Търговище.

    Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
  14. 14 Профил на eti mehter
    eti mehter
    Рейтинг: 2853 Весело

    А така бе ..... малко и прабългарско меню да има ......
    От времената на Великотюркския Хаганат......

    Bukalemun
  15. 15 Профил на S СУПЕР
    S
    Рейтинг: 2154 Неутрално

    Свинете измряха от чума.Почваме и магаретата да ядем.

  16. 16 Профил на eti mehter
    eti mehter
    Рейтинг: 2853 Весело

    До коментар [#10] от "ironhorse":

    Титлата е Кан, а не хан ...
    хан е на робите
    =======
    Хи хи .....таз година Кан ..... догодина милорд......😂.......
    Докато се гаврите с историята си ......нямате никакви основания да искате ...."свят без лъжи".....

    Bukalemun
  17. 17 Профил на DDR
    DDR
    Рейтинг: 640 Неутрално

    До коментар [#7] от "usero":

    Колбасите и саламите само от конско са малко сухи, но има и такива със 70% конско и останалото е друго месо.

    Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?
  18. 18 Профил на Hawaii
    Hawaii
    Рейтинг: 2822 Любопитно



    Айде дайте нещо от КУЧЕ или КОТКИ

  19. 19 Профил на Hawaii
    Hawaii
    Рейтинг: 2822 Весело

    Айде дайте нещо от КУЧЕ или КОТКИ
    —цитат от коментар 18 на Hawaii


    Нещо виетнамско, със запържено зеле, куче и много люто....

  20. 20 Профил на tacheaux
    tacheaux
    Рейтинг: 2478 Неутрално

    Свинете измряха от чума.Почваме и магаретата да ядем.
    —цитат от коментар 15 на Сд


    Без майтап, щом сериозно се говори за консумация на конско месо ,защо да не се консумира магарешко месо , което предполагам едва ли е по-малко вкусно от конското. С навлизането на модерна селскостопанска техника у нас , магаретата престанаха да са нужни като впрегатен добитък и в България са изчезващ животински вид. По-добре е да се отглеждат за месо , ако не за нещо друго.

  21. 21 Профил на DDR
    DDR
    Рейтинг: 640 Неутрално

    Големият бум на консумацията на конско месо в Западна Европа е в периода на 50. и 60. години на 20ти век. Най—голяма е консумацията в така наречените романски държави, докато в германските е много по—слаба.

    Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?
  22. 22 Профил на DDR
    DDR
    Рейтинг: 640 Неутрално

    До коментар [#20] от "tacheaux":

    Между другото, част от определени породи коне, които вече нямат стопанско и военно значение все още съществуват благодарение на това, че се отглеждат за месо.

    Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?
  23. 23 Профил на deaf
    deaf
    Рейтинг: 2256 Неутрално

    Руколата (на снимката) е божествена подправка!

    В Кауфланд се продават български кюфтета и кебапчета с конско месо.

  24. 24 Профил на DDR
    DDR
    Рейтинг: 640 Весело

    До коментар [#18] от "Hawaii":

    Внимавай какво си пожелаваш...за да не се сбъдне 😉😂

    Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?
  25. 25
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  26. 26 Профил на дерибеев
    дерибеев
    Рейтинг: 1412 Неутрално

    До коментар [#4] от "ironhorse":

    Защо ЕС дава субсидии за отглеждане на коне?

    всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
  27. 27 Профил на КМЕТ В СЯНКА
    КМЕТ В СЯНКА
    Рейтинг: 2864 Неутрално

    Колбасите от конско са специалитет на унгарци и италианци.
    Магарешки кютета се ядат от много години в Бг.
    Има специални породи коне за месо.
    Най-добре кучетата ги приготвят в Корея и Китай.

    ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
  28. 28 Профил на not a troll
    not a troll
    Рейтинг: 229 Неутрално

    "За нас българите, коня е свещено животно !!!"
    Ама... как така свещено? Не сме ли уж православни?!? Толкова много защита на "българските православни традиции" в този форум и Вие да кажете подобно нещо... тц тц тц

  29. 29 Профил на Vendome
    Vendome
    Рейтинг: 723 Неутрално

    До коментар [#20] от "tacheaux":

    Магарешките кюфтета са много яка сръбска рецепта.

  30. 30 Профил на citoyen
    citoyen
    Рейтинг: 720 Неутрално

    Винаги съм имал нещо като бариера, когато е ставало дума за конско или магарешко месо. Не съм привърженик на разни табута но имаше няколко случая по време на соца, когато в месарниците се появи такова месо и даже на трапезата у дома. Не бях хич ентусиазиран тогава та и до ден днешен. Но ако се наложи да се оцелява - ще направя компромис.

  31. 31 Профил на Peni Nikol
    Peni Nikol
    Рейтинг: 1682 Неутрално

    От младо магаренце да, но конско не зная да го има в менюто на Българите.

    Да се ядосвате е равнозначно на това да държите горещ въглен с идеята да го хвърлите по някой друг.
  32. 32 Профил на stedim
    stedim
    Рейтинг: 461 Неутрално

    Конското месо е много хранително и без излишни мазнини. И като се приготви както трябва е много вкусно. Не ме ме интересува нито папа едикойси, нито съчинените приказки за чистите прабългари и робите славяни.

  33. 33 Профил на wwwtoчkacom
    wwwtoчkacom
    Рейтинг: 206 Весело

    До коментар [#4] от "ironhorse":Наистина преди нашите предци пиеха конското мляко, защото не знаеха за магарешкото мляко на винпрома в Търговище.
    —цитат от коментар 13 на kasko


    Хаха, ммммм... най-добрият пост:))

  34. 34 Профил на sbaleev
    sbaleev
    Рейтинг: 1072 Неутрално

    Много обичам конско месо, но много рядко ям такова, поради емоционални причини.

  35. 35 Профил на Hawaii
    Hawaii
    Рейтинг: 2822 Весело

    До коментар [#18] от "Hawaii":Внимавай какво си пожелаваш...за да не се сбъдне 😉😂
    —цитат от коментар 24 на DDR


    В корейски ресторанти, не в България, разбира се,
    съм ял ястие от кучешко месо.
    Приготвено както трябва си е ястие, като всички други.

  36. 36 Профил на von_seeckt
    von_seeckt
    Рейтинг: 8 Неутрално

    Бирата е добра!

  37. 37 Профил на Цайко
    Цайко
    Рейтинг: 948 Неутрално

    Авторът е пълен простак. Как може да яде същество, което е по-умно от цялата му рода. А Дневник е най-свободната медия, свободна, да пусне простотии те на всеки. Предлагам утре някой да снима какви ги е вършил в тоалетната и да ни уведоми със снимков материал.

  38. 38 Профил на hamiltonf
    hamiltonf
    Рейтинг: 3904 Неутрално

    И в момента в България се предлагат сурово зрели луканки от конско месо и смес, и са с превъзходно качество, за разлика от това свареното на третата снимка.

    "Достъпът до истинска информация вече няма значение, лице което е деморализирано не е способно да оцени истинската информация, за него фактите не означават нищо! Даже да бъде затрупано с информация, с автентични доказателства, с документи, със снимки, ако го заведете насила в СССР и му покажете концентрационен лагер, той ще откаже да повярва на всичко това. Когато военният ботуш го стъпче, едва тогава ще разбере, но не и преди това, това представлява деморализацията!" Юрий Безменов, специалист по съветска пропаганда, дезинформация и подривни дейности, сътрудник на КГБ
  39. 39 Профил на DDR
    DDR
    Рейтинг: 640 Неутрално

    До коментар [#37] от "Цайко":

    ”Авторът е пълен простак. Как може да яде същество, което е по-умно от цялата му рода. ”
    С нож и вилица в ръка. 😉

    Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?
  40. 40 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 5763 Неутрално

    Конско месо продават и приготвят на доста места. В Узбекистан един от най-популярните им колбаси е от конско. те пият и кумис. В Германия също продават стейкове и салами. Ял съм и стейкове и салами, не ми допадна, има леко сух и възкисел вкус (или така си въобразявам). От всичко, което съм пробвал най-доброто беше деликатесния конски салам в Ташкент. Кумисът беше като леко вкиснал айран :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  41. 41 Профил на Суджук Герберите
    Суджук Герберите
    Рейтинг: 664 Неутрално

    Хапвал съм от интерес в Белгия, тънко нарязано филе, кърваво почти. Хареса ми на вкус, добро месо. Но морално ми е трудно да включа конското в начина ни на хранене. Още повече, че искам да си купя кон на детето един ден , са мен също, ако мога да си го позволя.

    Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
  42. 42 Профил на bramasole СУПЕР
    bramasole
    Рейтинг: 2421 Неутрално

    В Италия опитах руладини от конско месо със сос, както и кюфтета на скара.
    Не е моят тип месо, но уважавам чуждия вкус.

    "На народите с къса памет преходите са им много дълги.." Тони Филипов, Д-р
  43. 43 Профил на Надежда
    Надежда
    Рейтинг: 1600 Неутрално

    Ще проядем и налъми.

  44. 44 Профил на uej03527584
    uej03527584
    Рейтинг: 28 Неутрално

    требе да си мангал да ядеш кон.те ги колат като остареат и не стават за работа

  45. 45 Профил на Dessenback
    Dessenback
    Рейтинг: 229 Неутрално

    Конското е една идея по-сухо от телешкото. Много е вкусно. Не разбирам как може да ядете малко теленце а не можете кон... А коментарите на смешници като железния кон, поредния сбъркан човек.

  46. 46 Профил на eti mehter
    eti mehter
    Рейтинг: 2853 Любопитно

    До коментар [#41] от "Суджук Герберите":

    Но морално ми е трудно да включа конското в начина ни на хранене.
    ========
    А една свинска пържола ,морално по ли те уравновесява?
    ДНК то на свинята е по близко да това на човека....

    Bukalemun
  47. 47
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  48. 48 Профил на Sabbath
    Sabbath
    Рейтинг: 616 Любопитно

    [quote#4:"ironhorse"]До коментар [#2] от "victortrt": Източно римската империя ( Византия за лаиците по история),

    Съвършено вярно!

    Терминът "Византия" или "Византия" е измислен от германския "историк" Хероним Волф през 1557 г., историята е разпространена от Монтескьо и ватиканските агенти, които искат да претендират за славата на Рим само за себе си.


    Измислената им Византия се е наричала Римската империя, Базилея Ромаон, Романия, Imperium Romanum, Румъния или Рум на арабски за 1000 години съществуване. Римската империя е имала двуезично име латински и гръцки и нито едно не е "Византия".
    Двете най-известни измислени страни са Недохия, от приказката за Петър Пан и Византия, от приказката за фалшивата балканска история. Държава, наречена Византия никога не е съществувала! Когато децата ни научат за това в училище, това е същото като да научим за Недоя.
    В документите на Вселенските и местните събори на християнската църква няма думи за Византия. Също така няма Константинопол или византийци или византийци. В месеца на християнската православна църква няма византийски светии.
    От 1054 до 1557 г. Рим се стреми да превземе културното наследство на източната част на Римската империя, тоест Нов Рим. Всички тези усилия на Рим обаче бяха неуспешни.
    Тогава се появи гениална идея. Той би измислил ново име за източната част на Римската империя и би го нарекъл Византия.


    Терминът "Византия" или "Византия" е измислен от германския "историк" Хероним Волф през 1557 г., историята е разпространена от Монтескьо и ватиканските агенти, които искат да претендират за славата на Рим само за себе си.
    Измислената им Византия се е наричала Римската империя, Базилея Ромаон, Романия, Imperium Romanum, Румъния или Рум на арабски за 1000 години и хиляда години съществуване.
    византийски

    Римската империя е имала двуезично име латински и гръцки и нито едно не е "Византия". Съседите му не го наричаха Византия.
    На запад римският папа нарекъл своя владетел Imperator Romaniae, за да не използва Imperator Romanum.


    Арабите я нарекли Ром. Сега източната част на Римската империя, която се наричаше Византия, има някаква „своя“ история на Византия, която ще бъде написана през 16 и 17 век и не трябва да се идентифицира с историята на Римската империя.
    Името Нови роми трябва да бъде заличено от всички национални истории и всички църковни документи и да му се даде новото име Византия или Константинопол.
    Въпросът е какво ще кажете за сръбското историческо и културно наследство, което с помощта на местните прислужни историци на измислената империя е променено и приведено в съответствие с наскоро написаната византийска история.
    Отговорът е прост. Сръбската история е заличена или приведена в съответствие с предварително поставените цели на Grand Inventor.
    За да напишат нова византийска история на сръбския народ, слугинските историци мълчаливо оставиха в неизвестност цялото литературно и научно наследство на сръбския народ.
    За тях няма свещен сръбски ръкопис - сръбско Четири Евангелие, написано на пергамент на 305 страници, закон на Свети Сава, Кареик Типич, Деккан Златоуст, Студентски типик, Евангелие на Мирослав и хиляди стари сръбски ръкописи, разпръснати из цяла Европа.
    Дори сръбският герб с очила и сръбският двуглав орел бяха използвани за чертите на измислената Византия, а днес последователите на историческата измама на Ватикана ни убеждават, че сме „откраднали“ тези черти от Византия!
    Така сръбското културно наследство се превърна в обезпечителни щети в борбата между Новия Рим и Рим, тоест Изтока и Запада. Първият, който удари, беше сръбският календар, най-големият и най-старият научен паметник на сръбския народ. Вместо това местните слугински историци измислили византийски календар.


    Измисленият византийски календар накара Сръбския календар, най-големият научен паметник на сръбския народ, да бъде забравен и да се превърне в поредната обезпечителна щета.
    Сръбската православна църква пазела календара на Свети Сава до 19 век, а днес в календара на Свети Сава не се споменава нито държавата, нито Сръбската православна църква.
    Премахването на ръкописи, харти, закони и църковни реликви беше безразсъдна кражба, присвояване и наследяване на голямото историческо и културно наследство на сръбския народ. Сърбите предпочитат духовните и материалните ценности.
    Сърбите писаха и се свързаха, защото нямаха своите. По този начин нашите много най-стари ръкописни книги се намират в държавни и частни колекции. Започвайки през 17-ти век, голям брой историци пишат византийската история на сръбския народ, всичко в съответствие с техните цели.
    Когато се преброят всички истории на сръбския народ, написани от византиолозите, човек стига до извода, че никой народ в света няма толкова измислени истории, колкото сръбския народ.



  49. 49 Профил на ytrewq
    ytrewq
    Рейтинг: 294 Весело

    До коментар [#13] от "kasko":
    Конското месо било изключително здравословно и се препоръчва в разнообразна, здравословна и балансирана диета.Неговата консумация се препоръчва в детската диета, за бременни жени и спортисти, както и за всички, които желаят да я консумират.

  50. 50 Профил на ytrewq
    ytrewq
    Рейтинг: 294 Весело

    До коментар [#42] от "Bramasole":

    Във Италия е деликатес!!!

  51. 51 Профил на Ивайло Вълчев СУПЕР
    Ивайло Вълчев
    Рейтинг: 322 Неутрално

    Ето какво става, когато 80% от народа живее в градовете. Започва да се изнежва и да го е жал за храната. Колеги, сигурно и заешко не ядете поради "морални причини". Българите векове са яли конско, магарешко, заешко и охлювско също. Конското и магарешкото най-вече на пастърма и суджуци.

  52. 52 Профил на ytrewq
    ytrewq
    Рейтинг: 294 Неутрално

    До коментар [#51] от "Ивайло Вълчев":

    Заешко месо .....Това месо е шампион по съдържание на белтъци, които се усвояват на 90% от организма (говеждото – само на 60%), нискокалорично (173 калории в 100 г) и диетично. Какво друго му трябва, за да е на първо място? В него има малко холестерин и много полиненаситени мастни киселини Омега-3. В заешкото също има по-малко мазнини и наситени мазнини, отколкото в говеждото. В 100 грама заешко има само 4 грама мазнини, докато в говеждото има 22 грама, твърдят диетолозите.

  53. 53 Профил на ytrewq
    ytrewq
    Рейтинг: 294 Неутрално

    Конско месо....По своята „екологичност“ конското изпреварва останалите видове месо. Съдете сами: табуните коне от породите, отглеждани за месо цял живот прекарват на пасбищата. Никой не ги храни с хормони и антибиотици, не ги държат в тесни обори, за да наддават на килограми и така конете растат в естествени условия. Месото им е богато на аминокиселини, ниско съдържание на холестерин и е хипоалергично, а освен това се усвоява лесно и рядко съдържа паразити.

  54. 54 Профил на Ивайло Вълчев СУПЕР
    Ивайло Вълчев
    Рейтинг: 322 Неутрално

    До коментар [#52] от "ytrewq":

    Забрави да кажеш, че е и адски вкусно.

  55. 55 Профил на valtoro
    valtoro
    Рейтинг: 565 Неутрално

    До края на 60-те е имало кланица за коне във Русе, а до 50-те черноморските
    делфини са били обект на риболов !!!

  56. 56 Профил на Николай Бучков
    Николай Бучков
    Рейтинг: 8 Весело

    Когато няма свинско...има конско !

  57. 57 Профил на zxp53317185
    zxp53317185
    Рейтинг: 1578 Неутрално

    До коментар [#55] от "valtoro":

    Тя и Гала си пие урината, била много полезна! Айде стига варварщини и простотии!

  58. 58 Профил на Petleshev
    Petleshev
    Рейтинг: 3028 Неутрално

    До коментар [#16] от "eti mehter":

    Хе-хе-хе-е-е-е...! Я кажи, да чуем... Коя е твоята история? Ти си роден в България, но се водиш турчин, нали? В Турция ти казват, че си българин и не те вземат на сериозно. Тръгнал си да ни говориш за история. Коя история имаш в предвид?

    Пътят на праведния е заобиколен от всички страни с несправедливостта от егоизма и тиранията на злите хора. Блажен е онзи, който в името на милосърдието и добрата воля, води слабия през долината на мрака ...
  59. 59 Профил на sin mi
    sin mi
    Рейтинг: 757 Неутрално

    Конското месо освен че е вкусно, има и висока хранителна стойност,

    ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
    Това пък какво означава, извинявайте ????
    На 100 грама под 200 килокалории , докато свинското дава над 220 килокалории !
    Ако го сравняваме с марулята , да , има ''високи хранителни стойности'' .

  60. 60 Профил на sin mi
    sin mi
    Рейтинг: 757 Неутрално

    До коментар [#41] от "Суджук Герберите":Но морално ми е трудно да включа конското в начина ни на хранене.========А една свинска пържола ,морално по ли те уравновесява? ДНК то на свинята е по близко да това на човека....
    —цитат от коментар 46 на eti mehter


    Точно ДНК-то на прасето го прави бързо и лесно за усвояване от човешкия организъм !

  61. 61 Профил на bora bora
    bora bora
    Рейтинг: 637 Неутрално

    До коментар [#37] от "Цайко":
    "Авторът е пълен простак. Как може да яде същество, което е по-умно от цялата му рода. "
    Тъпа статия от застаряващ лузър./ DDR
    Избива комплекси.
    ***
    Дневник, ако тази статия замества онези готварски из**зици..... получило се е!

  62. 62 Профил на Average Person
    Average Person
    Рейтинг: 2733 Неутрално

    До коментар [#52] от "ytrewq":

    това че имат толкова много протеини и малко мазнини всъщност е недостатък, като храна

    ☠ This is worse than Mordor. ☠ Much worse in a way. It comes home to you... and because it is home, and you remember it before it was all ruined.
  63. 63 Профил на hunt
    hunt
    Рейтинг: 782 Неутрално

    В Казахстан конското се смята за най-висшето месо. В Узбекистан ядат конско , но наблягат предимно на овче.
    За амуджите като Ети конското е табу.
    Степните и номадски народи са ядяли конско и са пиели конско мляко. Просто няма какво друго да ядат. При казахите има и друго интересно ядене - сушено конско мляко. Преди това явно е ферментирало и след това е изсушено. Калорично е, но има вкус на тебешир.
    И за плювачите - кои сме ние та да съдим кой какво да яде.

  64. 64 Профил на ivanpopov
    ivanpopov
    Рейтинг: 886 Неутрално

    Колкото и да е вкусно, докато генетиците не раздвоят копитото, не го хвалете.

  65. 65 Профил на Стабилни в мизерията, епизод пореден
    Стабилни в мизерията, епизод пореден
    Рейтинг: 725 Неутрално

    Боли ме фарът какво са яли прабългарите. Конската пастърма е превъзходна.

  66. 66 Профил на motochristo
    motochristo
    Рейтинг: 874 Неутрално

    До коментар [#48] от "Sabbath":

    Как е думата "лигавене" на сръбски?

    Гласуваш за прасе - получаваш кочина.




За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #