За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
Още по темата
Последни галерии

Фотогалeрия: На червения килим на музикалните видеонагради на MTV

Фотогалерия: Между бомбите и сушата

Peni Nikol
Рейтинг: 1667 НеутралноХубаво изглежда, да ви е сладко.
Да се ядосвате е равнозначно на това да държите горещ въглен с идеята да го хвърлите по някой друг.Алф
Рейтинг: 972 НеутралноУ дома се прави подобен сладкиш с ябълки. Едно му е лошото - веднага свършва.
Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.Музар
Рейтинг: 1366 НеутралноТази рецепта ми хареса! Сигурно по новогодишните празници ще я пробвам, че за днес сме на тиквеник.
Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройдsjaakiie
Рейтинг: 191 НеутралноРецептата се пробва обезателно още другата седмица! Глазурата ще я опростя до крема сирене със пудра захар и лимонов сок. Поне така я правим за морковената торта на работа. А щом има яйца, ще пробвам с овесено брашно.
"I'm quite illiterate, but I read a lot."Има хора, които ревностно пазят изпитаните домашни рецепти. Затова, благодарности за споделеното!
sjaakiie
Рейтинг: 191 НеутралноДо коментар [#3] от "Музар":
"I'm quite illiterate, but I read a lot."Малко heads-up
Пропорцията за тестото 1:1 захар и брашно ми се стори излишно сладка, затова намалих захарта наполовина. Съмнява ме да е заради това, обаче (!) тестото не успя да покрие всичко добре (!). Във всеки случай не както на снимките. Трябваше да си поиграя с лъжици и шпатули, че да придобие вид. Но крайният резултат е впечатляващ, с круши обаче хехе! Около 30 мин. печене бяха достатъчни. Успех, вкустоийка си е!
Музар
Рейтинг: 1366 НеутралноДо коментар [#5] от "sjaakiie":
.
Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд ФройдХм, може би някакъв набухвател... да речем разбит белтък към тестото дали няма да компенсира обема? Аз също не си падам по много сладкото и коментарът ти ще ми е от полза. Освен ако не е карамел, захарта доста я намалявам
А за крушите - мислех, че зелените ябълки са киселки и дават по-профирен вкус на сладкиша. Може би там е балансът?
sjaakiie
Рейтинг: 191 НеутралноДо коментар [#6] от "Музар":
), трябва да призная, че си прав. Обаче и с тези круши киселее приятно. Сортът им е такъв - не са нито сочни, нито меки, нито сладкки. Бяха купени случайно и, както не ставаха за ядене, трябваше да бъдат оползвотворени.
"I'm quite illiterate, but I read a lot."Може би с белтъци консистенцията ще стане приятно пухкава, но рехава. А в крайна сметка се цели не само обем, а и плътност, все пак е база на сладкиша. Според мен може спокойно да се сложат две чаши брашно към 1/2 до 1 чаша захар. Така ще има достатъчно и да се стече по стените и да се получи хубава форма на основата. И внимавай като го обръщаш!
След като проверих в тълковния речник какво е "профирен" (прекрасна дума, благодаря
sjaakiie
Рейтинг: 191 НеутралноДо коментар [#6] от "Музар":
"I'm quite illiterate, but I read a lot."Оф, чакай, може да те подвеждам. Ползвах овесено брашно. Нали не съдържа глутен, може би реагира по друг начин и придава по-малък обем за разлика от пшениченото. Въпреки че това трябва да стане по време на печенето (?).