Производството започва от специализираната смарт гастрономическа лаборатория на университета в Лиеж преди няколко месеца.
Слой по слой, с 0.2 милиметра на ход пред очите израства от 3 D принтера шоколадова форма в белгийския магазин Miam Factory. Производството започва от специализираната смарт гастрономическа лаборатория на университета в Лиеж преди няколко месеца Принтерът може да произвежда не само шоколадови форми, но и френските макарони и да ги гравира с лого по желание на клиентите. Един от тези клиенти е намиращата се в близост до шоколадовия магазин пивоварна Bertinchamps. От пивоварната искали по-оригинални награди за тазгодишното търсене на яйца и поръчали на шоколатиерите да им принтират бирени бутилки. Шоколадовото произведение може да се консумира веднага след принтирането, което обаче може да отнеме от 10 минути до 3 часа. За бирените бутилки, например, са трябвали близо 3 часа принтиране и за целта са използвани 24.6 метра шоколад. Компанията получава поръчки от хотели, бизнес и индивидуални клиенти. Цените варират в широки граници в зависимост от размера на желания продукт, формата му и количеството необходим шоколад. Черният шоколад е по-желан, но се предлага изработка и от бял и млечен.