Фотогалерия: Истории от чашите на десет български бара, или как се дирижира вечерта

Andreas Manolis

Фотогалерия: Истории от чашите на десет български бара, или как се дирижира вечерта

Барманите, които ще показват авторски коктейли в събитието "Бар на годината Бакхус".

  • Десет култови бара в България ще се представят в събота вечерта в пилотното издание на събитието "Бар на годината Бакхус" в Sofia event center в мол "Парадайз". Всеки от тях ще представи по два авторски коктейла пред гостите на събитието.

    Техните бармани в аванс отговарят на няколко въпроса пред "Дневник":

    Коя е предпочитаната от вас напитка и коя е любимата ви допълнителна съставка за коктейл?

    Какво е да си барман през 2019 ?

    Най-важното, за да си добър барман е...
    Десет култови бара в България ще се представят в събота вечерта в пилотното издание на събитието <a href="https://www.bacchus.bg/top/bar/" target="_blank">"Бар на годината Бакхус"</a> в Sofia event center в мол "Парадайз". Всеки от тях ще представи по два авторски коктейла пред гостите на събитието. <br /><br />Техните бармани в аванс отговарят на няколко въпроса пред "Дневник": <br /><br />Коя е предпочитаната от вас напитка и коя е любимата ви допълнителна съставка за коктейл?<br /><br />Какво е да си барман през 2019 ?<br /><br />Най-важното, за да си добър барман е...
  • Иван Попов, Тequila BAR Funky Monkey - Велико Търново.

    Предпочитаната от мен напитка е добре балансираната, а любимите ми съставки са сезонните, както и тези, които са специфични за нашите географски ширини.

    За мен барманството е като всеки друг вид изкуство и инструмент да изразиш себе си. Често казвам, че приемам бара като малка сцена, от която можем да разкажем история в чаша. Тук идва и ролята на бармана, който трябва да поднесе тази емоция по най-елегантния и запомнящ се начин на човека срещу себе си, отваряйки му врата към света на вкуса.

    Барман е съвкупност от много професии - имаш досег с кулинария, ботаника, химия, история дори и психологията. Така че качествата, които те правят добър такъв, са много. Но ако трябва да посоча едно, то би било отдаденост и желанието да бъдеш по-добрия себе си всеки ден. Защото днес пред вас може да стои една прекрасна чаша с напитка, но зад нея има човек, миксирал и балансирал не едно, а всички качества, за да бъде професионалист.

    Вижте го на първото Бакхус Бар на годината Парти >>

    - Авторски коктейли от топ баровете в България
    - Уиски стая с 50 вида бутиково уиски
    - DJ парти
    - Джаз музика на живо

    Вижте още >>
    <strong>Иван Попов, Тequila BAR Funky Monkey - Велико Търново. </strong><br /><br />Предпочитаната от мен напитка е добре балансираната, а любимите ми съставки са сезонните, както и тези, които са специфични за нашите географски ширини.<br /><br />За мен барманството е като всеки друг вид изкуство и инструмент да изразиш себе си. Често казвам, че приемам бара като малка сцена, от която можем да разкажем история в чаша. Тук идва и ролята на бармана, който трябва да поднесе тази емоция по най-елегантния и запомнящ се начин на човека срещу себе си, отваряйки му врата към света на вкуса.<br /><br />Барман е съвкупност от много професии - имаш досег с кулинария, ботаника, химия, история дори и психологията. Така че качествата, които те правят добър такъв, са много. Но ако трябва да посоча едно, то би било отдаденост и желанието да бъдеш по-добрия себе си всеки ден. Защото днес пред вас може да стои една прекрасна чаша с напитка, но зад нея има човек, миксирал и балансирал не едно, а всички качества, за да бъде професионалист.<br /><br /><em><a href="https://www.bacchus.bg/top/bar/" target="_blank">Вижте го на първото Бакхус Бар на годината Парти >></a></em><br /><br />- Авторски коктейли от топ баровете в България<br />- Уиски стая с 50 вида бутиково уиски<br />- DJ парти<br />- Джаз музика на живо<br /><br /><em><a href="https://www.bacchus.bg/top/bar/" target="_blank">Вижте още >></a></em>
  • Любослав Руменов, One more bar, София.

    Безспорно любимата ми напитка е томис маргарита. Десертно вино или аперол допълнително към нея я правят страхотна.

    Да си барман през 2019 г. е трудно, тъй като културата на пиене се развива изключително бързо и вече не е толкова лесно да впечатлиш гостите.
    Нашата роля е да доразвием тази култура.

    Най важното да си добър барман е гостоприемството, всичко останало се учи в движение.

    Вижте го на първото Бакхус Бар на годината Парти >>

    - Авторски коктейли от топ баровете в България
    - Уиски стая с 50 вида бутиково уиски
    - DJ парти
    - Джаз музика на живо

    Вижте още >>
    <strong>Любослав Руменов, One more bar, София.</strong><br /><br />Безспорно любимата ми напитка е томис маргарита. Десертно вино или аперол допълнително към нея я правят страхотна.<br /><br />Да си барман през 2019 г. е трудно, тъй като културата на пиене се развива изключително бързо и вече не е толкова лесно да впечатлиш гостите.<br />Нашата роля е да доразвием тази култура.<br /><br />Най важното да си добър барман е гостоприемството, всичко останало се учи в движение.<br /><br /><em><a href="https://www.bacchus.bg/top/bar/" target="_blank">Вижте го на първото Бакхус Бар на годината Парти >></a></em><br /><br />- Авторски коктейли от топ баровете в България<br />- Уиски стая с 50 вида бутиково уиски<br />- DJ парти<br />- Джаз музика на живо<br /><br /><em><a href="https://www.bacchus.bg/top/bar/" target="_blank">Вижте още >></a></em>
  • Илиян Илиев, One more bar, София.

    Предпочитаната от мен напитка е в класически вид с модерен, иновативен и запомнящ се туист.

    Да си барман през 2019 не е никак лесно, но не е и трудно. В глобалния свят може да имаш всичката информация на света, но важна част е и комуникацията с колеги опитни и не чак толкова. Никога не знаеш от кого и какво ще получиш вдъхновение. И все пак всичко зависи от личността, просто на някои хора им е в кръвта. Останалото е четене и практика, проби - грешки. Ролята на бармана зависи от работната среда. От значение е дали работиш в коктейл бар, ресторант, нощен клуб и т.н. Различно място - различна роля.

    За да си добър барман е нужно да познаваш всички артикули, с които работиш из основи.

    Вижте го на първото Бакхус Бар на годината Парти >>

    - Авторски коктейли от топ баровете в България
    - Уиски стая с 50 вида бутиково уиски
    - DJ парти
    - Джаз музика на живо

    Вижте още >>
    <strong>Илиян Илиев, One more bar, София.</strong><br /><br />Предпочитаната от мен напитка е в класически вид с модерен, иновативен и запомнящ се туист.<br /><br />Да си барман през 2019 не е никак лесно, но не е и трудно. В глобалния свят може да имаш всичката информация на света, но важна част е и комуникацията с колеги опитни и не чак толкова. Никога не знаеш от кого и какво ще получиш вдъхновение. И все пак всичко зависи от личността, просто на някои хора им е в кръвта. Останалото е четене и практика, проби - грешки. Ролята на бармана зависи от работната среда. От значение е дали работиш в коктейл бар, ресторант, нощен клуб и т.н. Различно място - различна роля.<br /><br />За да си добър барман е нужно да познаваш всички артикули, с които работиш из основи.<br /><br /><em><a href="https://www.bacchus.bg/top/bar/" target="_blank">Вижте го на първото Бакхус Бар на годината Парти >></a></em><br /><br />- Авторски коктейли от топ баровете в България<br />- Уиски стая с 50 вида бутиково уиски<br />- DJ парти<br />- Джаз музика на живо<br /><br /><em><a href="https://www.bacchus.bg/top/bar/" target="_blank">Вижте още >></a></em>
  • Антон Григоров, By The Way, София.

    Понеже съм любител и обичам класиката, моята предпочитана напитка е Negroni. Харесват ми всякаквите му туистове и интерпретации, които могат да се направят с него. Точно определение за любима съставка за коктейл нямам, защото всеки сезон си намирам по нещо, което ми прави силно впечатление. А и за мен любима съставка е правилната съставка.

    Без значение от годината, да си барман не е лека работа. През годините, в които бях зад бара, съм имал и добри, и лоши моменти. Но добрите са в пъти повече. Преди 17-20 години, когато прохождах в барманството, беше доста по-трудно от гледна точка на коктейлната култура, защото имаше доста ограничение откъм алкохол, съставки, техники и уреди. През 2019 г. бих казал, че нещата са доста по-опростени и лесни за работа, стига да имаш малко въображение.

    В един бар барманът е водещата фигура. От него зависи дали някой клиент ще се върне отново. Не става дума само за приготвяне на напитка, а за комплексното му държание зад бара, външния му вид и гостоприемството му.

    За да си добър барман, е нужно винаги да си добре подготвен - външен вид, техника, гостоприемство и много знания.

    Вижте го на първото Бакхус Бар на годината Парти >>

    - Авторски коктейли от топ баровете в България
    - Уиски стая с 50 вида бутиково уиски
    - DJ парти
    - Джаз музика на живо

    Вижте още >>
    <strong>Антон Григоров, By The Way, София. </strong><br /><br />Понеже съм любител и обичам класиката, моята предпочитана напитка е Negroni. Харесват ми всякаквите му туистове и интерпретации, които могат да се направят с него. Точно определение за любима съставка за коктейл нямам, защото всеки сезон си намирам по нещо, което ми прави силно впечатление. А и за мен любима съставка е правилната съставка.<br /><br />Без значение от годината, да си барман не е лека работа. През годините, в които бях зад бара, съм имал и добри, и лоши моменти. Но добрите са в пъти повече. Преди 17-20 години, когато прохождах в барманството, беше доста по-трудно от гледна точка на коктейлната култура, защото имаше доста ограничение откъм алкохол, съставки, техники и уреди. През 2019 г. бих казал, че нещата са доста по-опростени и лесни за работа, стига да имаш малко въображение.<br /><br />В един бар барманът е водещата фигура. От него зависи дали някой клиент ще се върне отново. Не става дума само за приготвяне на напитка, а за комплексното му държание зад бара, външния му вид и гостоприемството му.<br /><br />За да си добър барман, е нужно винаги да си добре подготвен - външен вид, техника, гостоприемство и много знания.<br /><br /><em><a href="https://www.bacchus.bg/top/bar/" target="_blank">Вижте го на първото Бакхус Бар на годината Парти >></a></em><br /><br />- Авторски коктейли от топ баровете в България<br />- Уиски стая с 50 вида бутиково уиски<br />- DJ парти<br />- Джаз музика на живо<br /><br /><em><a href="https://www.bacchus.bg/top/bar/" target="_blank">Вижте още >></a></em>
  • Кристофър Желязков - Крис, бар Caldo, София.

    Любимата ми напитка е уиски. Каква изненада, а? Чисто, в коктейл, всякак! Обожавам Old fashioned във всякакви негови вариации. Ако говорим за любими съставки - мой колега ме открехна наскоро на страшен сироп от хибискус. Оказа се, че върви чудесно с бърбън, джин, текила и какво ли още не. Получават се някои убийствени флорални комбинации.

    Трудно ми е да направя сравнение с работата от преди години, тъй като съм от сравнително скоро в бранша. Разбира се, един барман винаги е бил длъжен да е запознат с продукта, който продава, но в днешно време свободният достъп до толкова много информация просто не дава възможност за извинения. Всеки ден има нови продукти, нови тенденции. Ние сме длъжни да сме в крак с тях и да сме способни да ги поднесем подобаващо на госта. Все пак всеки може да влезе в интернет и да прочете някоя нова рецепта, но не заради това хората идват при нас. Чувствам, че отпадат и някои стереотипи от миналото. Човек трябва да е толерантен както към колеги, така и към гостите. Ако сте 30-годишен и ми поръчате коктейл от типа "Розова дама", няма да ви съдя. Добре де, поне малко. Всичко е в кръга на шегата, разбира се. Всеки трябва да пие какво му харесва. Щом се отнася до ролята на бармана, тя си остава същата, както винаги - предоставяме качествени напитки и хубаво настроение. Ако в процеса успея да обогатя културата на госта спрямо напитки, още по-добре!

    Най-важното за да си добър барман, е да бъдеш барманът, който би искал да обслужва теб. Всеки идва при нас с различни очаквания и нужди, така че се старая да се съобразявам индивидуално с тях. Също така, звучи изтъркано, но удоволствието от работа е задължително. Някак си се усеща, когато някой не се чувства комфортно зад бара.

    Вижте го на първото Бакхус Бар на годината Парти >>

    - Авторски коктейли от топ баровете в България
    - Уиски стая с 50 вида бутиково уиски
    - DJ парти
    - Джаз музика на живо

    Вижте още >>
    <strong>Кристофър Желязков - Крис, бар Caldo, София.</strong><br /><br />Любимата ми напитка е уиски. Каква изненада, а? Чисто, в коктейл, всякак! Обожавам Old fashioned във всякакви негови вариации. Ако говорим за любими съставки - мой колега ме открехна наскоро на страшен сироп от хибискус. Оказа се, че върви чудесно с бърбън, джин, текила и какво ли още не. Получават се някои убийствени флорални комбинации.<br /><br />Трудно ми е да направя сравнение с работата от преди години, тъй като съм от сравнително скоро в бранша. Разбира се, един барман винаги е бил длъжен да е запознат с продукта, който продава, но в днешно време свободният достъп до толкова много информация просто не дава възможност за извинения. Всеки ден има нови продукти, нови тенденции. Ние сме длъжни да сме в крак с тях и да сме способни да ги поднесем подобаващо на госта. Все пак всеки може да влезе в интернет и да прочете някоя нова рецепта, но не заради това хората идват при нас. Чувствам, че отпадат и някои стереотипи от миналото. Човек трябва да е толерантен както към колеги, така и към гостите. Ако сте 30-годишен и ми поръчате коктейл от типа "Розова дама", няма да ви съдя. Добре де, поне малко. Всичко е в кръга на шегата, разбира се. Всеки трябва да пие какво му харесва. Щом се отнася до ролята на бармана, тя си остава същата, както винаги - предоставяме качествени напитки и хубаво настроение. Ако в процеса успея да обогатя културата на госта спрямо напитки, още по-добре!<br /><br />Най-важното за да си добър барман, е да бъдеш барманът, който би искал да обслужва теб. Всеки идва при нас с различни очаквания и нужди, така че се старая да се съобразявам индивидуално с тях. Също така, звучи изтъркано, но удоволствието от работа е задължително. Някак си се усеща, когато някой не се чувства комфортно зад бара.<br /><br /><em><a href="https://www.bacchus.bg/top/bar/" target="_blank">Вижте го на първото Бакхус Бар на годината Парти >></a></em><br /><br />- Авторски коктейли от топ баровете в България<br />- Уиски стая с 50 вида бутиково уиски<br />- DJ парти<br />- Джаз музика на живо<br /><br /><em><a href="https://www.bacchus.bg/top/bar/" target="_blank">Вижте още >></a></em>
  • Иван Дяков, бар Public, София.

    Обожавам всяка напитка, направена и презентирана с творчество. А любимата ми съставка за всеки коктейл е въображението.

    Барманът е преди всичко артист, а сцената ни е зад плоскостта на бара. Ние сме диригентите на вечерта. Обичаме работата си и това ни личи с всеки жест и с всяко движение. Успяваме едновременно да слушаме хиляди истории и да караме хората да се усмихват без причина.

    Най-важното, за да си добър барман е отношението. Винаги е отношението! Хората не се връщат при теб само заради вкусния коктейл, който си им направил. Идват отново заради начина, по който си ги накарал да се почувстват.

    Вижте го на първото Бакхус Бар на годината Парти >>

    - Авторски коктейли от топ баровете в България
    - Уиски стая с 50 вида бутиково уиски
    - DJ парти
    - Джаз музика на живо

    Вижте още >>
    <strong>Иван Дяков, бар Public, София. </strong><br /><br />Обожавам всяка напитка, направена и презентирана с творчество. А любимата ми съставка за всеки коктейл е въображението.<br /><br />Барманът е преди всичко артист, а сцената ни е зад плоскостта на бара. Ние сме диригентите на вечерта. Обичаме работата си и това ни личи с всеки жест и с всяко движение. Успяваме едновременно да слушаме хиляди истории и да караме хората да се усмихват без причина.<br /><br />Най-важното, за да си добър барман е отношението. Винаги е отношението! Хората не се връщат при теб само заради вкусния коктейл, който си им направил. Идват отново заради начина, по който си ги накарал да се почувстват.<br /><br /><em><a href="https://www.bacchus.bg/top/bar/" target="_blank">Вижте го на първото Бакхус Бар на годината Парти >></a></em><br /><br />- Авторски коктейли от топ баровете в България<br />- Уиски стая с 50 вида бутиково уиски<br />- DJ парти<br />- Джаз музика на живо<br /><br /><em><a href="https://www.bacchus.bg/top/bar/" target="_blank">Вижте още >></a></em>
  • Цветомира Ангелова, The HUB, Монтана.

    Любимата ми напитка е една от тези, които ще приготвям на "Бар на годината" и по точно нашия New Fashioned V.1. Блендед малц уиски, гастрик от морков, ябълка и анасон, битерс от цветя.

    За мен 2019 започна много добре, имам възможност да работя с хора, които имат доста знания в бар тендинга, а това е важно за мен. Според мен ролята на бармана е да споделя новостите в професията със своите гости.

    Най-важното, за да си добър барман е да се развиваш, да се учиш и винаги да се забавляваш, когато си зад бара.

    Вижте я на първото Бакхус Бар на годината Парти >>

    - Авторски коктейли от топ баровете в България
    - Уиски стая с 50 вида бутиково уиски
    - DJ парти
    - Джаз музика на живо

    Вижте още >>
    <em>Цветомира Ангелова, The HUB, Монтана.</em><br /><br />Любимата ми напитка е една от тези, които ще приготвям на "Бар на годината" и по точно нашия New Fashioned V.1. Блендед малц уиски, гастрик от морков, ябълка и анасон, битерс от цветя.<br /><br />За мен 2019 започна много добре, имам възможност да работя с хора, които имат доста знания в бар тендинга, а това е важно за мен. Според мен ролята на бармана е да споделя новостите в професията със своите гости.<br /><br />Най-важното, за да си добър барман е да се развиваш, да се учиш и винаги да се забавляваш, когато си зад бара.<br /><br /><em><a href="https://www.bacchus.bg/top/bar/" target="_blank">Вижте я на първото Бакхус Бар на годината Парти >></a></em><br /><br />- Авторски коктейли от топ баровете в България<br />- Уиски стая с 50 вида бутиково уиски<br />- DJ парти<br />- Джаз музика на живо<br /><br /><em><a href="https://www.bacchus.bg/top/bar/" target="_blank">Вижте още >></a></em>
  • Екипът на "Спутник", София.

    В огромното разнообразие от вкусове и видове коктейли, предпочитаната от нас напитка е тази, която е отговорила на очакванията на клиента. Всяка напитка и всяка съставка има чар и стойност. Чудесно е, че съществува такова разнообразие от съставки и толкова много възможни начини да се заиграваме с тях!

    Това, което напоследък ни вълнува, е стремежът към simplicity, както и заменянето на рафинираната захар със съставки, които съдържат естествена сладост и са полезни. Също и zero-waste (без отпадъци - бел. ред.) практиките, които носят изключително удовлетворение и невероятно вкусни резултати, като например зеления ни сироп, който правим от остатъци от свежи зелени подправки и краставици.

    Да си барман през 2019 е като да си барман през 2018, ама още по- . :) Ролята на бармана е да създава пространство на комфорт, наслада и удоволствие.

    Най-важното за ад си добър барман е да не спираш да се вълнуваш от материята на професията си и да умееш да създаваш добра връзка с клиентите си.

    Вижте ги на първото Бакхус Бар на годината Парти >>

    - Авторски коктейли от топ баровете в България
    - Уиски стая с 50 вида бутиково уиски
    - DJ парти
    - Джаз музика на живо

    Вижте още >>
    <strong>Екипът на "Спутник", София. </strong><br /><br />В огромното разнообразие от вкусове и видове коктейли, предпочитаната от нас напитка е тази, която е отговорила на очакванията на клиента. Всяка напитка и всяка съставка има чар и стойност. Чудесно е, че съществува такова разнообразие от съставки и толкова много възможни начини да се заиграваме с тях!<br /><br />Това, което напоследък ни вълнува, е стремежът към simplicity, както и заменянето на рафинираната захар със съставки, които съдържат естествена сладост и са полезни. Също и zero-waste (без отпадъци - бел. ред.) практиките, които носят изключително удовлетворение и невероятно вкусни резултати, като например зеления ни сироп, който правим от остатъци от свежи зелени подправки и краставици.<br /><br />Да си барман през 2019 е като да си барман през 2018, ама още по- . :) Ролята на бармана е да създава пространство на комфорт, наслада и удоволствие.<br /><br />Най-важното за ад си добър барман е да не спираш да се вълнуваш от материята на професията си и да умееш да създаваш добра връзка с клиентите си.<br /><br /><em><a href="https://www.bacchus.bg/top/bar/" target="_blank">Вижте ги на първото Бакхус Бар на годината Парти >></a></em><br /><br />- Авторски коктейли от топ баровете в България<br />- Уиски стая с 50 вида бутиково уиски<br />- DJ парти<br />- Джаз музика на живо<br /><br /><em><a href="https://www.bacchus.bg/top/bar/" target="_blank">Вижте още >></a></em>
  • Пламен Райнев, 5L Speakeasy Bar, София.

    Нямам любима напитка или съставка. Това е като да имаш няколко деца и да избираш между тях.

    В днешно време ние барманите трябва да сме много добре информирани за тенденциите и иновациите не само в нашата професия, но и като цяло във всичко. Но най-важното е да сме позитивни и много комуникативни личности. Без тези качества всичко останало е без значение.

    Най-важното, за да си добър барман е... да си добър човек.

    Вижте го на първото Бакхус Бар на годината Парти >>

    - Авторски коктейли от топ баровете в България
    - Уиски стая с 50 вида бутиково уиски
    - DJ парти
    - Джаз музика на живо

    Вижте още >>
    <strong>Пламен Райнев, 5L Speakeasy Bar, София.</strong><br /><br />Нямам любима напитка или съставка. Това е като да имаш няколко деца и да избираш между тях.<br /><br />В днешно време ние барманите трябва да сме много добре информирани за тенденциите и иновациите не само в нашата професия, но и като цяло във всичко. Но най-важното е да сме позитивни и много комуникативни личности. Без тези качества всичко останало е без значение.<br /><br />Най-важното, за да си добър барман е... да си добър човек.<br /><br /><em><a href="https://www.bacchus.bg/top/bar/" target="_blank">Вижте го на първото Бакхус Бар на годината Парти >></a></em><br /><br />- Авторски коктейли от топ баровете в България<br />- Уиски стая с 50 вида бутиково уиски<br />- DJ парти<br />- Джаз музика на живо<br /><br /><em><a href="https://www.bacchus.bg/top/bar/" target="_blank">Вижте още >></a></em>
  • Никос Хляпас, Lili Pham, София.

    Напоследък ми харесва да консумирам напитки с ниско съдържание на алкохол, като например различни видове вермут с тоник или с други безалкохолни напитки. Също така ми харесва да превръщам различни видове плодове, подправки и чайове в кордиали, а след това да правя от тях сода.

    Смятам, че в днешно време за да си барман, е важно да предоставиш най-доброто възможно обслужване на гостите си, както и да им се сервират най-качествените напитки.

    Най-важното, за да си добър барман, е да си качествен като човек.

    Вижте го на първото Бакхус Бар на годината Парти >>

    - Авторски коктейли от топ баровете в България
    - Уиски стая с 50 вида бутиково уиски
    - DJ парти
    - Джаз музика на живо

    Вижте още >>
    <strong>Никос Хляпас, Lili Pham, София. </strong><br /><br />Напоследък ми харесва да консумирам напитки с ниско съдържание на алкохол, като например различни видове вермут с тоник или с други безалкохолни напитки. Също така ми харесва да превръщам различни видове плодове, подправки и чайове в кордиали, а след това да правя от тях сода.<br /><br />Смятам, че в днешно време за да си барман, е важно да предоставиш най-доброто възможно обслужване на гостите си, както и да им се сервират най-качествените напитки.<br /><br />Най-важното, за да си добър барман, е да си качествен като човек.<br /><br /><em><a href="https://www.bacchus.bg/top/bar/" target="_blank">Вижте го на първото Бакхус Бар на годината Парти >></a></em><br /><br />- Авторски коктейли от топ баровете в България<br />- Уиски стая с 50 вида бутиково уиски<br />- DJ парти<br />- Джаз музика на живо<br /><br /><em><a href="https://www.bacchus.bg/top/bar/" target="_blank">Вижте още >></a></em>
  • Илияна Тоткова, The Post, Пловдив.

    Предпочитаната от мен алкохолна напитка е коктейл "Негрони", а любимата ми съставка за коктейл в момента е портокаловата вода.

    Да си барман през 2019 г. е интересно преживяване. Аз лично започнах преди пет години и сега, хвърляйки лек поглед назад, виждам развитието и прогреса в това да бъдеш барман. Всяка смяна зад бара е различна, експериментираш със съставки, завързваш контакти с нови хора. Ролята на бармана е да разчупи мисленето на хората чрез различни вкусове и иновативни напитки.

    Най-важното, за да си добър барман, е търсене на нови комбинации от вкусове и най-вече отдаденост. Колкото си по-отдаден, толкова по-добри стават плодовете на труда ти и самият ти.

    Вижте я на първото Бакхус Бар на годината Парти >>

    - Авторски коктейли от топ баровете в България
    - Уиски стая с 50 вида бутиково уиски
    - DJ парти
    - Джаз музика на живо

    Вижте още >>
    <strong>Илияна Тоткова, The Post, Пловдив.</strong><br /><br />Предпочитаната от мен алкохолна напитка е коктейл "Негрони", а любимата ми съставка за коктейл в момента е портокаловата вода.<br /><br />Да си барман през 2019 г. е интересно преживяване. Аз лично започнах преди пет години и сега, хвърляйки лек поглед назад, виждам развитието и прогреса в това да бъдеш барман. Всяка смяна зад бара е различна, експериментираш със съставки, завързваш контакти с нови хора. Ролята на бармана е да разчупи мисленето на хората чрез различни вкусове и иновативни напитки.<br /><br />Най-важното, за да си добър барман, е търсене на нови комбинации от вкусове и най-вече отдаденост. Колкото си по-отдаден, толкова по-добри стават плодовете на труда ти и самият ти.<br /><br /><em><a href="https://www.bacchus.bg/top/bar/" target="_blank">Вижте я на първото Бакхус Бар на годината Парти >></a></em><br /><br />- Авторски коктейли от топ баровете в България<br />- Уиски стая с 50 вида бутиково уиски<br />- DJ парти<br />- Джаз музика на живо<br /><br /><em><a href="https://www.bacchus.bg/top/bar/" target="_blank">Вижте още >></a></em>