Фотогалерия: Бургер за 20 долара

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (49)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  2. 2 Профил на jazzdevil
    jazzdevil
    Рейтинг: 207 Весело

    "Waldorf Signature се предлага с 240-грамова месна палачинка"

    Така ли им казват в Холандия на кюфтетата?

  3. 3 Профил на danielv
    danielv
    Рейтинг: 891 Неутрално

    Ммм вкусно!

  4. 4 Профил на Костадин Иванов
    Костадин Иванов
    Рейтинг: 3427 Неутрално

    Като съм вкъщи, да поръчвам храна от ресторант? Да не съм сакат?

    Еретик
  5. 5 Профил на Taiga
    Taiga
    Рейтинг: 935 Неутрално

    Бургер от 3 хапки за 20 долара.
    Това никой не го купува. Не и с напълно трезв разум.

    "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
  6. 6 Профил на SS
    SS
    Рейтинг: 1329 Весело

    Фаст фуд за еснафи ...

  7. 7 Профил на Smoke
    Smoke
    Рейтинг: 884 Неутрално

    До коментар [#6] от "SS":

    Вероятно имаш предвид "сноби", а не "еснафи". Нищо, простено ти е, че не знаеш значението на думите. Ти определено не си от тези, за които е предназначен този бургер.

  8. 8 Профил на Smoke
    Smoke
    Рейтинг: 884 Неутрално

    Бургер от 3 хапки за 20 долара.Това никой не го купува. Не и с напълно трезв разум.
    —цитат от коментар 5 на Taiga

    Първо, не е 3 хапки. Второ, с напълно трезв разум бих си купувал редовно, стига тук у нас да имаше нещо такова. Уви, у нас няма.

  9. 9
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  10. 10 Профил на minuva4a
    minuva4a
    Рейтинг: 8 Весело

    До коментар [#5] от "Taiga":

    Този продукт не е за прошляци с греда в окото като теб, р00снако. Вие като сте дрипави комплексари, свободните хора не сме такива.

    В момента в бедна България има хора, които правят бургери за по 10 евро парчето или по твоему близо 1,000 рубли и вървят като брезова кора за супа на пазара в мацква.

  11. 11 Профил на Hawaii
    Hawaii
    Рейтинг: 2624 Весело

    Бургер от 3 хапки за 20 долара.Това никой не го купува. Не и с напълно трезв разум.
    —цитат от коментар 5 на Taiga


    Тъй тъй

    Като го пресметнеш в килограми гречка
    или в самуни чер руски хляб от фуражна пшеница
    и ти се завива свят
    ха-хааааа

  12. 12 Профил на SS
    SS
    Рейтинг: 1329 Весело

    До коментар [#7] от "Smoke":

    еснаф освен старото значение за занаятчия :
    самодоволен и ограничен човек, сляп поклонник на установения морал, който не се интересува от неща като култура, изкуство, идеи и пр. и няма свои житейски принципи, а следва само хорското мнение... Демек кат си свикнал да блъскаш в МакДоналд и KFC еж си на воля боклуците !
    Снобите обикновено се тъпчат в Piazza Duomo , L’Astrance , Lasarte и други подобни ама простено ти е ...

  13. 13 Профил на minuva4a
    minuva4a
    Рейтинг: 8 Весело

    До коментар [#11] от "Hawaii":

    Те ходещите консумативи-рушлямисти дето пазаруват гречка в калната локва северно от Монголия са все с трезв разум..

  14. 14 Профил на DDR
    DDR
    Рейтинг: 607 Неутрално

    Попадал съм на доста сполучливи бургери, но като цяло предпочитам хубавите турски (не арабски) дюнери. В Белгия и Ниската земя са царе на дюнерите - особено на тези в чиния.

    Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?
  15. 15 Профил на Jordan Dimitrov
    Jordan Dimitrov
    Рейтинг: 322 Неутрално

    Ах, че вкусно, а по Америка ги има много такива.

  16. 16 Профил на Hawaii
    Hawaii
    Рейтинг: 2624 Весело

    Попадал съм на доста сполучливи бургери, но като цяло предпочитам хубавите турски (не арабски) дюнери. В Белгия и Ниската земя са царе на дюнерите - особено на тези в чиния.
    —цитат от коментар 14 на DDR


    Царството на дюнерите си остава Цариград
    В центъра на Цариград човек може да похапне гурме дюнери в чиния
    с различни но еднакви по качество вкусове
    Незабравими са цариградските дюнери а и не само те
    На стари години си заслужава човек да си купи скромна къщичка
    на брега на Босфора и да се наслаждава на последните години
    от живота си там

  17. 17 Профил на EU Fighter
    EU Fighter
    Рейтинг: 91 Неутрално

    Не знам, но в цяла Европа в добрите ресторанти бургерите струват около и повече от 20 €. Не е нещо скъпо и е супер добро!

    United in diversity
  18. 18 Профил на venciч
    venciч
    Рейтинг: 402 Весело

    Пари за семки в сравнение с това:

    https://www.facebook.com/AndaluciaDirecto/videos/2755615208012117/

    I use 🇵🇸 🇹🇷 to wipe my ass
  19. 19 Профил на Илиян Колев
    Илиян Колев
    Рейтинг: 864 Неутрално

    Това " английски бекон от херцога на Беркшир" ,как да го разбирам.

  20. 20 Профил на pet fire
    pet fire
    Рейтинг: 2873 Неутрално

    До коментар [#5] от "Taiga":
    "Бургер от 3 хапки за 20 долара."

    Явно ти е много голяма устата

  21. 21 Профил на opoziciq
    opoziciq
    Рейтинг: 490 Неутрално

    Не знам колко си заслужава парите.

  22. 22 Профил на Маршалов
    Маршалов
    Рейтинг: 239 Неутрално

    До коментар [#7] от "Smoke":

    Капитализъма измисли толкоз много думи за определяне на боклуците, които са резултат на този строй, че не е възможно нормален човек да се ориентира.

    мурзилка
  23. 23 Профил на daskal1
    daskal1
    Рейтинг: 2334 Весело

    До коментар [#11] от "Hawaii":

    Все пак учете материалната част. Гречката (Fagopyrum esculentum), на запад известна под имет "бъкуийд" (buckweed, понякога birch weed) не е вид пшеница, и е е доста дефицитна стока в момента, исторически отглеждана за храна в Югоизточна Азия от преди 6 хиляди години - Тибет, Китай, Япония, Южна Корея. В Европа - Италия, Франция е известна и като "сарацинско зърно", остава да намерите кои са наричани "сарацини" :-)
    Черният хляб се прави от ръж и оцветяването му е въпрос на технология (карамелизация на захарите). Популярен и не евтин и в Западна Европа и САЩ.

  24. 24 Профил на atmanpg
    atmanpg
    Рейтинг: 959 Неутрално

    В магазинчето до мене, продават сандвичи за 1 $.
    Вкусни са.
    А който се мисли за по-различен - да си купува бургер.

  25. 25 Профил на Маршалов
    Маршалов
    Рейтинг: 239 Неутрално

    До коментар [#8] от "Smoke":

    Дам, не е три хапки, признавам, че не бих могъл да го изям на по-малко от 10 хапки, колегата греши яко, математиката му куца. Но и на мен ще трябват 4-5 такива минимум, за денонощие т.е. едни $100 биха си отишли само за ден и само за ядене, ако избера да ям това. Ми за цяло семейство, а? Туй, макар да е нещо над съвсем малко над junk food като качество, е на цени, които нямат нищо общо с финансовите възможности на 85%+ на земното население.

    мурзилка
  26. 26 Профил на Маршалов
    Маршалов
    Рейтинг: 239 Весело

    До коментар [#17] от "EU Fighter":

    Какво имаш предвид под "цяла Европа"? Бе ти уред ли си?
    Аха ти си оня трол ей дефендера, що ли се чудя че лъжеш като разпран задник.

    мурзилка
  27. 27 Профил на тулса
    тулса
    Рейтинг: 2041 Весело

    До коментар [#23] от "daskal1":Популярен и не евтин и в Западна Европа и САЩ.
    >>> Не знам за Западна Европа, но в наше село е дефицит и една...буханка бородински:) струва към 5-6 долара.

    "The glory of God is intelligence"
  28. 28 Профил на daskal1
    daskal1
    Рейтинг: 2334 Весело

    До коментар [#27] от "тулса":

    Даже не започнахме темата с пумперникела, хлябът от едро смляно брашно от цялото ръжено зърно. Там май приоритетът е на немците и то баварците, там е и хуморът им, включително и в думата pumpernickel , с нейното доста весело значение, ако следваме логиката на германския филолог от 18 век Johann Christoph Adelung.

  29. 29 Профил на тулса
    тулса
    Рейтинг: 2041 Неутрално

    До коментар [#28] от "daskal1":логиката на германския филолог от 18 век Johann Christoph Adelung.
    >>> Ей, ама пак ще ни засрамваш с ерудицията си...кулинаро-лингвистичната в случая:)
    Аз съм по яденето, а не по готвенето.

    "The glory of God is intelligence"
  30. 30 Профил на Таралеж
    Таралеж
    Рейтинг: 2529 Неутрално

    Има разлика във вкуса на бъргърите. И разликата идва от кюфтето. Какъв вид телешко е, дали е хранено с трева, крава или теле, прясно или замразено.
    Ще се нахраниш и с бъргър за долар, ако идеш в ресторант/бар хубав бъргър ще е 10–15 долара.
    Ако си купиш кюфтетата (patties) от месарницата на гастронома ще са по 2-3 долара бройката.
    Тъй че 20 долара за бъргър от Уолдорф Астория не звучи много скъпо.
    Продуктите ако си го направиш в къщите са за поне 4-5 долара, от нормален ресторант няма как да е много под 10.
    Да ви е сладко!

  31. 31 Профил на vesolr
    vesolr
    Рейтинг: 890 Весело

    До коментар [#23] от "daskal1":

    Даскале, да те коригирам. Нарича се buckwheat, не знам с какви плевели си се объркал.

    От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
  32. 32 Профил на daskal1
    daskal1
    Рейтинг: 2334 Весело

    До коментар [#29] от "тулса":

    Ами, готвене. Човекът е писал, че в новия "висок (книжовен и говорим) немски" "pumpern" било за флатуленция, а Nick от немското , едно от многото, имена на дявола (в англо-саксонските култури дълго са се страхували да поизнесат думата "дявол" директно). Така че в един свободен превод "пумперникел" би било "пръднята на дявола" - немски хумор.
    ПП
    И, цитирайки правилно латинското наименование на гречката съм направил грешка с аднглийското buckweat и birch weat, макар че пиша, че няма нищо общо с пшеницата, а по-скоро с рубарбара и подобни растения. Та така се е получила една добавъчна смехория.

  33. 33 Профил на Суджук Герберите
    Суджук Герберите
    Рейтинг: 8 Неутрално

    20 кинта за качествен бургер е приемлива цена, щом вкуса е приключение. Само кюфтето 240 грама може да струва 5-7 евро, като се ползва първокласно телешко, то не е като да заколиш старата млекодайна крава на село, щото вече не дава мляко.

    ... с двеста...
  34. 34 Профил на daskal1
    daskal1
    Рейтинг: 2334 Весело

    До коментар [#29] от "тулса":

    Интересното е, че buckweed е висок до 4 метра храст срещащ се главно по крайбрежието на Натал и Южна Африка.
    в САЩ в "градския речник " бъкуиид" имало значение на неприятен, груб, нецивилизован човек... :-).
    Винаги може да се научи нещо ново.

  35. 35 Профил на vesolr
    vesolr
    Рейтинг: 890 Весело

    Галерията е весела. 2 важни детайла не успях да открия в описанието.
    1. Месото, от което се приготвя каймата (страна на производството, раса на говедото, от коя част е резнато и т.н.)
    2. Метод на приготовление, макар че на снимките се вижда нещо като керамично "мини-яйце", вероятно е на дървени въглища.

    От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
  36. 36 Профил на vladek
    vladek
    Рейтинг: 565 Весело

    Като четя обяснението от журналята, получавам представа че ще изтрелват совалка в космоса с това знаене - умеене и наука... ;)

    Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
  37. 37 Профил на ivan_ko9
    ivan_ko9
    Рейтинг: 45 Неутрално

    Сори, но аз не си падам по това.

  38. 38 Профил на Маршалов
    Маршалов
    Рейтинг: 239 Неутрално

    До коментар [#30] от "Таралеж":

    Абе да не е много под $10 иди дойди. Ама тия хем се оплакват как едва не са фалирали и вместо да привлекат клиенти с и с качество, ама и цена, те дерат кожи и се предлагат само на над средна класа и то с храна доставяна по домовете, която няма как да е в същата кондиция, като приготвена и поднесена на място. Въобще, просто не става и това е.

    мурзилка
  39. 39 Профил на star bastun
    star bastun
    Рейтинг: 481 Неутрално

    Има разлика във вкуса на бъргърите. И разликата идва от кюфтето. Какъв вид телешко е, дали е хранено с трева, крава или теле, прясно или замразено.Ще се нахраниш и с бъргър за долар, ако идеш в ресторант/бар хубав бъргър ще е 10–15 долара. Ако си купиш кюфтетата (patties) от месарницата на гастронома ще са по 2-3 долара бройката.Тъй че 20 долара за бъргър от Уолдорф Астория не звучи много скъпо.Продуктите ако си го направиш в къщите са за поне 4-5 долара, от нормален ресторант няма как да е много под 10.Да ви е сладко!
    —цитат от коментар 30 на Таралеж


    Убедихте ме.

  40. 40 Профил на Таралеж
    Таралеж
    Рейтинг: 2529 Неутрално

    До коментар [#38] от "Маршалов":

    Ама тия хем се оплакват как едва не са фалирали и вместо да привлекат клиенти с и с качество, ама и цена, те дерат кожи

    Така е!
    Но пък никой никого не кара да си поръчва техния бъргър.
    Ако просто искаш да си купиш евтин бъргър от верига за бързо хранене има и опции и за по долар.
    Ако обичаш да се занимаваш и си кулинар, ще си купиш месо, смелеш, напляскаш кюфтета, замесиш и опечеш хлябчетата, запалиш скарата.
    Много популярни напоследък са и “slow cookers”, палят ги от сутринта за да са готови за вечеря.
    Всеки Дет викат си е башка луд.

  41. 41 Профил на Коруптен Евроатлант
    Коруптен Евроатлант
    Рейтинг: 39 Любопитно

    Да няма там между пластовете златен лист, тънък като станиол?

    Ако го има мюнхенската шикерия, включително играчите на Байерн, ще си го поръчат непременно!

    Аз съм евроатлантик
  42. 42 Профил на eti mehter
    eti mehter
    Рейтинг: 2659 Неутрално

    До коментар [#14] от "DDR":

    като цяло предпочитам хубавите турски (не арабски) дюнери
    =======
    И са евтини.....
    Какво е това..... "20 долара".....!
    Откъдето и да го погледнеш е обир.....
    В момента.....на двеста метра от мен има ресторант за adana kebap (+всичките дреболии около него)....за не повече от 2 долара.....

    Bukalemun
  43. 43 Профил на eti mehter
    eti mehter
    Рейтинг: 2659 Весело

    До коментар [#19] от "slonsco":

    Това " английски бекон от херцога на Беркшир" ,как да го разбирам.
    ======
    На мен ми звучи като.... "щом ползваш моите ценности, ще си плащаш"

    Bukalemun
  44. 44 Профил на eti mehter
    eti mehter
    Рейтинг: 2659 Весело

    До коментар [#16] от "Hawaii":

    Царството на дюнерите си остава Цариград
    =======
    Пак оставаш на поправителен.....
    Adana и Hayat.....са двата града на южна Турция......които си съперничат от векове насам.....в това отношение.....
    Това което си ял в Истанбул.....като традиция идва също от там.....но големия вкус е на юг....

    Bukalemun
  45. 45 Профил на eti mehter
    eti mehter
    Рейтинг: 2659 Неутрално

    До коментар [#44] от "eti mehter":

    Hayat
    ====
    Hatay

    Bukalemun
  46. 46 Профил на julesta СУПЕР
    julesta
    Рейтинг: 168 Неутрално

    юле да поръчам 2

  47. 47 Профил на vesolr
    vesolr
    Рейтинг: 890 Неутрално

    До коментар [#19] от "slonsco":Това " английски бекон от херцога на Беркшир" ,как да го разбирам.======На мен ми звучи като.... "щом ползваш моите ценности, ще си плащаш"
    —цитат от коментар 43 на eti mehter


    На теб може и да ти звучи, ама навсякъде по света в нормалните държави си плащаш за получена услуга или продукт.
    В случая става въпрос, че беконът от специална порода свине с тази търговска марка - "Херцог на Б."

    От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
  48. 48 Профил на vesolr
    vesolr
    Рейтинг: 890 Любопитно

    До коментар [#42] от "eti mehter":

    Ти в Амстердам ли живееш?
    20 евро не е много за такъв бургер в Западна Европа като погледне човек от какво е правен. Единствената надценка е може би от хотела, който е многозвезден, но дори да ти го приготвят в някоя дюнерджийница в Амстердам със същите съставки ще е над 10 евро.

    От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
  49. 49 Профил на Moonshine
    Moonshine
    Рейтинг: 276 Неутрално

    Ако кюфтето (пати на английски, откъдето идва сигурно месната палачинка на авторката) е от мляно месо, а не от розова слузеста пяна и сиренето е истинско, а не от това в найлончетата, което даже не знам как да нарека, цената от 20 евро е съвсем прилична. Да не забравяме и че в този ресторант, вероятно този, който премята кюфтетата на плочата взима по 9-10 евро на час, а не 20 лв на ден, което също се калкулира в цената.





За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация

Последни галерии

Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #