За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
Още по темата
Последни галерии

Снимка на деня: "Училището не е църква, нито джамия"

Фотогалерия: Кървавата Луна – магията на пълното лунно затъмнение

dedoliben
Рейтинг: 2846 ВеселоКато има говеда ще има и касапи.
"Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис IIIГъзарията цена няма.
Локомотив
Рейтинг: 683 НеутралноИ какво като се бланшират в шампанско, мажат се с гъша мас и трюфели?
Прави ли ги това по-вкусни от домашно опържените картофи или от тези в който и да е павилион за "фламандски пържени картофи" в Нидерландия?
karatista
Рейтинг: 239 Веселомежду 2 и 3 през нощта в мимас им е най-вкусен трюфела. тия от ню йорк могат само да им носят чантите
We Do This NOT Because It Is Easy, But Because We Thought It Would Be Easy!putinxujlo
Рейтинг: 2112 Весело"Първо се бланшират в шампанско " Дом Периньон" ...
"Чуждестранен агент"▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
Еееее⁉️ Стига бе! Какво е това шампанско "Дом Периньон"⁉️
В света има само едно ШАМПАНСКО – "СОВЕТСКОЕ"
hitcher
Рейтинг: 8 НеутралноЩо за тъпня, $200 за чипс, къф гъзар трябва да си?
oua58686497
Рейтинг: 8 НеутралноИ изобщо нямат вкус и ухание на пържени картофи?
Човекът явно се пренася във виртуалното пространство .
Deaddark
Рейтинг: 1471 ВеселоБеднюхите може само злобно да завиждаме и да ехидничим примлясквайки гладно.
chicago514
Рейтинг: 737 ВеселоМоже би ги прави по вкусни-не сме хапвали такива но ги прави най скъпите пържени картофи.
Stan Todorov
Рейтинг: 229 НеутралноДо коментар [#2] от "Локомотив":
Точно в момента хапвам фламандски картофки в Нидерландия, едро нарязани, с части от обелките по тях, току що изпържени. Покрити с два вида сос- майонеза и сате (горещ фъстъчен сос) и със ситно нарязан лук отгоре. Картофките известни като papatje oorlog. За 5 евро,а не за 200.
angeles
Рейтинг: 875 ВеселоЗа всеки влак си има пътници! В Щатите са почти 400 милиона! Чернилките напълниха Вегас и се редят пред Люйс Вютон,та едни картофки за двеста кинта ли няма да хапнат!)))) Да живее Бай Пън!
deaf
Рейтинг: 2256 НеутралноЗащо в САЩ на пържените картофи им казват френски (french) картофи?
До коментар [#9] от "Stan Todorov":
До коментар [#2] от "Локомотив":
Wornoxmaniak
Рейтинг: 322 НеутралноИ ги пръжи у фитюрника.
WornoxmaniakЖалка история.
Заповядайте у Лехчево, баба ми да ти ги извади пресни от земята само като ги помиришеш и плеплащаш 300 ерваци.
Wornoxmaniak
Рейтинг: 322 НеутралноИ ги пръжи у фитюрника.
WornoxmaniakЖалка история.
Заповядайте у Лехчево, баба ми да ти ги извади пресни от земята само като ги помиришеш и плеплащаш 300 ерваци.
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
Resurrection
Рейтинг: 1015 Разстроено200$ за порция… на фона на толкова умиращи от глад деца…
Resurrection
Рейтинг: 1015 Разстроено200$ за порция… на фона на толкова умиращи от глад деца…
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
deaf
Рейтинг: 2256 НеутралноДо коментар [#14] от "gur36649620":
И сто на сто е вредно за човешкият организъм. Пърженето,както и всяко готвене,е химически процес. И когато се пържат два пъти картофите,значи два пъти се подлагат на химическа обработка. Значи два пъти по-вредно. Поне така си го обяснявам лаишки.
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
Resurrection
Рейтинг: 1015 ВеселоДо коментар [#9] от "Stan Todorov":
Аааа няма да се разберем така. Някои сме на диета…
Имай милост!
john trivolta
Рейтинг: 894 ЛюбопитноИ се сервират с орхидея отстрани? Че защо с орхидея, а не с тон злато или с картина на орхидея от ван Гог?
"Езикът е за една култура или общество това, което са парите за една икономика; ерозията на първото води до разпадане на второто." Питър БауърVlado Nikolov
Рейтинг: 8 ВеселоДокато ми приготвят една порция, аз ще съм избелил един килограм картофи, ще съм ги нарязал и изпържилв домашна свинска мас. С домашна шарена сол. Но, както пише колегата по - горе, кеф цена няма.
angeles
Рейтинг: 875 ВеселоЕххххх,какви компири отглеждаше едно време Косьо самоковеца….. Като сметна какви кинти вадеше от тях,започвам да примлясквам!
valerie pvi
Рейтинг: 27 НеутралноЕ това с фъстъчения сос ...блъф - отврат . То и с майонезата /90%олио/ не е по добре.. Яжте си ги с здраве .
Рол
Рейтинг: 735 Неутрално375 и 325 градуса по Фаренхайт
ikar_01
Рейтинг: 720 НеутралноДо коментар [#22] от "john_3volta":
Да, но Ван Гог е рисувал слънчогледи, а не орхидеи.
Локомотив
Рейтинг: 683 НеутралноАко беше чел внимателно, щеше да забележиш, че съм сложил кавичи.
Не мога да знам дали наистина са от Фламандия, но така се продават в множеството павилиони в Нидерландия. Важното е че са вкусни, макар и да не са бланширани в Дом Периньон.
Между другото, кой ще усети, дали е ползван "Дом Периньон" или "Советское игристое"? Или пък във вода? При положение, че след това превземеш вкуса с трюфели, има ли значение?
bludniq_sin
Рейтинг: 787 НеутралноИнтериорът е пълен потрес ... картофките изглеждат добре ако се махне тъпия златен прах. Но в това мъчение за зрението от към интериор не бих стъпил, дори ако можех да си го позволя.
Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.htmluporit
Рейтинг: 616 НеутралноДневник: "Охлаждат се и след това се прави първото пържене при 325 градуса. Отново се охлаждат и се пържат втори път при 375 градуса."
Поне да бяхте уточнили, че това са градуси по Фаренхайт!
daskal1
Рейтинг: 2479 ВеселоКато чета реакциите и се сещам за стария виц как българинът питал французина за ухажване на дама с положителен изход...
beyond_the_frame
Рейтинг: 1998 НеутралноДо коментар [#19] от "deaf":
Make russia Small AgainТо и дишането, и храненето, и целия живот е химически процес ама мисля да не се отказвам от тях (засега)
hamiltonf
Рейтинг: 3904 ВеселоДо коментар [#9] от "Stan Todorov":
"Достъпът до истинска информация вече няма значение, лице което е деморализирано не е способно да оцени истинската информация, за него фактите не означават нищо! Даже да бъде затрупано с информация, с автентични доказателства, с документи, със снимки, ако го заведете насила в СССР и му покажете концентрационен лагер, той ще откаже да повярва на всичко това. Когато военният ботуш го стъпче, едва тогава ще разбере, но не и преди това, това представлява деморализацията!" Юрий Безменов, специалист по съветска пропаганда, дезинформация и подривни дейности, сътрудник на КГБВсичко що е в Нидерландия е ГМО, най-безвкусните зеленчуци и плодове, добре че са сосовете, лука и т. н., че да заприличат тези "картофи" на нещо. Преди три години приготвях на едни хора в Амстердам лефер по бургаски, със сварени картофи, лук, магданоз, копър. Отидоха, взеха някакви най-картофи, сложихме ги да се варят. След 30 минути вътре имаше една мъглява течност с няколко люспи, картофи нямаше...
kancho
Рейтинг: 8 ВеселоПълни аматьори ти казвам.... В Банкя на бат Бойко му сервират картофите със свинска мас и златни кюлчета отстрани. За какво си говорим, хехе
jmf29537805
Рейтинг: 8 НеутралноВсъщност, аз правя най-вкусните пържени картофи.
Дълго време първо пъжех картофите и после в същото олио рибата.
Речна риба, основно мряна, щука и стрижок.
Веднъж промених реда и се оказа правилно.
Селс китари КАТ
Рейтинг: 12 НеутралноАма че простотии - първо се бланшират в шампанско "Дом Периньон", оцет от шампанско, и френски оцет за шампанско, добавя се гъша мас от Франция, трюфелова сол, трюфелово олио, специален вид твърдо сирене от Крит, сирене "Грюер", зряло поне 3 месеца, трюфелово масло, органична пълномаслена сметана от крави, отглеждани в Джърси, черни летни трюфели от Италия и...ядивен прах от 23-каратово злато. Накрая целия процес завършва в тоалетната. Обаче, ако се бланшират вместо в Дом Периньон в газирано вино Искра, човек ще се запече и няма да може да свърши тази работа. Ако златото е 22 карата, резултатът е същият - запича се организъмът и край!
Вече няма да обиждамchudomor
Рейтинг: 852 ВеселоВсичко това само ако са обелени с кутре "шпиц", задължително наляво...
Дневник решава проблемите със свободното слово както половината човечество месечните си такива - с тампони. Ама абонирани ...chichka
Рейтинг: 1552 НеутралноВсичко е супер..... но нека автора/ преводача/ редактора... се опитат да пържат 325 и 375 градусово олио!!!!! или гъша мас както пишат! За експеримента да вземат от пожарната специалните костюми за влизане в открит огън!!! Тези хора дали са ходили на училище?
Русия е проказата на планетата Земя.2.5
Рейтинг: 758 НеутралноВъпросът е струват ли $200 - според мен, след като някой е готов да го направи, значи ДА.
I Want To BelieveЗа такова нещо бих се бръкнал за $200, стига да съм си надвил на масрафа - има далеч по-безмислени начини да изхарчиш едни двеста долара...
motochristo
Рейтинг: 874 НеутралноВсичко е много вкусно с гъша мас. Супер е.
Гласуваш за прасе - получаваш кочина.А критското сирене се казва гравиера, много е близо до грюера, и също е супер. Препоръчвам горещо. В повечето супермаркети в Гърция има по няколко марки.
А иначе, баба ми и тя не е сядала без трюфели да яде картофи, та напълно ги разбирам тия нюйоркски парвенюта...
motochristo
Рейтинг: 874 НеутралноДо коментар [#35] от "jmf29537805":
Гласуваш за прасе - получаваш кочина.В квартала имаше едно заведение, което пържеше картофите и цацата в едно олио. Спомням си един-двама, на които им харесваше, но огромното мнозинство бяха единодушни, че подобна гадост е непоносима.
star bastun
Рейтинг: 508 ВеселоИ накрая ястието се поръсва със златния прах
Колебаех се дали да си поръчам , но горното ме убеди.
eti mehter
Рейтинг: 2853 ВеселоПари да ми броят няма да го ям това нещо.....
BukalemunОсобено онова падащото на сн. 6....
aqua_blue
Рейтинг: 118 НеутралноКолкото и да обичаш пържени картофи някак това идва малко повече.
razor
Рейтинг: 828 НеутралноВсичко е добре, но пред фритюрника всички (продукти) са равни! Справка - простата метална кошница за пържене от снимка 9.
razor
Рейтинг: 828 НеутралноШегата настрана, но фирма Моет - производителят на "Дом Периньон", навремето е закупила лиценз за производство на пенливо вино по съветска технология.
andreas_hofer
Рейтинг: 886 НеутралноНе бих пробвал подобни картофи дори безплатно да ми ги дават. Бълвоч в американски стил.
Комунизмът и неговите мутации са проклятието на съвременна Българияopoziciq
Рейтинг: 520 НеутралноМного ме дразнят подобни галерии с подобни снимки.
vestonosec
Рейтинг: 824 НеутралноАман от изгъзици, бих казал.
Илиян Колев
Рейтинг: 912 НеутралноТова че има гладуваюи няма нищо общо с това,че някои ядат картофи за 200 долара порцията .А от тия 200 долара е твърде вероятно точно за бедните и гладуваюите да се направи повече,отколкото с аналогична сума в уж благотвоителни фондове ,
Peni Nikol
Рейтинг: 1682 НеутралноПържени в тигана са по вкусни от пържени във фритюрника и поръсени с рендосано домашно овче сирене и е почти без пари :)))).
Да се ядосвате е равнозначно на това да държите горещ въглен с идеята да го хвърлите по някой друг.pontius_glarus
Рейтинг: 3851 НеутралноМисля, че не е само въпрос на съдържание в банковата карта, но и на кулинарна култура. А и става въпрос за един скъпарски ресторант, където не се предлагат ястия под 100 долара порцията (може и по-скъпо?)
pontius_glarus
Рейтинг: 3851 НеутралноДо коментар [#52] от "pontius_glarus":
Не бях чувал за пържени картофи в гъша мас, но за готвенето им във френската кухня то е почти задължително. Нормално е за някои страни, големи производители на вина и шампански те да намерят място и в кулинарията. Спомням си в Западна Франция приятели ми предложиха панирани стриди с дъх на шампанско (в панировката го бяха добавили) - не в ресторант, а в домашни условия.
Между другото и тук на Балканите се правят опити за вмъкване на местните ни алкохолни напитки в кулинарията - в Гърция на узото, у нас и в Сърбия с различни ракии.
danielv
Рейтинг: 933 НеутралноДа ви е сладко!
pontius_glarus
Рейтинг: 3851 Неутрално"Аман от изгъзици, бих казал...."
Някога и пържените картофи със сирене бяха "изгъзица". Както и белените краставици. Вече почти навсякъде ги предлагат (картофките), често пъти "без сирене" няма.
valerie pvi
Рейтинг: 27 НеутралноСамо не мога да разбера кой и защо ти е сложил минусите. Явно хора които не са вкусвали или са забравили вкуса на домашна храна приготвена с домашни български /или поне от региона/ продукти . Както са ми казвали приятели чужденци,,Не съм и предполагал че храната може да бъде толкова вкусна"
пРезидента!
Рейтинг: 2796 НеутралноПравят се с истински картофи :-)
пРезидента!
Рейтинг: 2796 НеутралноПослушай старото - ако пържиш картофи, задължително във фритюрник с терморегулатор и задължително с подходяща мазнина за високата температура :-)
彼得。斯托亚诺夫
Рейтинг: 121 Неутралнода не забравите и 15% бакшиш (иначе ще ви бият). в началото се говореше за трикратно пържене, чак ми стана интересно, а то било накисване и после двойно пържене (двойното пържене е стандартно дори за домашните фритюрници).
-- 子曰:[人能弘道,非道弘人]卫灵公15:28krasenoFski
Рейтинг: 196 НеутралноЩе оцелея и без да опитвам подобни луксозни храни.