"Бакхус" раздаде традиционните си награди, в които отличава най-добрите ресторанти
На галавечеря и тържествена церемония списание "Бакхус" раздадe наградите "Ресторант на годината Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino". Големият победител е софийският Niko'las 0/360, като за шеф Цветомир Николов и неговия екип това е втори път, в който те печелят най-важния приз в ресторантьорския бранш у нас (първият бе за 2017 г.). Ресторант Ahora на победителката в един от сезоните на "Мастър шеф" Севда Димитрова взе наградата за "Вино и напитки". Заведението в предишно издание грабна приза за "Вкусно място". Ресторант Talents с първа награда - "Вкусно място". Петстепенното меню представляваше околосветска обиколка: от Балканите до Скандинавието, от Черноморието до САЩ, дело на доказали се шеф-готвачи и техните помощници от кулинарна академия HRC. Изп. директор на "МЕТРО България" Никола Готрон връчи наградата "Ресторант на читателите" на "КУБО Рибарски" във Варна. Във Варна отиде и наградата в една от новите категории - "Десерт". Получи я Ани Боланд, сладкарница "Лале". Награда "Дебют" спечели Jazu. За втори път статуетките бяха под формата на ръчно изрисувани керамични чинии, всяка със собствена концепция за съответната категория, дело на студио Matzalo. Come Prima в Банско стана "Ресторант на път" - втората нова категория в тазгодишното издание на наградите.