Фотогалерия: От Голямата ябълка до Столицата на черешите - Кейси Ангелова в търсене на добрия вкус

Асен Величков

Фотогалерия: От Голямата ябълка до Столицата на черешите - Кейси Ангелова в търсене на добрия вкус

Какво може да накара едно американско градско момиче да замени родния Бруклин с малъкспокоен град като Кюстендил?

  • Какво може да накара едно американско градско момиче да замени родния Бруклин с малък спокоен град като Кюстендил?

    Оказва се, че това е преди всичко любовта – към един специален мъж и към качествените храни и напитки.

    Историята на Кейси Ангелова, разказана от екипа на "Мулти култи колектив", показва, че с много образование, планиране и труд в България могат да се развиват гастрономически проекти на световно ниво.
    Какво може да накара едно американско градско момиче да замени родния Бруклин с малък спокоен град като Кюстендил?<br /><br />Оказва се, че това е преди всичко любовта – към един специален мъж и към качествените храни и напитки.<br /><br />Историята на Кейси Ангелова, разказана от екипа на "Мулти култи колектив", показва, че с много образование, планиране и труд в България могат да се развиват гастрономически проекти на световно ниво.
  • Докато живее в Ню Йорк, Кейси работи в телевизионната индустрия и живее стандартния забързан американски живот.

    В един момент се запалва по движението Slow Food и качествената местна сезонна храна. Осъзнава, че няма как да ядем вкусни ястия, ако първо нямаме висококачествени продукти, отгледани в плодородна почва.

    Така се ражда мечтата й да стане фермер в България и с мъжа й Ангел решават да се преместят в неговия роден Кюстендил.
    Докато живее в Ню Йорк, Кейси работи в телевизионната индустрия и живее стандартния забързан американски живот.<br /><br />В един момент се запалва по движението Slow Food и качествената местна сезонна храна. Осъзнава, че няма как да ядем вкусни ястия, ако първо нямаме висококачествени продукти, отгледани в плодородна почва.<br /><br />Така се ражда мечтата й да стане фермер в България и с мъжа й Ангел решават да се преместят в неговия роден Кюстендил.
  • Владимир Димитров-Майстора нарича Кюстендил "столицата на Рая" заради прекрасната природа и плодородна земя.

    Кейси също е впечатлена и заедно със своето семейство през последните над 10 г. развива бранда Angelove Estate.

    Той е хъб на редица гастрономически проекти, винаги гледайки на нещата с един оптимистичен и иновативен глобален поглед.
    Владимир Димитров-Майстора нарича Кюстендил "столицата на Рая" заради прекрасната природа и плодородна земя.<br /><br />Кейси също е впечатлена и заедно със своето семейство през последните над 10 г. развива бранда Angelove Estate.<br /><br />Той е хъб на редица гастрономически проекти, винаги гледайки на нещата с един оптимистичен и иновативен глобален поглед.
  • Докато учи в Culinary institute of America, където се готви за топ шеф готвач, Кейси с изненада научава, че в България могат да се отглеждат трюфели.

    Затова семейството се захваща с отглеждане на сорта зимен черен трюфел tuber melanosporum, който расте в корените на лешникови дървета.

    В последните години организира т.нар. "лов на трюфели" през зимните месеци.

    Групите, които ги посещават, научават повече за тези уникални подземни гъби и имат възможност да ги дегустират в семпли ястия като паста и омлет, където деликатният им аромат изпъква най-силно.
    Докато учи в Culinary institute of America, където се готви за топ шеф готвач, Кейси с изненада научава, че в България могат да се отглеждат трюфели.<br /><br />Затова семейството се захваща с отглеждане на сорта зимен черен трюфел tuber melanosporum, който расте в корените на лешникови дървета.<br /><br />В последните години организира т.нар. "лов на трюфели" през зимните месеци.<br /><br />Групите, които ги посещават, научават повече за тези уникални подземни гъби и имат възможност да ги дегустират в семпли ястия като паста и омлет, където деликатният им аромат изпъква най-силно.
  • Една от най-новите инициативи на Angelove Estate е създаването на малка дестилерия, която в момента произвежда занаятчийска черешова ракия.

    Скоро на пазара ще излезе и първата им лимитирана серия джин, а в бъдеще планира и собствена линия уиски.

    Този проект изисква близо 5 г. подготовка и труд, вкл. редица международни обучения като Wine & Spirit Education Trust в Шотландия.
    Една от най-новите инициативи на Angelove Estate е създаването на малка дестилерия, която в момента произвежда занаятчийска черешова ракия.<br /><br />Скоро на пазара ще излезе и първата им лимитирана серия джин, а в бъдеще планира и собствена линия уиски.<br /><br />Този проект изисква близо 5 г. подготовка и труд, вкл. редица международни обучения като Wine & Spirit Education Trust в Шотландия.
  • Като цяло Кейси ентусиазирано се интересува от традиционни и устойчиви методи и постоянно допълва своите знания. Тази зима ще започне 3-годишно обучение в Institute of Brewing and Distilling във Великобритания.

    Мисията на семейството е да контролира целия процес "от почвата до глътката". Една от мечтите им е да възродят стари сортове череши като Раждавичка белвица и тази есен ще засадят първите 100 такива дървета за своята ракия.

    В подготовка за производството на уиски планират да започнат да отглеждат ечемик и да се научат да го малцират.
    Като цяло Кейси ентусиазирано се интересува от традиционни и устойчиви методи и постоянно допълва своите знания. Тази зима ще започне 3-годишно обучение в Institute of Brewing and Distilling във Великобритания.<br /><br />Мисията на семейството е да контролира целия процес "от почвата до глътката". Една от мечтите им е да възродят стари сортове череши като Раждавичка белвица и тази есен ще засадят първите 100 такива дървета за своята ракия.<br /><br />В подготовка за производството на уиски планират да започнат да отглеждат ечемик и да се научат да го малцират.
  • Макар че живее в Кюстендил, Кейси е активна част от столичните фермерски и арт пазари, където редовно предлага своите продукти.

    От скоро сред тях е и крафт кастилски сапун, който се произвежда от висококачествен зехтин.

    Той произхожда от Средиземноморието и е естествен, нетоксичен, напълно биоразградим и затова е изключително щадящ за кожата.
    Макар че живее в Кюстендил, Кейси е активна част от столичните фермерски и арт пазари, където редовно предлага своите продукти.<br /><br />От скоро сред тях е и крафт кастилски сапун, който се произвежда от висококачествен зехтин.<br /><br />Той произхожда от Средиземноморието и е естествен, нетоксичен, напълно биоразградим и затова е изключително щадящ за кожата.
  • Кейси е силно социална, обича да споделя знанията си и се чувства добре пред публика.

    Наскоро представи своята концепция за коктейли с черешова ракия. Една от любимите й рецепти е Черешов сайдкар.

    За него са нужни 60 мл черешова ракия, 30 мл черешов ликьор и 30 мл сок от лайм. Ръбчето на чаша със столче се покрива с кафява захар. Ракията, ликьорът и сокът от лайм се разбиват добре в шейкър заедно с лед. Сместа се прецежда в чашата и се гарнира с малко кора от лайм.
    Кейси е силно социална, обича да споделя знанията си и се чувства добре пред публика.<br /><br />Наскоро представи своята концепция за коктейли с черешова ракия. Една от любимите й рецепти е Черешов сайдкар.<br /><br />За него са нужни 60 мл черешова ракия, 30 мл черешов ликьор и 30 мл сок от лайм. Ръбчето на чаша със столче се покрива с кафява захар. Ракията, ликьорът и сокът от лайм се разбиват добре в шейкър заедно с лед. Сместа се прецежда в чашата и се гарнира с малко кора от лайм.
  • Кейси Ангелова е един от героите в медийната кампания "Мигранти с таланти" на Мулти култи колектив.

    Кампанията цели да покаже приноса, който чужденците носят в България и как те
    правят страната ни по-богата, цветна и хубава.

    Проектът се подкрепя от Фонд Активни граждани България.
    Кейси Ангелова е един от героите в медийната кампания "Мигранти с таланти" на Мулти култи колектив.<br /><br />Кампанията цели да покаже приноса, който чужденците носят в България и как те<br />правят страната ни по-богата, цветна и хубава.<br /><br />Проектът се подкрепя от Фонд Активни граждани България.