Фотогалерия: Коя е най-добрата майонеза

Reuters

Фотогалерия: Коя е най-добрата майонеза

Тази година състезанието се проведе за шести път в Сент-Уен близо до Париж.

  • Всяка година френската Асоциация за опазване на майонезата, Association de Sauvegarde de l'Oeuf Mayonnaise (ASOM), присъжда наградата за най-добра майонеза.

    Състезанието се проведе на 25 ноември за шести път в Сент-Уен, близо до Париж. За някои този шампионат може да изглежда несериозен, но в действителност разкрива цяла страна на френската кулинарна култура.
    Всяка година френската Асоциация за опазване на майонезата, Association de Sauvegarde de l'Oeuf Mayonnaise (ASOM), присъжда наградата за най-добра майонеза.<br /><br />Състезанието се проведе на 25 ноември за шести път в Сент-Уен, близо до Париж. За някои този шампионат може да изглежда несериозен, но в действителност разкрива цяла страна на френската кулинарна култура.<br />
  • В неговата простота се крие прецизно майсторство и за мнозина събитието предизвиква спомени за топлите ястия със семейството и приятелите. С организирането му ASOM се стреми да подчертае значението на това кулинарно наследство и да насърчи младите готвачи да го превърнат в свое собствено.
    В неговата простота се крие прецизно майсторство и за мнозина събитието предизвиква спомени за топлите ястия със семейството и приятелите. С организирането му ASOM се стреми да подчертае значението на това кулинарно наследство и да насърчи младите готвачи да го превърнат в свое собствено.
  • Шампионатът събира най-добрите готвачи за ожесточено състезание, в което всеки детайл е от значение.

    Асоциацията присъжда награди на заведенията, предлагащи най-добрата майонеза. За да може да се получи наградата, рецептата следва да бъде включена в менюто на ресторанта.
    Шампионатът събира най-добрите готвачи за ожесточено състезание, в което всеки детайл е от значение.<br /><br />Асоциацията присъжда награди на заведенията, предлагащи най-добрата майонеза. За да може да се получи наградата, рецептата следва да бъде включена в менюто на ресторанта.
  • Правилата за подбор са строги: всяка чиния е оценявана по пет критерия, всеки от които дава по 20 точки. От общия външен вид до избора на допълващи съставки, участниците се състезават по креативност и техника, за да постигнат перфектната яйчена майонеза.
    Правилата за подбор са строги: всяка чиния е оценявана по пет критерия, всеки от които дава по 20 точки. От общия външен вид до избора на допълващи съставки, участниците се състезават по креативност и техника, за да постигнат перфектната яйчена майонеза.
  • Журито обръща особено внимание на: общия вид и представяне - чинията трябва да е едновременно апетитна и богата;

    общите вкусови качества: балансът между яйце, майонеза и гарнитури;

    приготвянето и вкуса на яйцето: перфектно контролирано готвене и безупречен вкус;

    майонезата: нейната текстура, нейното качество и разбира се, нейният вкус;

    гарнитурите: сезонни зеленчуци или сурови зеленчуци, които подобряват ястието, без да отвличат вниманието от неговата простота
    Журито обръща особено внимание на: общия вид и представяне - чинията трябва да е едновременно апетитна и богата;<br /><br />общите вкусови качества: балансът между яйце, майонеза и гарнитури;<br /><br />приготвянето и вкуса на яйцето: перфектно контролирано готвене и безупречен вкус;<br /><br />майонезата: нейната текстура, нейното качество и разбира се, нейният вкус;<br /><br />гарнитурите: сезонни зеленчуци или сурови зеленчуци, които подобряват ястието, без да отвличат вниманието от неговата простота
  • Френските готвачи Мод Боксебелд, Мари Грикур и Маел Джамбу позират след спечелването на титлата за най-добра яйчена майонеза в света за 2024 г.
    Френските готвачи Мод Боксебелд, Мари Грикур и Маел Джамбу позират след спечелването на титлата за най-добра яйчена майонеза в света за 2024 г.
  • Фотогалерия: Коя е най-добрата майонеза
  • Фотогалерия: Коя е най-добрата майонеза
  • Фотогалерия: Коя е най-добрата майонеза