В тазгодишното издание на наградите се завръща класът "Fusion Pie", който съчетава британската традиция на напълно затворен сладкиш, но с пълнеж, базиран на световни вкусови профили.
В Лестършир започна журирането в световноизвестния конкурс ''British Pie Awards''. Тази година годишният конкурс се провежда за 17-и път в Мелтън и за короната се борят близо 900 ястия.
Пайовете варират от надеждни традиционни вкусови комбинации като пържола и бира до по-експериментални рецепти, включително марокански пай с козе месо, шафран и сини сливи. Конкурсът вече има 26 различни класа, включително вегетариански, вегански и безглутенови пайове.В тазгодишното издание на наградите се завръща класът "Fusion Pie", който съчетава британската традиция на напълно затворен сладкиш, но с пълнеж, базиран на световни вкусови профили. Тази година бяха представени ябълков пай с ирис, пай с пилешко месо и чедър в индийски стил и пай със сьомга. Организаторите на Британските награди за пай са наели квалифицирани познавачи на пайове, които да оценяват всяко едно участие. Тази година в журито са включени рекордните 169 съдии с богат опит в бранша. Журито включва представители на Selfridges, M&S и Fortnum and Mason, както и писатели, готвачи и експерти по пайове. Оценяването се провежда в църквата "Св. Мария" в Мелтън, а обявяването на победителите ще се състои в петък следобед (7 март). Председателят на наградите Матю О'Калахан каза: "За пореден път сме изумени от невероятния талант, демонстриран на 2025-те награди за британски пай. След миналогодишния успех категорията "Fusion Pie" продължи да разширява границите на иновациите, а общият стандарт на кандидатурите достигна нови висоти.'' "С огромен брой пайове, изпратени от всички британски острови - изработени от пекари, месари, готвачи и кухни на пъбове - тази година конкуренцията е по-ожесточена от всякога. Нашите съдии имат изключително трудна работа и аз със сигурност не им завиждам!"