Фотогалерия: Най-вкусният пай

Reuters

Фотогалерия: Най-вкусният пай

В тазгодишното издание на наградите се завръща класът "Fusion Pie", който съчетава британската традиция на напълно затворен сладкиш, но с пълнеж, базиран на световни вкусови профили.

  • В Лестършир започна журирането в световноизвестния конкурс ''British Pie Awards''. Тази година годишният конкурс се провежда за 17-и път в Мелтън и за короната се борят близо 900 ястия.

    Пайовете варират от надеждни традиционни вкусови комбинации като пържола и бира до по-експериментални рецепти, включително марокански пай с козе месо, шафран и сини сливи. Конкурсът вече има 26 различни класа, включително вегетариански, вегански и безглутенови пайове.
    В Лестършир започна журирането в световноизвестния конкурс ''British Pie Awards''. Тази година годишният конкурс се провежда за 17-и път в Мелтън и за короната се борят близо 900 ястия.<br /><br />Пайовете варират от надеждни традиционни вкусови комбинации като пържола и бира до по-експериментални рецепти, включително марокански пай с козе месо, шафран и сини сливи. Конкурсът вече има 26 различни класа, включително вегетариански, вегански и безглутенови пайове.
  • В тазгодишното издание на наградите се завръща класът "Fusion Pie", който съчетава британската традиция на напълно затворен сладкиш, но с пълнеж, базиран на световни вкусови профили.
    В тазгодишното издание на наградите се завръща класът "Fusion Pie", който съчетава британската традиция на напълно затворен сладкиш, но с пълнеж, базиран на световни вкусови профили.
  • Тази година бяха представени ябълков пай с ирис, пай с пилешко месо и чедър в индийски стил и пай със сьомга.
    Тази година бяха представени ябълков пай с ирис, пай с пилешко месо и чедър в индийски стил и пай със сьомга.
  • Организаторите на Британските награди за пай са наели квалифицирани познавачи на пайове, които да оценяват всяко едно участие.
    Организаторите на Британските награди за пай са наели квалифицирани познавачи на пайове, които да оценяват всяко едно участие.
  • Тази година в журито са включени рекордните 169 съдии с богат опит в бранша.
    Тази година в журито са включени рекордните 169 съдии с богат опит в бранша.
  • Журито включва представители на Selfridges, M&S и Fortnum and Mason, както и писатели, готвачи и експерти по пайове.
    Журито включва представители на Selfridges, M&S и Fortnum and Mason, както и писатели, готвачи и експерти по пайове.
  • Оценяването се провежда в църквата "Св. Мария" в Мелтън, а обявяването на победителите ще се състои в петък следобед (7 март).
    Оценяването се провежда в църквата "Св. Мария" в Мелтън, а обявяването на победителите ще се състои в петък следобед (7 март).
  • Председателят на наградите Матю О'Калахан каза: "За пореден път сме изумени от невероятния талант, демонстриран на 2025-те награди за британски пай. След миналогодишния успех категорията "Fusion Pie" продължи да разширява границите на иновациите, а общият стандарт на кандидатурите достигна нови висоти.''
    Председателят на наградите Матю О'Калахан каза: "За пореден път сме изумени от невероятния талант, демонстриран на 2025-те награди за британски пай. След миналогодишния успех категорията "Fusion Pie" продължи да разширява границите на иновациите, а общият стандарт на кандидатурите достигна нови висоти.''
  • "С огромен брой пайове, изпратени от всички британски острови - изработени от пекари, месари, готвачи и кухни на пъбове - тази година конкуренцията е по-ожесточена от всякога. Нашите съдии имат изключително трудна работа и аз със сигурност не им завиждам!"
    "С огромен брой пайове, изпратени от всички британски острови - изработени от пекари, месари, готвачи и кухни на пъбове - тази година конкуренцията е по-ожесточена от всякога. Нашите съдии имат изключително трудна работа и аз със сигурност не им завиждам!"
  • Фотогалерия: Най-вкусният пай
  • Фотогалерия: Най-вкусният пай