За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
Последни галерии

Фотогалерия: Между бомбите и сушата

Фотогалерия: Традиционна медицина в модерна Турция

Торбеш
Рейтинг: 1092 НеутралноНадпис на баничарница в Белград:
Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.“Фък-оф-бургер, фък-оф-пица,
Ежте банИца!”
Добавям и едно: “фък-оф-британска-кухня”, изцяло в полза на баницата.
Типичният за Англия пай с говеждо и грейви сос е вкусен, но нищо особено - изтънченият вкус би го определил като лоено месо в лоено тесто в лоен сос. Ъ! Оставяме настрани факта, че говеждият пай е същинска холестеролна бомба.
Френските кишове или фугас са друго нещо! Финесът им е незабравим.
Италианската пица или фокача - да не говорим.
Българските баници от всички видове - вита, права, слоеста, джоб-богаца(в Гърция) - със сирене, кашкавал, извара, със зеленчуци - спанак, гъби, лапад, зеле и дори ориз (родопски клин), преминаваща в пълнена питка при малко по-дебело тесто, както и безбройните им комбинации са не само по-вкусни и несъмнено по-здравословни от британския пай, но и говорят за една значително по-богата кулинарна култура.
danvan
Рейтинг: 7136 НеутралноДобре изглежда, ако е същия вкус с това което съм опитвал е екстра!
Мутрите от 90-те поеха открито държавата, а ние ги последвахме. Sapienti SatИлиян С
Рейтинг: 2616 НеутралноКато Гледам !
Това не ми Вдъхва Доверие !
Едва ще лизна нещо Такова !
Има си Прасета !