Фотогалерия: 2500 години история събрани в яйце

Reuters

Фотогалерия: 2500 години история събрани в яйце

Яйцето е изработвано в продължение на три седмици, като за създаването му е използвано ръчно изпичане на огромни форми, последвано от деликатно сливане на шоколад и сложни декорации.

  • В знак на сладка почит към Неапол прочутата шоколадова фабрика "Гей-Один" в града представи гигантско великденско яйце като част от културния проект "Napoli Millenaria", посветен на 2500 години от създаването на южния италиански град.

    350-килограмовото творение е в чест на наследството на Исидоро Один и Онорина Гей - двама шоколатиери-пионери от Пиемонт в Северна Италия, които пренасят своето изкуство в Неапол в края на XIX в.
    В знак на сладка почит към Неапол прочутата шоколадова фабрика "Гей-Один" в града представи гигантско великденско яйце като част от културния проект "Napoli Millenaria", посветен на 2500 години от създаването на южния италиански град.<br /><br />350-килограмовото творение е в чест на наследството на Исидоро Один и Онорина Гей - двама шоколатиери-пионери от Пиемонт в Северна Италия, които пренасят своето изкуство в Неапол в края на XIX в.
  • Яйцето, изложено във фабрика в квартал "Киая", където шоколатиерите за пръв път отварят цеха си, е смесица от традиция и иновация, а в центъра му е омагьосващото изображение на сирената Партенопа, проектирано от майстора декоратор Фабио Черасо.

    Ръчно изрисуваната шоколадова скулптура изобразява митологичната сирена, която не успява да примами Олисей и намира трагичния си край в Мегарида, където днес се намира замъкът Castel dell'Ovo на брега на морето в Неапол.
    Заобиколена от вълни и драматичен залез, Партенопа възхвалява произхода на града.
    Яйцето, изложено във фабрика в квартал "Киая", където шоколатиерите за пръв път отварят цеха си, е смесица от традиция и иновация, а в центъра му е омагьосващото изображение на сирената Партенопа, проектирано от майстора декоратор Фабио Черасо.<br /><br />Ръчно изрисуваната шоколадова скулптура изобразява митологичната сирена, която не успява да примами Олисей и намира трагичния си край в Мегарида, където днес се намира замъкът Castel dell'Ovo на брега на морето в Неапол.<br />Заобиколена от вълни и драматичен залез, Партенопа възхвалява произхода на града.
  • Яйцето ще бъде пуснато в продажба на цена от около 12 хил. евро.

    "Смятахме, че няма по-добра тема от мита за Партенопа", казва Свева Маглиета, член на борда на директорите на "Гей-Один".
    Яйцето ще бъде пуснато в продажба на цена от около 12 хил. евро.<br /><br />"Смятахме, че няма по-добра тема от мита за Партенопа", казва Свева Маглиета, член на борда на директорите на "Гей-Один".
  • "От другата страна на яйцето искахме да представим град Неапол, но с неговите символи, които, както знаем, са много".
    "От другата страна на яйцето искахме да представим град Неапол, но с неговите символи, които, както знаем, са много".
  • Гигантското яйце включва портрети на обичани личности от Неапол, сред които актьорът Тото, музикантът Пино Даниеле и футболната легенда Диего Марадона, както и емблематични символи като пицата и самия замък Кастел дел'Ово.
    Гигантското яйце включва портрети на обичани личности от Неапол, сред които актьорът Тото, музикантът Пино Даниеле и футболната легенда Диего Марадона, както и емблематични символи като пицата и самия замък Кастел дел'Ово.
  • Яйцето е изработвано в продължение на три седмици, като за създаването му е използвано ръчно изпичане на огромни форми, последвано от деликатно сливане на шоколад и сложни декорации.
    Яйцето е изработвано в продължение на три седмици, като за създаването му е използвано ръчно изпичане на огромни форми, последвано от деликатно сливане на шоколад и сложни декорации.
  • "Черупката е с размерите на лодка с дължина два метра и половина, която се пълни ръчно с тъмен шоколад", казва Маглиета пред "Ройтерс".
    "Черупката е с размерите на лодка с дължина два метра и половина, която се пълни ръчно с тъмен шоколад", казва Маглиета пред "Ройтерс".
  • Оцветяването се извършва със захарна глазура, като всички оцветители са естествени и на растителна основа, а след това декораторът създава нюансите.
    Оцветяването се извършва със захарна глазура, като всички оцветители са естествени и на растителна основа, а след това декораторът създава нюансите.
  • Всеки заможен купувач ще получи допълнително удоволствие.

    "Дори това яйце си има изненада, която е пропорционална на размера на яйцето, но не можем да ви кажем какво има вътре", каза Маглиета.
    Всеки заможен купувач ще получи допълнително удоволствие.<br /><br />"Дори това яйце си има изненада, която е пропорционална на размера на яйцето, но не можем да ви кажем какво има вътре", каза Маглиета.
  • Фотогалерия: 2500 години история събрани в яйце