Бакхус награди варненски ресторант за отличаваща се винена листа

Бакхус награди варненски ресторант за отличаваща се винена листа

 
 
Десетата поред церемония по връчване на наградите на Бакхус "Ресторант на годината 2011" се проведе на 9 юни сред алеите на парка на Военна академия в София. Близо 300 гости и номинирани имаха възможност сами да определят менюто и вината на своята вечер. "Бакхус" присъди награди в общо четири категории, освен голямата, Ресторант на годината. Те бяха за Отлична селекция на напитките, Авторска кухня, Дебют и Най-добро вкусно място.
За иновативния и нестандартен подход към винената си листа, специална грамота получи варненският ресторант Акант Руж. Листата, която е дело на управителя и признат сомелиер Любомир Стоянов, е значително по-раздвижена отпреди и се обновява с нови вина почти всяка седмица. Заедно с отбраните вина, Акант Руж предложи на гост-дегустаторите заешко пате в хамон.
Френският ресторант Акант Руж, освен с открояващата се винена листа, изпъква и с иновативните си идеи и предложения към варненци и гости на морската ни столица. Най-новото изкушение, което са замислили от ресторанта, е морски бюфет с изтънчени морски деликатеси. Всеки гост на ресторанта на 23 юни от 19:30 часа, заплатил куверт от 39 лв., ще има възможност да се наслади в неограничени количества на морски изкушения като пълнени бейби калмари на барбекю, карпачо от маринован октопод с масло и билки, рулца от поширана балканска пъстърва и още много други.
А няколко дни по-късно, на 30 юни, прословутият готвач Иван Звездев ще гостува на ресторанта и ще сготви свои специалитети, специално за откриването на лятната градина на ресторант "Акант Руж". Верен на себе си, екипът на ресторанта се стреми да е иновативен и да предлага разнообразие на своите гости и това лято ще ни изненада с нова приятна градина.