Заповядай на церемония и гала вечеря с 6 степенно дегустационно меню приготвено от топ готвачите на България.
- Заповядай на церемония и гала вечеря с 6 степенно дегустационно меню приготвено от топ готвачите на България.Меню:1. Eastern Fusion
Чауанмуши от гъши дроб и пушено магре
Джун Йошида, шеф-готвач на ресторант "Щастливото прасе"
Водка Beluga Noble
2. Super Green
Пресни аспержи в пармезанов такос и шот от грах и мента
Юри Велев, шеф-готвач на МЕТРО Академия
Вино Ormarine Cuvée du Cheval des Mers, Picpoul de Pinet 2012
Кога, къде, какво?
31 Март, Sofia Event CenterРесторант на годината 2014, Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino - Всички сетива ще бъдат стимулирани с най-съвременните технологии и дизайн с 3D визуализации и мултимедиа.Меню:3. No waste
Див лаврак в собствен сос, опушен на Big Green Egg с чипс от хикория, булгур с лимец и пресен спанак, крем от черни миди, сепия и фенел, сладък шафранов домат с портокал и канела, пуканки от амарант
Петър Йоргов, шеф-готвач на ресторант DiWine
Вино Esporao Verdelho, Alentejo 2013
4. Fusion Fusion
Запечена сфера от пилешко с пълнеж от гъши дроб и фин микс от телешко "Блек ангъс", полята с кремав сос с гъби смръчкула, гарнирана с картофен мус с пащърнак и маскарпоне и топла зеленчукова туршия
Андрей Стоилов, шеф-готвач на "Кемпински хотел Маринела"
Вино Laroche Chablis, Chablis 2013Кога, къде, какво?31 Март, Sofia Event CenterРесторант на годината 2014, Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino - Богатство от цветове, звуци и музика, които ще се засилят възприятията и вкусовите усещания за храната.Меню:5. Surf & Turf
Тeлешко и омар в салца "Ромеско", пюре от три кореноплодни зеленчука, полента с пистачо бисквити и бонбон с "Фоагра"
Петър Петров, шеф-готвач на "Култ Гурме Кетеринг"
Вино QUINTA DOS MURÇAS RESERVA - D.O.C. Douro 2009
6. COSMOS
Милен Панев, шеф-готвач и Александър Иванчев, сладкар, ресторант Магус"
Hennessy Fine de Cognac* В дегустационното меню за вечерта е включена консумация по 50 мл аперитив водка Белуга, по 125 мл от вид вино, 50 мл дижестив коняк Хенеси и 50 мл уиски за финал на вечерта. Настаняването за гала вечерята ще бъде на маси с осем седящи места.Кога, къде, какво?31 Март, Sofia Event CenterРесторант на годината 2014, Бакхус, Acqua Panna&S.Pellegrino