Concours mondial de Bruxelles оцени деликатесите на Димитър Маджаров EООД
Пловдивската фирма Димитър Маджаров ЕООД стана официален хранителен партньор на Concours mondial de Bruxelles, който за първи път се провежда в България.
Световният елит на винени дегустатори и винени журналисти оцени по достойнство вкуса на българските сурово-сушени месни продукти, сирена и кашкавал с марката на именития български производител Димитър Маджаров. Лично създателят на Concours mondial de Bruxelles господин Louis Havaux /Луи Аво/ дойде при масата с български деликатеси, за да стисне ръката на Димитър Маджаров. "Нека първо да опитам тази прелест и после ми разкажете нещичко за всичко тук" - показа любопитството си мосю Аво и напълни чиния с български вкусноти. Louis Havaux /Луи Аво/ нито за миг не забрави, че е и главен редактор на списание Vino и с чисто журналистически интерес поразпита за качествата на елитните български продукти, представени от официалния хранителен партньор на Concours mondial de Bruxelles.
Президентът на Concours mondial de Bruxelles господин Baudouin Havaux /Бодуен Аво/ дойде минутка след баща си, за да поздрави за "красивото и вкусно представяне" на българските деликатеси техния създател Димитър Маджаров. И не пропусна да си направи снимка с него.
Впечатления
Всеки ден към 13,30-14 часа Виенският салон на Пловдивския панаир отесняваше. В този час дегустаторите свършваха работата си за деня и идваха тук на обяд. И когато заедно със стандартния кетъринг видяха за първи път маса, отрупана със сурово-сушени месни продукти, луканки, сирена и кашкавал, желанието да опитат надделяваше над задръжките. Най-шумната група дегустатори, която се прехласваше пред отрупаната маса беше испанската. Испанският темперамент личеше и в опитването на българските храни - всеки бързаше веднага да опита късче от подредените с вкус плата и после да напълни чинийката си с тях. Искаме такава маса с вкусни неща и във Валядолид на следващия Concours mondial de Bruxelles, пожелаха си испанските дегустатори.
Дмитрий Фьодоров - дегустатор от Русия не скри удовлетворението си от "откритието на вкусовете на традиционните български продукти". "Вярвам, че сурово-сушените месни продукти и луканките ще допаднат много на ценителите в Русия, а лично аз бих искал да слагам сирене и кашкавал с марката "Маджаров" на масите по време на дегустациите, които организирам в Москва" - пожела си Дмитрий Фьодоров.
Ласкавите оценки за отрупаната с деликатеси на фирма Димитър Маджаров ЕООД трапеза дойдоха и от дегустаторите от съседните на България страни. "Ние на Балканите имаме идентични вкусове и очаквания към храната, затова не се учудвам от реакцията на съседите. Но съм много доволен, че дори азиатските дегустатори от Concours mondial de Bruxelles опитаха наши сирена и сурово-сушени месни продукти и очевидно им допаднаха" - коментира Димитър Маджаров. Най-високата оценка на официалния хранителен партньор на Concours mondial de Bruxelles даде дегустатор от Хърватска. Човекът грижливо уви в салфетки малко луканка, малко филе "Елена", малко кашкавал и ги сложи в чантата си. "Отиваме да видим няколко български винарски изби, а тези вкусни неща страшно вървят с вино" - каза хърватинът и отнесе със себе си вкусен спомен за храните на България.
На масата
Фирма Димитър Маджаров ЕООД представи на Concours mondial de Bruxelles млечни продукти от първокачествено краве, овче, козе и биволско мляко, доставени от български ферми от Първа категория. Сирената и кашкавалите, представени пред 300 дегустатори от Concours mondial de Bruxelles са сертифицирани по стандарт БДС.
Димитър Маджаров ЕООД представи и 4 традиционни месни продукти, защитени и сертифицирани на територията на ЕС - роле "Трапезица", свински врат "Тракия", филе "Елена" и Панагюрска луканка. Сурово-сушените месни продукти, представени на Международния панаир в Пловдив по време на Concours mondial de Bruxelles, са произведени от първокачествено свинско и говеждо месо по класическа технология.
От 2012 година Димитър Маджаров е председател на Сдружението на традиционните сурово-сушени месни продукти. Той видя отлична възможност да представи елитните български храни на специалисти от цял свят, които знаят как да оценят добро вино и превъзходна храна.