От лед - на огън
Новото меню на ресторанта на хотел "Радисън" е наистина уникално с концепцията си, която буквално отговаря на името му “От лед - на огън”. Всичко, което се сервира, е абсолютно прясно и вие сами можете да го видите върху леда на витрината, след което ще ви бъде изпечено или задушено, но в никакъв случай опържено - такава е здравословната концепция на заведението. В листа с храните няма да откриете нищо напоено или плуващо в олио. Въобще мазнини вероятно има само в киселото мляко, отсича Грауел и добавя, че това не означава безжизнени и безвкусни ястия. Интересно е, че листът с храните не съдържа постоянни предложения, а се подменя всеки ден според пресните меса, риби, сезонни плодове и зеленчуци, които се предлагат на пазара. Изборът е само между няколко блюда - различен вид месо и риба с гарнитури. Когато едно ястие свърши, върху него се удря червен печат “продадено” - гаранция, че остатъците няма да отлежават в кухнята и стимул следващия път да дойдете навреме за обяд или вечеря.
Хартмут Грауел е тук едва от два месеца и все още не е показал всичко, на което е способен. Очаквайте нови рецепти с влияние от кухнята на Близкия изток.