Вари го, печи го...
За презентацията на едно от дегустационните си менюта той подреди ястията пред табелите с надписи “Кьопоолу”, “Таратор”, “Баница с боза”, "Десерт "3 в1". Това, което се появяваше върху стъклените подноси, търсеше ефекта изненада и го постигна - нищо не беше в традиционния си вид. В кухнята на Минев има игра на текстура и температура. Това, което обичайно свързваме с горещото, е студено, и обратно. Това, което смятаме, че винаги трябва да е в течен вид, се явява във вид на твърда кора. Тараторът е желиран, свинското е със сос-пяна от мляко и "Тиа Мария", баницата с боза е в кремообразен вид, кафето също се явява във всички консистенции, които може да ви хрумнат. Всички те отдавна и успешно се предлагат на масите на "Риц".
"Това не е самоцел. Обмислял съм менюто близо два месеца, за да намеря необходимия баланс." Минев вече е подготвил екип, който ще работи в негово отсъствие. Твърди, че нищо не е скрил - разкрил е всичките си техники и тайни.
Това, което ще се предлага в "Талисман" от понеделник, е предназначено за ценители и авантюристи.