Бърза паеля
2 бр. пилешки бутчета
50 г лук кромид стар
200 г пиперки червени
50 мл зехтин
300 г домати
100 г грах
200 г фасул зелен
120 г морски дарове
100 г артишок
Приготвяне
Отстранете кожата на пилешките бутчета и нарежете месото на парчета. Нарежете чушките и лука на ивици и запържете всичко с 2 супени лъжици зехтин. Прибавете доматите и куркумата. Поръсете с черен пипер и сол и запържете 15 минути. След това прибавете граха и зеления фасул и пържете още 10 минути. В друг тиган сипете останалия зехтин - като се сгорещи, прибавете морските дарове и ориза. Изсипете всичко в големия тиган и добавете артишока. Оставете паелята още 5 минути на бавен огън. Сервирайте с бяло вино.