Бърза паеля

Бърза паеля

Продукти

2 бр. пилешки бутчета

50 г лук кромид стар

200 г пиперки червени

50 мл зехтин

300 г домати

100 г грах

200 г фасул зелен

120 г морски дарове

100 г артишок

Приготвяне

Отстранете кожата на пилешките бутчета и нарежете месото на парчета. Нарежете чушките и лука на ивици и запържете всичко с 2 супени лъжици зехтин. Прибавете доматите и куркумата. Поръсете с черен пипер и сол и запържете 15 минути. След това прибавете граха и зеления фасул и пържете още 10 минути. В друг тиган сипете останалия зехтин - като се сгорещи, прибавете морските дарове и ориза. Изсипете всичко в големия тиган и добавете артишока. Оставете паелята още 5 минути на бавен огън. Сервирайте с бяло вино.