Рецепта

Рецепта

Червеният площад
 
Предлагам този коктейл по няколко причини. Заради продуктите той казва чао на зимата, достатъчно екстравагантен и сложен (нещо като борш с водка) и с впечатляващ цвят. Вдъхновен е от картината на Казимир Малевич "Черен квадрат и червен квадрат".
Смес от цвекло и вино 
6 средноголеми глави цвекло 
сол и червен пипер 
1 чаена лъжичка зехтин
1/2 глава накълцан лук
2 чаши червено вино
1 супена лъжичка нарязани червени чушки  
1 супена лъжица счукан черен пипер
1 супена лъжичка семена от копър
1 супена лъжичка кимион 
по едно стръкче розмарин, босилек и мащерка 
1 четвърт вода 
За сместа от цвекло и вино: добре измийте цвеклото и прибавете към него щипка сол, черен пипер и зехтин. Сложете го в съд заедно с водата и покрийте. Печете във фурната при 200 градуса около 40 минути. Охладете и ги обелете. Преместете ги в тенджера с останалите продукти и варете на среден огън, докато течността се изпари наполовина. Изцедете и охладете. 
For each drink:
50 г водка Stolichnaya  
70 г сместа от вино и цвекло 
Разбъркайте в шейкър и изсипете в чаша за мартини. This should be a spicy, borschtlike vodka drink with a deep ruby color.