Рецепта
Червеният площад
Предлагам този коктейл по няколко причини. Заради продуктите той казва чао на зимата, достатъчно екстравагантен и
сложен (нещо като борш с водка) и с впечатляващ цвят. Вдъхновен е от картината
на Казимир Малевич "Черен квадрат и червен
квадрат".
Смес от цвекло и вино
6 средноголеми глави
цвекло
сол и червен
пипер
1 чаена лъжичка зехтин
1/2 глава накълцан лук
2 чаши червено вино
1 супена лъжичка нарязани червени чушки
1 супена лъжица счукан черен пипер
1 супена лъжичка семена от копър
1 супена лъжичка кимион
по едно стръкче розмарин, босилек и мащерка
1 четвърт вода
За сместа от цвекло и вино: добре измийте цвеклото и прибавете към него щипка сол,
черен пипер и зехтин. Сложете го в съд
заедно с водата и покрийте. Печете във фурната при 200 градуса около
40 минути. Охладете и ги обелете. Преместете ги в тенджера с останалите продукти и варете на среден огън, докато
течността се изпари наполовина. Изцедете и
охладете.
For each drink:
50 г водка Stolichnaya
70 г сместа от
вино и цвекло
Разбъркайте в шейкър и изсипете в чаша
за мартини. This should be a spicy, borschtlike vodka drink with a deep
ruby color.