Кулинарно

Кулинарно

Кулинарно
Това е книга само за ценители - тя не хваща окото с лъскави снимки, а с цял списък от ястия, които звучат като заклинания.
В "Моята кухня" (трето, допълнено издание) издателят Раймонд Вагенщайн е подбрал куп рецепти, които биха изкушили всеки. Да не говорим, че ценителите биха се предали доброволно на бамя по креолски, скариди в чесново масло, калдо верде, карфиол с шафран, моряшка скара по френски, праскови във вино по португалски и т.н.
Списъкът с удоволствията е дълъг, а кулинарното пътешествие е в обем от близо 250 страници. За да не нагазва човек в непознати територии, Вагенщайн е посочил колко време ще трябва за подготовката на всяка рецепта.
Заглавието е на "Колибри".