Иван Звездев готви във варненския ресторант "Акан руж"

Иван Звездев готви във варненския ресторант "Акан руж"

Иван Звездев в лятната градина на варненския ресторант "Акант руж"
Иван Звездев в лятната градина на варненския ресторант "Акант руж"
В края на юни завърши поредицата "Ресторантите на Варна" на популярното кулинарно шоу "Кухнята на Звездев". Маестро Иван Звездев гостува на някои от най-добрите ресторанти в морската ни столица, с което представи Варна не само като туристическа, но и като атрактивна кулинарна дестинация.
В края на миналата седмица Иван Звездев бе гост-готвач и за откриването на лятната градина на известния варненски ресторант "Акант Руж", ресотрант на годината за 2010г. В класацията на сп. Бакхус. Тази година ресторантът отново влезе в класацията на най-популярното българско гурме списание и спечели приза за иновативен и нестандартен подход към винената си листа.
Специално за откриването на лятната си градина "Акант руж" отново заложи на майсторството на Шеф Звездев, който специално за събитието бе подготвил уникално меню. То включваше салата със скариди, сирене ементал и дресинг от червен и черен хайвер, маринован октопод със сушени домати поднесен с тартар от червено цвекло, брошет от тигрова скарида с териаки сос и английски бекон, аржентинска домашна наденинца – чорисо, пилешко Тай-шишче в тайландска маринада от зелено къри с кокос и джиднджифил. От тази година ресторантът има и нов екип. Той спечелил първо място в състезанието по готварство "Готвач на годината" 2011 г. начело с шеф Ивайло Димитров.
Вечерята в лятната градина на Акант Руж бе и част от сезонната поредица от четвъртъци на бюфет организирани в ресторанта. До края на юли предстоят още вечеря "Number 1" - авторски бюфет на новия екип на ресторанта, френски бюфет "Vive la France", вечеря "New York, New York" с американско барбекю и вегетариански бюфет "Green life".