Пуйка а ла Гага
Освен с "A Very Gaga Holiday", празничен албум с четири коледни парчета на живо, ексцентричната поп изпълнителка Лейди Гага сподели с феновете си своята рецепта за коледна пуйка. "Мама чудовище", както сама се нарича певицата, позволи да надникнем в кухнята й дни преди празниците.
За приготвяне на нейната пържена пуйка ще са ви нужни: една цяла прясна пуйка и една чаша смес, съставена от: 1 ½ суп. лъжица сух градински чай, 1 ½ суп. лъжица чесън на прах, 1 ½ суп. лъжица мащерка, 1 ½ суп. лъжица магданоз, 1 суп. лъжица лук на прах, 1 суп. лъжица сол, 1 суп. лъжица черен пипер, както и 4-5 лъжици фъстъчено олио за пържене.
Загрейте предварително фъстъченото олио. Премахнете дреболиите и шията от пуйката и подсушете месото с кухненско руло. Смесете всички подправки и поръсете пуйката с тях. Сложете я в мрежа за пържене и бавно я потопете в тенджерата с нагорещено олио, като внимавате да не пръсне, за да не се изгорите. Температурата на олиото трябва да е близо 180 градуса по Целзий (350 по Фаренхайт).
Продължителността на пържене трябва да е средно около 3 ½ минути за всеки килограм на пуйката - например, ако птицата е 4 кг, термичната й обработка трябва да трае около 14 минути.
Готовата пуйка сервирайте на празничната трапеза върху дървена дъска и декорирайте по собствено желание.