За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
johnniewalker
Рейтинг: 737 НеутралноХубава статия и снимките изглеждат апетитно. Как е ценовия диапазон?
Papa was king of the bongo...InmoInvestments
Рейтинг: 1052 НеутралноЩе се опита, когато сьм в БГ. Като спец по испанската кухня ще е полезно да дам мнението си.
You can get much farther with a kind word and a gun than you can with a kind word alone. Al CaponeKoba Stalin
Рейтинг: 1391 Весело[quote#1:"johnniewalker"]Как е ценовия диапазон?[/quote]
/не се чете/Предполагам, че по джоба на всеки българин.
The.Teacher
Рейтинг: 284 Неутрално[quote#1:"johnniewalker"]Как е ценовия диапазон? [/quote]
=26950
Местоживеене:---> Магратеа. Образование:---> Антична филология, трансформационна етика и вълново-хармонична теория на историческата перцепция.Почти задавен от слюнка намерих това -> http://www.tequiero.bg/index.php?page=menu&gid
gpetrov_tonchev
Рейтинг: 229 НеутралноМного добра реклама, ако неса ти платили за нея поне неси платил обяда хахаха.
maria.ar
Рейтинг: 1425 ЛюбопитноИнтересен подбор на собственика - различавам вкусове от двете Кастилии, Валенсия, Каталуня, Галисия...Любопитна съм какъв е бил основният критерий. В Испания има 17 автономни области и 2 автономни града с извънредно богат и разнообразен кулинарен избор. Като се замисля, общото между тях като че ли е омлетът с картофи и лук (tortilla española). Предлага ли се в Te quiero?
”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)gpetrov_tonchev
Рейтинг: 229 НеутралноДо коментар [#6] от "Мария": Тортията е много близка до бьлгарския огретен, би трябвало да я има тя е супер лесна за правене а кои са двата автономни града?
ventsy
Рейтинг: 720 Неутрално"блак ангус" е телешка порода, не агнешка.
Иначе звучи интересно, ще гледам да го посетя.
maria.ar
Рейтинг: 1425 ЛюбопитноДо коментар [#4] от "The.Teacher":
”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)Браво за линка - много бързо се вижда цялата оферта. Има доста интересни цени.
Доколянков
Рейтинг: 720 Весело„..калмари и сепия с черен ориз. " или ароз негро.В нашето село така му викат...
„Луната е обитаема, защото там свети."maria.ar
Рейтинг: 1425 НеутралноДо коментар [#7] от "gpetrov_tonchev":
”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)Тортийя има, току-що видях в менюто. Двата автономни града са Сеута и Мелийя.
gpetrov_tonchev
Рейтинг: 229 НеутралноИ аз прегледах линка и е доста добре направена странитзата като изклу4им тези плуважтите иастиа които тук за 20 години несам виждал, испанската кухня е здравословна и без мазнини
Galata
Рейтинг: 775 НеутралноБраво,хубава статия-''Те quiero!'' Татяна...
"Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürksatyr
Рейтинг: 645 НеутралноСамо няколко забележки:
Мисля, че сте имали предвид следното:
„ За това си давам сметка, докато преминавам през полутъмната вътрешна страна на ресторанта (която през зимата дава гледка към приготовлението на храната), за да стигна в зелена слънчева градина, обзаведена в подходящ за средиземноморска храна стил. “
Забележете разликата между „ затова“ и „ за това“, както и липсата на една запетая.
„ агнешко от популярната за изтънчената кухня порода "блек енгъс". “
Като оставим настрана неправилните кавички на български, Black Angus е порода говеда, които не знам откога са започнали да дават агнешко.
Поздрави
др. Иванов
Рейтинг: 886 НеутралноНяма хубава кухня без мазнини! Вкусът на храната се дава от три неща - сол, захар и мазнини!
Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!Lady Zeppelin
Рейтинг: 1391 НеутралноИзглежда ужасно апетитно.
Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.beatles
Рейтинг: 1052 Неутралноникак не е лошо, цените са поносими.....аз лично обаче имам сериозни съмнения при консумациата на морски деликатеси на повече от 100км от морето......
Всички животни са равни, но някои са по-равни от другиInmoInvestments
Рейтинг: 1052 НеутралноДо коментар [#7] от "gpetrov_tonchev":
You can get much farther with a kind word and a gun than you can with a kind word alone. Al CaponeДвата автономни града Ceuta и Mellila се намират в Северна Африка, на границата с Мароко и са част от испанската територия. Канарските острови също са до Африка.
InmoInvestments
Рейтинг: 1052 НеутралноЦените са поносими за България, като се има предвид, че в Испания всички тези ястия струват двойно или близко до дадените български цени.
You can get much farther with a kind word and a gun than you can with a kind word alone. Al Caponeareta
Рейтинг: 1023 ЛюбопитноА как е правилната дума за паеля?
areta
Рейтинг: 1023 НеутралноНе за друго, ама в менюто на сайта е изписано и паея, и паеля
Popolinka
Рейтинг: 720 ВеселоПаея
е правилното
.
Кога паднеш духом, пий една ракийка да паднеш и телом...ventsy
Рейтинг: 720 НеутралноДо коментар [#20] от "luda_krava":
Не знам на испански как е, но на английски е с двойно ел - paella, така че ...
posledno10
Рейтинг: 664 НеутралноОбичам да чета подобни ревюта, въпреки неизбежно прокрадващата се маниерност, която явно е задължителна за жанра. Ако можех да седна на чаша вино с авторката, след като я поздравя за написаното, бих отбелязал две неща:
Първо - по отношение на "предчувствието, че ще видя в менюто да пише "паеЛя" вместо правилната дума за това". Чудно, коя ли е правилната българска дума за това? Paella дори само в Испания ще бъде произнесено по различен начин от каталунец, галисиец или андалусец и ще чуете и "паеля", и "паея", и "паеджа". Няма да сбъркате и с "паеша" или "паеча" ако сте усвоили испанския някъде в латинска Америка, така че най-добре гледайте дали е вкусна или не, а не как са я написали. (И на мен ми е смешно да чувам аржентинските ми приятели да казват на милиона "мишон", ама от това той не става по-малко милион).
И второ - както в една рецензия за театрална постановка е задължително да се спомене името на режисьора, така и в подобни кулинарни бележки очаквам да видя и името на главния готвач, който стои зад така приготвената и предложена храна.
alderweireld
Рейтинг: 1391 НеутралноДо коментар [#6] от "Мария":
тортията странно беше без картофи, останалото беше ок.
maria.ar
Рейтинг: 1425 НеутралноДо коментар [#25] от "пламен":
”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)Значи е била френска (тортийя).
gergana09
Рейтинг: 670 НеутралноНе знам какъв текст четете, но в "моя"
става въпрос за прасета от породата "блек ангус" съвсем се обърках
"Следва стегнат крем с АДЕКВАТЕН вкус" (?!)
Слабичко. Авторката смята, че с няколко необичайни прилагателни и сравнения се прави статия на кулинарна тема. Обаче си личи кога човек наистина знае за какво пише.
mmarto
Рейтинг: 664 ЛюбопитноКой каза че е паея, а не паеля?
Паеля (на испански: paella, МФА:[pa'eʎa], близко до „паея“)...
Из Уикипедия и Гугъл, аз на тях сякаш имам повече доверие, то близко, близко, но не съвсем!
maria.ar
Рейтинг: 1425 НеутралноДо коментар [#28] от "mmarto":
”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)За фонетични консултации по-добре търси сайт като в този линк http://es.forvo.com/word/paella/#ca, където можеш да чуеш произношението. Транскрипцията е недостатъчна в някои случаи. Освен това, съфорумецът в #28 добре е обобщил конкретния проблем с paella-та. Поздрави.
satyr
Рейтинг: 645 НеутралноДо АВТОРА и коментар [#27] от "gergana09":
Хахаха, а заради пропуснатата понастоящем запетая там може да се каже, че щастливите иберийски прасета бая телешко са похапнали.
Дневник, от известно време човек се чуди дали да чете новините Ви, или да ги редактира. Правопис, членове, пунктуация, страшно е. Наемете си коректори, не редактори, или организирайте курсове по опресняване на знанията по български език на сътрудниците си.