"Te quiero" на български

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (30)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на johnniewalker
    johnniewalker
    Рейтинг: 737 Неутрално

    Хубава статия и снимките изглеждат апетитно. Как е ценовия диапазон?

    Papa was king of the bongo...
  2. 2 Профил на InmoInvestments
    InmoInvestments
    Рейтинг: 1052 Неутрално

    Ще се опита, когато сьм в БГ. Като спец по испанската кухня ще е полезно да дам мнението си.

    You can get much farther with a kind word and a gun than you can with a kind word alone. Al Capone
  3. 3 Профил на Koba Stalin
    Koba Stalin
    Рейтинг: 1391 Весело

    [quote#1:"johnniewalker"]Как е ценовия диапазон?[/quote]

    Предполагам, че по джоба на всеки българин.

    /не се чете/
  4. 4 Профил на The.Teacher
    The.Teacher
    Рейтинг: 284 Неутрално

    [quote#1:"johnniewalker"]Как е ценовия диапазон? [/quote]

    Почти задавен от слюнка намерих това -> http://www.tequiero.bg/index.php?page=menu&gid=26950

    Местоживеене:---> Магратеа. Образование:---> Антична филология, трансформационна етика и вълново-хармонична теория на историческата перцепция.
  5. 5 Профил на gpetrov_tonchev
    gpetrov_tonchev
    Рейтинг: 229 Неутрално

    Много добра реклама, ако неса ти платили за нея поне неси платил обяда хахаха.

  6. 6 Профил на maria.ar
    maria.ar
    Рейтинг: 1425 Любопитно

    Интересен подбор на собственика - различавам вкусове от двете Кастилии, Валенсия, Каталуня, Галисия...Любопитна съм какъв е бил основният критерий. В Испания има 17 автономни области и 2 автономни града с извънредно богат и разнообразен кулинарен избор. Като се замисля, общото между тях като че ли е омлетът с картофи и лук (tortilla española). Предлага ли се в Te quiero?

    ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
  7. 7 Профил на gpetrov_tonchev
    gpetrov_tonchev
    Рейтинг: 229 Неутрално

    До коментар [#6] от "Мария": Тортията е много близка до бьлгарския огретен, би трябвало да я има тя е супер лесна за правене а кои са двата автономни града?

  8. 8 Профил на ventsy
    ventsy
    Рейтинг: 720 Неутрално

    "блак ангус" е телешка порода, не агнешка.
    Иначе звучи интересно, ще гледам да го посетя.

  9. 9 Профил на maria.ar
    maria.ar
    Рейтинг: 1425 Любопитно

    До коментар [#4] от "The.Teacher":

    Браво за линка - много бързо се вижда цялата оферта. Има доста интересни цени.

    ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
  10. 10 Профил на Доколянков
    Доколянков
    Рейтинг: 720 Весело

    „..калмари и сепия с черен ориз. " или ароз негро.В нашето село така му викат...

    „Луната е обитаема, защото там свети."
  11. 11 Профил на maria.ar
    maria.ar
    Рейтинг: 1425 Неутрално

    До коментар [#7] от "gpetrov_tonchev":

    Тортийя има, току-що видях в менюто. Двата автономни града са Сеута и Мелийя.

    ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
  12. 12 Профил на gpetrov_tonchev
    gpetrov_tonchev
    Рейтинг: 229 Неутрално

    И аз прегледах линка и е доста добре направена странитзата като изклу4им тези плуважтите иастиа които тук за 20 години несам виждал, испанската кухня е здравословна и без мазнини

  13. 13 Профил на Galata
    Galata
    Рейтинг: 775 Неутрално

    Браво,хубава статия-''Те quiero!'' Татяна...

    "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
  14. 14 Профил на satyr
    satyr
    Рейтинг: 645 Неутрално

    Само няколко забележки:

    Мисля, че сте имали предвид следното:

    „ За това си давам сметка, докато преминавам през полутъмната вътрешна страна на ресторанта (която през зимата дава гледка към приготовлението на храната), за да стигна в зелена слънчева градина, обзаведена в подходящ за средиземноморска храна стил. “

    Забележете разликата между „ затова“ и „ за това“, както и липсата на една запетая.

    „ агнешко от популярната за изтънчената кухня порода "блек енгъс". “
    Като оставим настрана неправилните кавички на български, Black Angus е порода говеда, които не знам откога са започнали да дават агнешко.

    Поздрави

  15. 15 Профил на др. Иванов
    др. Иванов
    Рейтинг: 886 Неутрално

    Няма хубава кухня без мазнини! Вкусът на храната се дава от три неща - сол, захар и мазнини!

    Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
  16. 16 Профил на Lady  Zeppelin
    Lady Zeppelin
    Рейтинг: 1391 Неутрално

    Изглежда ужасно апетитно.

    Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
  17. 17 Профил на beatles
    beatles
    Рейтинг: 1052 Неутрално

    никак не е лошо, цените са поносими.....аз лично обаче имам сериозни съмнения при консумациата на морски деликатеси на повече от 100км от морето......

    Всички животни са равни, но някои са по-равни от други
  18. 18 Профил на InmoInvestments
    InmoInvestments
    Рейтинг: 1052 Неутрално

    До коментар [#7] от "gpetrov_tonchev":
    Двата автономни града Ceuta и Mellila се намират в Северна Африка, на границата с Мароко и са част от испанската територия. Канарските острови също са до Африка.

    You can get much farther with a kind word and a gun than you can with a kind word alone. Al Capone
  19. 19 Профил на InmoInvestments
    InmoInvestments
    Рейтинг: 1052 Неутрално

    Цените са поносими за България, като се има предвид, че в Испания всички тези ястия струват двойно или близко до дадените български цени.

    You can get much farther with a kind word and a gun than you can with a kind word alone. Al Capone
  20. 20 Профил на areta
    areta
    Рейтинг: 1023 Любопитно

    А как е правилната дума за паеля?

  21. 21 Профил на areta
    areta
    Рейтинг: 1023 Неутрално

    Не за друго, ама в менюто на сайта е изписано и паея, и паеля

  22. 22 Профил на Popolinka
    Popolinka
    Рейтинг: 720 Весело

    Паея е правилното .

    Кога паднеш духом, пий една ракийка да паднеш и телом...
  23. 23 Профил на ventsy
    ventsy
    Рейтинг: 720 Неутрално

    До коментар [#20] от "luda_krava":

    Не знам на испански как е, но на английски е с двойно ел - paella, така че ...

  24. 24 Профил на posledno10
    posledno10
    Рейтинг: 664 Неутрално

    Обичам да чета подобни ревюта, въпреки неизбежно прокрадващата се маниерност, която явно е задължителна за жанра. Ако можех да седна на чаша вино с авторката, след като я поздравя за написаното, бих отбелязал две неща:
    Първо - по отношение на "предчувствието, че ще видя в менюто да пише "паеЛя" вместо правилната дума за това". Чудно, коя ли е правилната българска дума за това? Paella дори само в Испания ще бъде произнесено по различен начин от каталунец, галисиец или андалусец и ще чуете и "паеля", и "паея", и "паеджа". Няма да сбъркате и с "паеша" или "паеча" ако сте усвоили испанския някъде в латинска Америка, така че най-добре гледайте дали е вкусна или не, а не как са я написали. (И на мен ми е смешно да чувам аржентинските ми приятели да казват на милиона "мишон", ама от това той не става по-малко милион).
    И второ - както в една рецензия за театрална постановка е задължително да се спомене името на режисьора, така и в подобни кулинарни бележки очаквам да видя и името на главния готвач, който стои зад така приготвената и предложена храна.

  25. 25 Профил на alderweireld
    alderweireld
    Рейтинг: 1391 Неутрално

    До коментар [#6] от "Мария":

    тортията странно беше без картофи, останалото беше ок.

  26. 26 Профил на maria.ar
    maria.ar
    Рейтинг: 1425 Неутрално

    До коментар [#25] от "пламен":

    Значи е била френска (тортийя).

    ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
  27. 27 Профил на gergana09
    gergana09
    Рейтинг: 670 Неутрално

    Не знам какъв текст четете, но в "моя" става въпрос за прасета от породата "блек ангус" съвсем се обърках

    "Следва стегнат крем с АДЕКВАТЕН вкус" (?!)
    Слабичко. Авторката смята, че с няколко необичайни прилагателни и сравнения се прави статия на кулинарна тема. Обаче си личи кога човек наистина знае за какво пише.

  28. 28 Профил на mmarto
    mmarto
    Рейтинг: 664 Любопитно

    Кой каза че е паея, а не паеля?
    Паеля (на испански: paella, МФА:[pa'eʎa], близко до „паея“)...
    Из Уикипедия и Гугъл, аз на тях сякаш имам повече доверие, то близко, близко, но не съвсем!

  29. 29 Профил на maria.ar
    maria.ar
    Рейтинг: 1425 Неутрално

    До коментар [#28] от "mmarto":

    За фонетични консултации по-добре търси сайт като в този линк http://es.forvo.com/word/paella/#ca, където можеш да чуеш произношението. Транскрипцията е недостатъчна в някои случаи. Освен това, съфорумецът в #28 добре е обобщил конкретния проблем с paella-та. Поздрави.



    ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
  30. 30 Профил на satyr
    satyr
    Рейтинг: 645 Неутрално

    До АВТОРА и коментар [#27] от "gergana09":

    Хахаха, а заради пропуснатата понастоящем запетая там може да се каже, че щастливите иберийски прасета бая телешко са похапнали.

    Дневник, от известно време човек се чуди дали да чете новините Ви, или да ги редактира. Правопис, членове, пунктуация, страшно е. Наемете си коректори, не редактори, или организирайте курсове по опресняване на знанията по български език на сътрудниците си.





За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #