Започна гласуването за "Ресторант на годината" в читателската класация на списание "Бакхус"

Започна гласуването за "Ресторант на годината" в читателската класация на списание "Бакхус"

Започна гласуването за "Ресторант на годината" в читателската класация на списание "Бакхус"
сп. Бакхус
Списание "Бакхус" обяви номинациите в класацията си "Ресторант на годината", която се провежда от 2001 г. и е едно от най-престижните отличия за гурме кухня в България.  По традиция списанието кани публиката да избере свой фаворит в категорията "Ресторант на читателите", за която може да се гласува онлайн до 22 май.
Номинациите за най-добри ресторанти у нас се правят от екипа на "Бакхус" и мрежа от независими автори и консултанти, които разглеждат заведения от цялата страна, привлекли внимание през годината. Наградените се излъчват от избрани от списанието наблюдатели с професионален опит и познания, които оценяват качеството на храната, напитките, обслужването и цялостната атмосфера на принципа на анонимни посещения. В читателската категория на конкурса "Бакхус" пита и къде е най-силен факторът X – цялостното преживяване от непринудено попадане в дадено място и удоволствието да се нахраниш там, което според тях е основният критерии за добър ресторант.
Номинациите във всички категории могат да бъдат видени на сайта bacchus.bg, а за "Ресторант на читателите" може да се гласува тук. За някои от читателите ще има и награди. Ето 20-те избрани заведения за 2013:
Лаванда
Atelier
Este
Rosé, Бургас
Московска 15
Aubergine
EGO
Rosé, София
Преди 10
Chef's
L'instant
Sage
Филипополис
Cinecitta
Lazy
Shades of red
Хеброс
Diwine
Red canape
Talents