"Преди 10" стана "Ресторант на годината" на наградите "Бакхус"

Миналогодишният носител на наградата за дебют на списание "Бакхус", столичният ресторант "Преди 10", взе през 2014 г. най-голямото отличие "Ресторант на годината", като освен това спечели и вота на читателите на церемония, провела се снощи в Хладилен завод.
Ресторантът, чиято основна концепция е опазване на традициите и възраждане на стари и древни рецепти от района на Балканите и донякъде Близкия изток, изпревари останалите конкуренти в категорията за "Ресторант на годината" - Cinecitta, Este, Diwine и Rose в Бургас, съобщиха от изданието.
На церемонията бяха връчени общо шест награди, като за три от тях имаше номинирани по пет места за хранене, което според организаторите е много добър показател, че броят на добрите ресторанти в България расте.
Наградата "Дебют" взе известния с френския си вкус L'Instant, преборил конкуренцията на софийския Rose и Talents. За "Вкусно място" бе определено Sage, изпреварил в гласуването Atelier и Lavanda.
Най-добрият хотелски ресторант тази година е Red Canape във Варна, който е получил повече точки от "Хеброс" в Пловдив и Shades of Red.
С най-добра селекция на напитките бе отличен варненският ресторант Diwine, който се надпреварваше с Red Canape, Shades of Red, "Хеброс" и Rose в Бургас.
Наградата в категорията авторска кухня отиде при Este, който изпревари в избора на "Бакхус" номинираните "Московска 15", Chef's, Diwine и Talents.
"Бакхус" и кулинарна академия HRC връчиха приз за млад готвач на Евгений Димов от Diwine, a нa събитието вчера гостите опитаха не само част от неговите вкусотии, но и на неговите конкуренти в категорията - Георги Георгиев от Hamachi и Александър Цеков от "Кемпински".