"Преди 10" стана "Ресторант на годината" на наградите "Бакхус"

"Преди 10" стана "Ресторант на годината" на наградите "Бакхус"

Десислав Звънчаров от "Преди 10" обеща занапред да вложи още повече усилия, за да отговори на високите очаквания, които клиентите ще имат към ресторанта след наградата
Десислав Звънчаров от "Преди 10" обеща занапред да вложи още повече усилия, за да отговори на високите очаквания, които клиентите ще имат към ресторанта след наградата
Миналогодишният носител на наградата за дебют на списание "Бакхус", столичният ресторант "Преди 10", взе през 2014 г. най-голямото отличие "Ресторант на годината", като освен това спечели и вота на читателите на церемония, провела се снощи в Хладилен завод.
Ресторантът, чиято основна концепция е опазване на традициите и възраждане на стари и древни рецепти от района на Балканите и донякъде Близкия изток, изпревари останалите конкуренти в категорията за "Ресторант на годината" - Cinecitta, Este, Diwine и Rose в Бургас, съобщиха от изданието.
На церемонията бяха връчени общо шест награди, като за три от тях имаше номинирани по пет места за хранене, което според организаторите е много добър показател, че броят на добрите ресторанти в България расте.
Наградата "Дебют" взе известния с френския си вкус L'Instant, преборил конкуренцията на софийския Rose и Talents. За "Вкусно място" бе определено Sage, изпреварил в гласуването Atelier и Lavanda.
Най-добрият хотелски ресторант тази година е Red Canape във Варна, който е получил повече точки от "Хеброс" в Пловдив и Shades of Red.
С най-добра селекция на напитките бе отличен варненският ресторант Diwine, който се надпреварваше с Red Canape, Shades of Red, "Хеброс" и Rose в Бургас.
Наградата в категорията авторска кухня отиде при Este, който изпревари в избора на "Бакхус" номинираните "Московска 15", Chef's, Diwine и Talents.
"Бакхус" и кулинарна академия HRC връчиха приз за млад готвач на Евгений Димов от Diwine, a нa събитието вчера гостите опитаха не само част от неговите вкусотии, но и на неговите конкуренти в категорията - Георги Георгиев от Hamachi и Александър Цеков от "Кемпински".