За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
Алф
Рейтинг: 1008 НеутралноА къде са били в онези времена защитниците на животните. Шегата настрана - чеверме въртяно от куче, страшно
Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.Алф
Рейтинг: 1008 НеутралноЧестито на Бакхус!
Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.16bit
Рейтинг: 789 НеутралноОтиде ми апетита...
Olga
Рейтинг: 620 НеутралноЧестит празник на списанието! Много интересна статия
)
daam
Рейтинг: 684 НеутралноИнтересно четиво
stedim
Рейтинг: 469 НеутралноИнтересно и за мене ново.
Todor Tchervenkov
Рейтинг: 733 НеутралноИнтересно написано. Обаче в моето съзнание Средновековието е свързано именно с прекаляване с подправки. Защо пък обратното схващане да е преобладаващо?
Jessika
Рейтинг: 1247 Весело"...човек напуска всяко едно от тези места, склонен към най-различни безразсъдства. От това да си накупи за балконските си саксии семена, достатъчни за няколко декара посеви; съдове, които да не влизат във фурната му..."
.
Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”Хахаааа, колко познато
Grizacha ot Razgrad
Рейтинг: 571 Любопитно[quote#1:"qvb21311044"]А къде са били в онези времена защитниците на животните. Шегата настрана - чеверме въртяно от куче, страшно
[/quote]
До коментар [#1] от "qvb21311044":
А сигурни ли сте какво купувате от магазина във вид на кайма,салам,наденица.
grand funk railroad
Рейтинг: 796 НеутралноЧестита годишнина!
Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. ColucheАко можете и да научите българските ресторантьори, че "стайна температура" за червеното вино е тази, която е била в замъците от Средновековието, т.е. 14°-16°, би било чудесно.
bora bora
Рейтинг: 648 Весело[quote#5:"daam"]Интересно четиво [/quote]
?????????????????
Ма много трудно смилаемо ве-е-е-е-е-е!
[quote#7:"lechevalier"]Защо пък обратното схващане да е преобладаващо? [/quote]
Защото не кой да е , а самият "Бакхус" е направил това откритие!
Алф
Рейтинг: 1008 НеутралноДо коментар [#9] от "mentra65": даже не питам, когато ме е страх какъв може да бъде отговора
Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.Музар
Рейтинг: 1416 НеутралноДо коментар [#1] от "qvb21311044":
, които със сигурност са обичали хубавото хапване и пийване, красивите дрехи и жени, гуляите, както и куп неща, които са "неважни" за поколенията, но приятни за откривателите
.
Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд"...Гонени от пламъците" - това е наистина страшно, много ужасяващо дори в сравнение с "тричането".
От различни случайно прочетени статии установявам, че Средновековието се свързва с историите за кладите и гоненето на вещици. А всъщност си е било доста разнообразно и дори "експериментаторско" време. Просто някъде в образованието ни е закотвена удобна матрица, която силно опростява миналото на човечеството. Да, не казвам "европейската цивилизация", защото всичките тези екзотични подправки са идвали от Азия, Африка и по-късно Америките. Това иначе е ясно, когато говорим за "Пътят на коприната", за замисъла как да се стигне до Индия с кораб, тръгвайки в точно обратна посока... Но в учебниците се орязват нещата от ежедневието - всички открития винаги са носили и съвсем обикновени, ежедневни ползи. Все пак откриватилите освен луди глави и авнантюристи, са били и съвсем нормални хора
Музар
Рейтинг: 1416 ВеселоА с препратката към Джуджето Дългоноско (една от любимите ми приказки), може ли да има статия за билката "галистомахче"? Пак от там
?! Страшно се изкефих на това описание на кухнята! Към всичките поуки от приказката, всяко спомняне при мен води до..., хм, мисля че това беше "по французки" "l'eau me monte dans la bouche"..., абе, устата ми се пълни със слюнка
в очакване на нещо адски вкусно
..., но не знам какво
Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд ФройдАлф
Рейтинг: 1008 НеутралноДо коментар [#13] от "Музар 7":
Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.Вярно, за мен също е много интересно да си представим какво историята не отразява. Преди 500г хората не са били толкова по-разлиЧни от нас.
dantscheff
Рейтинг: 233 НеутралноАз пък не знам за какво разнообразие може да се говори преди откриването на Америка - без картофи, боб, чушки, домати...
Какво остава за европейците?
Хляб и мръвка......