Рецептите на Елисавета Багряна и Султана Рачо-Петрова влизат в книга

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (19)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 1205 Весело

    Точно Елисавета Багряна и Султана Рачо-Петрова са били по-известни с любовните си рецепти, отколкото с готварските !

    [email protected]
  2. 2 Профил на hasanço
    hasanço
    Рейтинг: 174 Весело

    До коментар [#1] от "karabastun":

    След готин секс винаги изпитвам глад и жажда, та е нормално лубовта да е съпътсвувана от кулинарията,алкохола екстази...........

    ne mutlu türküm diyene.
  3. 3 Профил на ''zms15783''
    ''zms15783''
    Рейтинг: 219 Неутрално

    Ще бъде интересно .Дaже Левски си е зaписвaл готвaрски рецепти.

  4. 4 Профил на Николай Колев
    Николай Колев
    Рейтинг: 2939 Весело

    Баш пък от
    "Елисавета Обиграна,
    поетеса,
    на два режима метреса"
    и Султана, която се хвали, че е спала с всичкия хай-лайф на София по онова време...

    #ТУК НЕ Е МОСКВА! 🇺🇦* ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание🇺🇦
  5. 5 Профил на Долен лев педал
    Долен лев педал
    Рейтинг: 229 Любопитно

    До коментар [#4] от "Николай Колев":

    А чий рецепти да сложат?Рецептите на Бойко и Радан ли?

    Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
  6. 6 Профил на angelats
    angelats
    Рейтинг: 720 Неутрално

    гюзюм- джоджен

  7. 7
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  8. 8 Профил на daam
    daam
    Рейтинг: 672 Неутрално

    "под саламура се разбира чорба от различни видове речна риба, която е едновременно много люта, много кисела и много солена."

    От всичко по много. Интересно звучи рецептата с пъпеша

  9. 9 Профил на CINZANO
    CINZANO
    Рейтинг: 664 Неутрално

    Няма такава дума "гюзюм", казва се гюзум или гьозум.
    А бърдоква значи маруля или салата. Хората с обща историческа култура го знаят. За писарушките от Дневник имам огромни съмнения...

    Мома, събори Альошата!
  10. 10 Профил на etty1
    etty1
    Рейтинг: 561 Весело

    Интересно! Тези светски дами сигурно са експериментирали и с храната.

    “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
  11. 11 Профил на georgiharizanov
    georgiharizanov
    Рейтинг: 229 Неутрално

    До коментар [#9] от "CINZANO":

    Браво, знаеш.
    Ма наглостта што? Ъ?

  12. 12 Профил на boris_ivanov
    boris_ivanov
    Рейтинг: 395 Неутрално

    Интересна книга, безинтересно заглавие.

  13. 13 Профил на асен георгиев
    асен георгиев
    Рейтинг: 799 Весело

    поредното напреписвано и плагиатсвано нещо - от вестиници и спасания и излезли преди това „творби“ на подобни компилатори. рецептите на п.р. славейков (имаше и книжица) нямат пропорции - старият пич е карал на око.

  14. 14 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 5763 Неутрално

    През рецептите се виждат и навиците, има на българина през онова време

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  15. 15 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
    'ΕΡΕΒΟΣ
    Рейтинг: 1413 Неутрално

    До коментар [#14] от "penetrating":

    Пълни измислици и мечти.
    Пътешественици (араби,персийци,европейци) минали по тези земи описват много ясно реалноста.
    Не е случайно,че няма призната българска национална кухня.

    Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
  16. 16 Профил на betona
    betona
    Рейтинг: 20 Неутрално

    До коментар [#15] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

    пич, това с "признатата българска национална кухня", или гръцка, италианска, мексиканска или марсианска такава е голям смях... не се връзвай на подобни глупости. тия неща са изфабрикувани, буквално, с определена цел съвсем наскоро, а не са си налични от не знам кога си. и замисли се кога почват да се измислят тези неща. та, прав си, няма такова нещо като призната бг национална кухня, но няма не за друго, ами щото ние сме льольовци и си нямаме хабер от някои неща защо се правят и как се правят. всички тези кухни са пълна фикция, която обаче чудесно обслужва капитала и хорското малоумие. е, понякога допринася и за любовта

  17. 17 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 5763 Неутрално

    До коментар [#15] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

    Не намирам забележката Ви за приложима към темата, а освен това ми звучи враждебно, което в случая е напълно излишно.
    Аз съм пътешественик и мога да кажа само, че някои от народите си присвояват постижения и рецепти, други се гордеят с Великото си минало, без да имат пръст в него, трети продължават да създават и поддържат легенди. Има такива, които не са завладявали света и ненатрапчиво са се развивали, като щедро са споделяли с натрапниците своето. Примери по света много, има много такива и около нас ...

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  18. 18 Профил на Роси СУПЕР
    Роси
    Рейтинг: 5757 Неутрално

    До коментар [#15] от "'ΕΡΕΒΟΣ":
    И вие, като македонците. Всичко е измислено в Гърция.

  19. 19 Профил на Десен екстремист
    Десен екстремист
    Рейтинг: 1297 Неутрално

    Вместо пъпеш- дюли! Много е вкусно!

    "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)




За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #