Копривщенска скурдаля, сладко от акация и още из "Гозбите на старите българи"

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (10)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 1178 Неутрално

    Не съветвам никого да готви по рецепти и кулинарни спомени из архивите - рецептите сигурно са хубави - но съвременните продукти / особено купени от веригите / - не са !!!

    [email protected]
  2. 2 Профил на Fоtеdасоd
    Fоtеdасоd
    Рейтинг: 225 Неутрално

    Егати манджите.
    Хубаво че сме се отървали от онзи капитализъм.
    Бог да прости починалите и вечна им памет !

  3. 3 Профил на Nil satis nisi optimum
    Nil satis nisi optimum
    Рейтинг: 28 Весело

    Икономичната гозба ми хареса. С някои актуализации, разбира се.

    Україна Переможе! Слава Героям! Слава Україні!
  4. 4 Профил на Тsonkooo
    Тsonkooo
    Рейтинг: 1366 Неутрално

    Мен ме заинтересова копривщенската скурдаля, по-икономична е дори от гозбата на Славейков. А пиле със сини сливи или дюли готвеше баба ми точно по това време, през есента.

  5. 5 Профил на роджър
    роджър
    Рейтинг: 823 Неутрално

    До коментар [#2] от "Sааlеte":
    Брей, не харесваш даже манджата на Царя ?
    Той, за разлика от "гурметата", е посетил повечето дворци в Европа, пък не се е мръщел

    https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
  6. 6 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
    'ΕΡΕΒΟΣ
    Рейтинг: 1388 Неутрално

    Скурдаля ! Описана в много древногръцки ръкописи !
    Σκόρδο-Skordo......чесън !

    https://en.wikipedia.org/wiki/Skordalia

    Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
  7. 7 Профил на Гошко
    Гошко
    Рейтинг: 62 Любопитно

    Скордаля е традиционна гръцка подправка за риба.
    Скордо = чесън.
    Предполагам,че копривщенци са взаимствали скурдалята от местните каракачани.

  8. 8 Профил на Роси СУПЕР
    Роси
    Рейтинг: 5672 Неутрално

    Икономична гозба (Петко Р. Славейков)
    Че това икономична гозба ли е ?

  9. 9 Профил на Гошко
    Гошко
    Рейтинг: 62 Неутрално

    До коментар [#4] от "Тsonkooo":

    Майка ми винаги когато готвеше пиле с ориз слагаше и половин кило сухи сини сливи в тавата.На пролет слагаше зелени джанки.

  10. 10 Профил на aytep
    aytep
    Рейтинг: 116 Весело

    До коментар [#4] от "Тsonkooo":

    Баба ми винаги готвеше яхнии и слагаше сезонен плод - грозде сладко, сушени сливи, тиква... особено през студените месеци...това идва от немската кухня, но разбира се и у нас са се сещали....

    Яба-даба-ду




За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #