За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
karabastun
Рейтинг: 1178 НеутралноНе съветвам никого да готви по рецепти и кулинарни спомени из архивите - рецептите сигурно са хубави - но съвременните продукти / особено купени от веригите / - не са !!!
[email protected]Fоtеdасоd
Рейтинг: 225 НеутралноЕгати манджите.
Хубаво че сме се отървали от онзи капитализъм.
Бог да прости починалите и вечна им памет !
Nil satis nisi optimum
Рейтинг: 28 ВеселоИкономичната гозба ми хареса. С някои актуализации, разбира се.
Україна Переможе! Слава Героям! Слава Україні!Тsonkooo
Рейтинг: 1366 НеутралноМен ме заинтересова копривщенската скурдаля, по-икономична е дори от гозбата на Славейков. А пиле със сини сливи или дюли готвеше баба ми точно по това време, през есента.
роджър
Рейтинг: 823 НеутралноДо коментар [#2] от "Sааlеte":
https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRgБрей, не харесваш даже манджата на Царя ?
Той, за разлика от "гурметата", е посетил повечето дворци в Европа, пък не се е мръщел
'ΕΡΕΒΟΣ
Рейтинг: 1388 НеутралноСкурдаля ! Описана в много древногръцки ръкописи !
Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !Σκόρδο-Skordo......чесън !
https://en.wikipedia.org/wiki/Skordalia
Гошко
Рейтинг: 62 ЛюбопитноСкордаля е традиционна гръцка подправка за риба.
Скордо = чесън.
Предполагам,че копривщенци са взаимствали скурдалята от местните каракачани.
Роси
Рейтинг: 5672 НеутралноИкономична гозба (Петко Р. Славейков)
Че това икономична гозба ли е ?
Гошко
Рейтинг: 62 НеутралноДо коментар [#4] от "Тsonkooo":
Майка ми винаги когато готвеше пиле с ориз слагаше и половин кило сухи сини сливи в тавата.На пролет слагаше зелени джанки.
aytep
Рейтинг: 116 ВеселоДо коментар [#4] от "Тsonkooo":
Яба-даба-дуБаба ми винаги готвеше яхнии и слагаше сезонен плод - грозде сладко, сушени сливи, тиква... особено през студените месеци...това идва от немската кухня, но разбира се и у нас са се сещали....