За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
Роси
Рейтинг: 5842 НеутралноОтврат!
blondofil
Рейтинг: 1432 НеутралноАзиатщина. Нищо чудно, че Аспарух се е изнесъл оттам.
karabastun
Рейтинг: 1242 ЛюбопитноГъгрици - им казваме на брашнените насекоми .
[email protected]Hawaii
Рейтинг: 2878 ЛюбопитноСВИНЯТА дето яде каквото види,
да не би да е по-чисто нещо от тези буболечки.
perro
Рейтинг: 1296 НеутралноПочти, ама не съвсем... Гъгриците са от сем.. Хоботници, а брашнения червей е ларвата на Брашнен бръмбар, които е от сем. Чернотелки.
Благодаря Ви, проф. д-р Мария Шишиньова... perro -si yankees - no
selqnin
Рейтинг: 937 Неутрално"НЕ, благодаря"!!!!
babyroo
Рейтинг: 493 НеутралноБеър Грилс харесва това! А без майтап, ситият се храни с очи, гладният - с уста...
rooАко се "напудри" визуално, ще стане добра и евтина храна, там където недостига.
babyroo
Рейтинг: 493 НеутралноНе достига, клавиатура.
rooredguy
Рейтинг: 1233 НеутралноКакво толкова?
По нашите земи даже се смята деликатес да се ядат тестиси от теле, кравешки очи, бахур (който се "опакова" в червото, което доскоро е съхранявало лайната на прасето), агнешки чревца, охлюви и т.н... та какво му е на едни червейчета.
tucker case
Рейтинг: 684 Веселоухаа... наместо краставицата у тараторо... една шепа живички, да плуват
Now what's a few miles between the beauty and the beast...Безиме
Рейтинг: 289 НеутралноДо коментар [#9] от "redguy":
Ларви на бръмбар, не истински червеи.
man_un
Рейтинг: 733 НеутралноНа мен винаги ми е било чудно защо някои народи ядат това или онова. Както в случая азиатците или италианците с макароните си и техните разновидности. Защо не сме ние? Общо взето, човечеството е имало равен старт в развитието си-опитомяване на животни, изобретяване на оръжия/тук китайците са по-напред от всички/, но нещо е определило тия хранителни навици. Свинята не е пример за сравнение, в частност у нас отглеждането и е в кални и мръсни кочини и яде остатъци от трапезата. В природата животното знае да търси качествена и питателна храна, не случайно намира трюфели. Освен това човек не консумира погълнатата храна на прасето, а преработено от организма като пържоли и сланиника.
До коментар [#4] от "Hawaii":
Kiril
Рейтинг: 507 Неутралнобез необходимост (глад, война и тн) не виждам защо трябва да лудваме по поредната мания по храните. То не бяха войни с мазнините, атаки на въглехидратите. А сега сме на тема протеини. То хубаво да си ядваш протеин в нормални количества ама прекомерният прием не е добър за стомашно-червната флора. Особено за нашите приятели Ешерихия Коли!
https://imdb.com/title/tt1279083/ + http://socrates.else.is/ + https://chitanka.info/books/category/filosofia + https://tutanota.compenetrating
Рейтинг: 5853 НеутралноКакво да правя аз като обичам кървав бифтек...
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertMolossian
Рейтинг: 64 НеутралноМи то в югоизточна Азия си хапват отдавна насекоми и червейчета.
Panta rhei....Не виждам какво толкова е интересно.
сидер
Рейтинг: 850 НеутралноДо коментар [#1] от "Роси":
А шонгъли яла ли си, ми пекани хлебарки на скара в оцетец и масълце, оо пък един ейтака дългичък земен червей да го навиеш на ролце и в малко масълце в тигана направо м,м,м,ъ
filofob
Рейтинг: 672 НеутралноДо коментар [#12] от "man_un":
Ами не баш. Начинът на живот и условията в съответните места определят и какво се яде. Когато няма подходяща храна хората стават изобретателни.Това стои в основата и на канибализма на повечето места.
Другият вариант е, когато обществото или по-скоро висшата му класа си е навила на масрафа и може да си позволи да експериментира със скъпи и екзотични продукти. Като в зенита на Рим, когато са се готвили езици от фламинго, мляко от моруна и се ражда висшата кулинария
filofob
Рейтинг: 672 НеутралноДо коментар [#12] от "man_un":
Ами не баш. Начинът на живот и условията в съответните места определят и какво се яде. Когато няма подходяща храна хората стават изобретателни.Това стои в основата и на канибализма на повечето места.
Другият вариант е, когато обществото или по-скоро висшата му класа си е навила на масрафа и може да си позволи да експериментира със скъпи и екзотични продукти. Като в зенита на Рим, когато са се готвили езици от фламинго, мляко от моруна и се ражда висшата кулинария
vesolr
Рейтинг: 958 ЛюбопитноДо коментар [#15] от "Molossian":
От клеветника https://goo.gl/QdmktQАзиатците отдавна са открили рецепти за всичко, което мърда. За сега има месо и риба, но в бъдеще при това растящо население и замърсяване на планетата май протеините ще идват от лаборатории.
motochristo
Рейтинг: 888 НеутралноБизнес идея: Прави се на малки протеинови барове, както наричаме блокчетата напоследък, с различни вкусове - ягода, банан, шоколад, къри, и ще върви. Няма как да е вредно.
Гласуваш за прасе - получаваш кочина.schwimmwagen
Рейтинг: 947 Неутрално[quote#5:"perro"][/quote]
"...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."Сега ,ако ми кажеш, че го написа без справка с търсачка - признавам те ! :))
Въпрос и по темата - 9 милиарда на червеи или 3 милиарда на пържоли и есетров хайвер, кое ще е по добре ? :)
Един вампир броди из Европа
Рейтинг: 548 НеутралноМи сгответе си.
Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)Един вампир броди из Европа
Рейтинг: 548 НеутралноНе знам. Католическата църква щеше да ти наложи еди колко си молитви, но зелената е жестока и кръвожадна. Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
kumcho___valcho
Рейтинг: 421 НеутралноПреди време гледах, че в съвременната западна цивилизация се ядат едва 30% от месата, които са се консумирали само преди век. В днешно време се ядат предимно определени части от животното, въпреки че останалите съдържат много ценни съставки. Отделно се консумират и по-ограничен брой животни.
Аз например нямам обяснения защо сега у нас почти не се ядат охлюви, въпреки че има много начини на приготвянето им и в миналото са били популярни, защото само е трябвало да ги събереш, а отдавна се знае, че са отличен източник на много качествен протеин (до 50%) и аминокиселини, а секретите им имат доказано лечебни качества (баба ми е казвала, че от малки са ги учели, че охлювите са много полезни, а на хората с язви, гастрити и други проблеми са им предписвали да гълтат живи охлюви, докато сега същото се предлага под формата на скъпи лекарства)
WOI
Рейтинг: 1479 ВеселоИ в Европа на някои места си падат по подобни специалитети. В Сардиния например се гордеят с традиционното си "Казу мардзу" - сирене, разядено от стотици ларви на мухи. Консумира се докато ларвите са още живи.
“Better racy and sexy than racist and sexist!”https://en.wikipedia.org/wiki/Casu_marzu
Апропо, много хора в източна Азия също са в потрес, че европейците (и др.) обичат да ядат сирене (не горното сирене, а сирене въобще), от което те много се гнусят. Та, кой на каквото е свикнал!