Оскарите са си оскари, но и победителите, както и онези, които няма да получат награда тази вечер, ще имат какво да празнуват, а и с какво да заситят глада след като тричасовата церемония приключи и премине към официалното афтърпарти.
Оскарите са си оскари, но и победителите, както и онези, които няма да получат награда тази вечер, ще имат какво да празнуват, а и с какво да заситят глада след като тричасовата церемония приключи.
Афтърпартито след връчването на статуетките е официална част от организацията на събитието и към него се подхожда не по-малко внимателно.В подготовката му участват около 200 готвачи, които помагат на известния шеф Волфганд Пук, за да сътворят заедно кулинарни чудеса като например 5000 парченца ръчно изработена паста аньолоти.
В менюто са още около 113 кг сирене пармезан, както и 4800 малки чинийки, пълни с всевъзможни изящни вкуснотии.За известния готвач Волфганг Пук това ще е 25-а година начело на кулинарния екип на наградите. За него новост е единствено фактът, че тази година редом с него работи и синът му (вляво). На събирането са поканени са 1500 гости, сред които номинирани и наградени, гостите, които ще връчват и представят наградите, както и останалите основни участници в церемонията. Комитетът, който организира събитията на академията, обяви, че темата на партито тази година е "Филмовите стълбове", или компилация от образи от света на киното под звуците на изпълнения на живо на част от филмовата музика. Цветовата гама на декорацията ще е на плътно червено вино и оскарово злато. Менюто включва над 60 вида ястия, в което влизат ордьоври под формата на малки хапки и отделни кулинарни изобретения в малки чинии, които ще се раздават през цялата вечер, се казва в прессъобщението на Академията. Известното за Пук съчетание от пушена сьомга с хайвер във формата на "Оскар" е неизменна част от предложенията. "Имаме го всяка година. Това е традиция", казва шеф-готвачът. Кулинарът има и нови предложения за гостите като морковен "Тартар" с мариновано синапено семе и кора от слънчоглед, веган паста торкио с рукола, домати и горски плодове, както и ябълково "лятно руло" с краставица и нар. За десертите има цяла отделна станция, на която ще има избор и от шест веган и безглутенови сладки произведения. На представяне на менюто пред медии Пук показва как излива течен азот върху месото, което след това се готви. За сервирането на всичко това ще бъдат използвани 4500 различни купички, както и 6000 коктейлни вилички. Разбира се, не всичко се свежда само до яденето. На разположение ще бъдат и 13 хил. чаши и богат избор от напитки, с които гостите да подкрепят приема на храна - от шампанско, което ще бъде употребявано и в кухнята, до специални коктейли с текила "Дон Хулио". Пук пък казва, че за него най-хубавият момент от събитието всяка година е тогава, когато може да седне и да се наслади на чаша шампанско и да си приготви омлет с някои от останалите от 35-те поръчани килограма зимни черни трюфели от Бургундия.