Чийзкейк със смокини (рецепта)

Чийзкейк със смокини (рецепта)

Рецептата е част от новата специална рубрика "Неделен обяд". Нейната идея е да ви събира около добрата храна с повече време за общуване. Предлагаме ви една рецепта от готвача Теодор Йотов. Още от нашето зелено меню - вижте тук.
4 порции, 20 минути (предвидете 6 часа за киснене на бадемите и 4 часа за престояване на десерта в хладилник)
Необходими продукти:
50 г бадеми
50 г фурми
30 г агаве (биопродукт, овкусител)
10 г спирулина (за оцветяване)
50 г кокосва паста, разтворена на водна баня
50 г сушени смокини
1 лайм
2 пакетчета ванилия
20 мл вода
Чийзкейк със смокини (рецепта)
Начин на приготвяне:
Блат
Бадемите се киснат във вода 6 часа. После се смилат в блендер. Към тях постепенно се добавят фурмите без костилки, докато се получи лепкава смес.
Крем
Слагаме в блендера кокосовата паста, сока от лайма, водата, агавето, ванилията и спирулината. Смиламе ги до получаване на гъстота. Добавяме нарязаните на едро смокини. Разбъркваме крема много добре, след което го разстиламе върху блата.
Оставяме го в хладилник за около 4 часа да стегне.
Още рецепти за зелен обяд - тук.
Чийзкейк със смокини (рецепта)