На бала са поканени около 1500 гости от цял свят.
"Пура" от шоколад, която "дими", защото е потопена в течен азот – това е един от кулинарните хитове, подготвени от майстор-готвач Волфгнг Пук за Бала на губернаторите, официалният коктейл след вечерта на оскарите. Главен готвач Волфганг Пук и компанията му Wolfgang Puck Catering се завърнаха, за да създадат менюто за тазгодишния Бал на губернатора, официалното тържество на Академията за филмово изкуство и наука след Оскарите. На бала са поканени около 1500 гости от цял свят. В кухнята работят 300 души, а в самата зала има 600 служители – от бармани през сервитьори до бутащи количките с храна и напитки. Менюто ще включва нови ястия заедно с такива любими на гостите находки като оскари от пушена сьомга и пикантни фунийки от риба тон. Този път има и шоколадови статуетки Оскар, покрити със златно фолио и безкрайна върволица чаши с шампанско. Тази година има още телешко Уелингтън, аньолоти, булабес, шампанското е Fleur de Miraval, а има и тематични коктейли с текила Don Julio. Пук организира кетъринга за бала от 29 години. "Не са много толкова големите събития, така че за нас е изключително вълнуващо и много се гордеем", каза той.