Един по-различен коктейл: как се прави "Ракия негрони"

Ракията - традиционна напитка за българите от векове, навлиза смело и в коктейлите - това разказва създателят на музея на напитката в центъра на София Ивайло Жеглов. Барът на музея предлага собствени побългарени версии на популярни коктейли.
"Дневник" представя рецептата и начина на приготвяне на ракиената версия на коктейла "Негрони Мартини".
Коктейл "Ракия негрони"
Съставки за двама души:
- 60 мл. ракия по избор
- 60 мл. ликьор амаро
- 60 мл. вермут
- лед на кубчета
- голямо парче лед
Приготвяне:
В подходящ стъклен съд се изсипва лед на кубчета, ракията, ликьора и вермута. Бърка се около минута. В чашите се слага голямо парче лед, което я изпълва наполовина. През цедка в чашите се изсипва алкохолната смес. Наздраве!
