Фотогалерия: Галавечерята на "Ресторант на годината"

Цветелина Белутова

Фотогалерия: Галавечерята на "Ресторант на годината"

За поредна година списание "Бакхус" връчи своите отличия за "Ресторант на годината".

  • На церемония в Hyatt Regency бяха раздадени наградите за "Ресторант на годината "Бакхус", Acqua Panna & S.Pellegrino" на списание "Бакхус". Пълния списък с победителите може да видите тук.
    На церемония в Hyatt Regency бяха раздадени наградите за "Ресторант на годината "Бакхус", Acqua Panna & S.Pellegrino" на списание "Бакхус". Пълния списък с победителите може да видите <a href="https://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2025/03/27/4762074_v_surceto_na_plovdiv_restorant_na_godinata_e_valere/" target="_blank">тук</a>.
  • С голямата награда "Ресторант на годината" бе отличен Valere, който се намира в Пловдив, а да приемат статуетката на сцената излязоха шеф-готвачите Тодор Танчев и Мелиса Манче.
    С голямата награда "Ресторант на годината" бе отличен Valere, който се намира в Пловдив, а да приемат статуетката на сцената излязоха шеф-готвачите Тодор Танчев и Мелиса Манче.
  • "Космос" тази година получи отличието за "Авторски почерк".
    "Космос" тази година получи отличието за "Авторски почерк".
  • В категорията "Хотелско гурме" наградата отиде при Spectrum Restaurant.
    В категорията "Хотелско гурме" наградата отиде при Spectrum Restaurant.
  • Наградата за "Дебют" спечели Kuzina Greek Eatery.
    Наградата за "Дебют" спечели Kuzina Greek Eatery.
  • Шеф-готвачът Райън Блекбърн излезе на сцената, за да представи едно от своите ястия. Той беше един от тримата шеф-готвачи от международната асоциация JRE - Jeunes Restaurateurs, които подготвиха менюто за събитието.
    Шеф-готвачът Райън Блекбърн излезе на сцената, за да представи едно от своите ястия. Той беше един от тримата шеф-готвачи от международната асоциация JRE - Jeunes Restaurateurs, които подготвиха менюто за събитието.
  • Той беше приготвил специално за гостите кумберланд сос, патешки дроб и цвекло.
    Той беше приготвил специално за гостите кумберланд сос, патешки дроб и цвекло.
  • Ястието беше поднесено с чаша шампанско Veuve Clicquot.
    Ястието беше поднесено с чаша шампанско Veuve Clicquot.
  • Пикантна извара от краве мляко и бор представи шеф-готвачът Борха Мареро Васкез, собственик на ресторант "Muxgo" (с 1 звезда "Мишлен" и зелена звезда "Мишлен" за устойчива кухня) в Лас Палмас де Гран Канария.
    Пикантна извара от краве мляко и бор представи шеф-готвачът Борха Мареро Васкез, собственик на ресторант "Muxgo" (с 1 звезда "Мишлен" и зелена звезда "Мишлен" за устойчива кухня) в Лас Палмас де Гран Канария.
  • Тед Лелекас, бранд посланик на Hennessy, връчи наградата в категорията "Вино и напитки".
    Тед Лелекас, бранд посланик на Hennessy, връчи наградата в категорията "Вино и напитки".
  • А тя отиде при ресторант ANDRé.
    А тя отиде при ресторант ANDRé.
  • Митана и Оливие Рош от L'etranger приеха отличието за "Вкусно място".
    Митана и Оливие Рош от L'etranger приеха отличието за "Вкусно място".
  • Ханс ван Манен, директор на асоциацията JRE, връчи една от наградите на церемонията.
    Ханс ван Манен, директор на асоциацията JRE, връчи една от наградите на церемонията.
  • За "Ресторант на читателите" беше избран ADOR.
    За "Ресторант на читателите" беше избран ADOR.
  • Гостите опитаха и mezzi occhi di lupo с parmigiano reggiano, черен пипер, лимон, миди и черен чесън по рецепта на Алесандро Тормолино, шеф-готвач на ресторант "Sensi" (с 1 звезда "Мишлен") в Амалфи, Италия.
    Гостите опитаха и mezzi occhi di lupo с parmigiano reggiano, черен пипер, лимон, миди и черен чесън по рецепта на Алесандро Тормолино, шеф-готвач на ресторант "Sensi" (с 1 звезда "Мишлен") в Амалфи, Италия.
  • Основното ястие - филе от елен, ендивия, пащърнак, смокиня и синя слива, беше по рецепта на шеф Райън Блекбърн.
    Основното ястие - филе от елен, ендивия, пащърнак, смокиня и синя слива, беше по рецепта на шеф Райън Блекбърн.
  • Единият от десертите - маракуя, малина и бял шоколад, също беше дело на шеф-готвача Алесандро Тормолино.
    Единият от десертите - маракуя, малина и бял шоколад, също беше дело на шеф-готвача Алесандро Тормолино.
  • С всяко ястие гостите дегустираха различно вино.
    С всяко ястие гостите дегустираха различно вино.
  • Статуетките за победителите с формата на чинии бяха изработени от Pottery & Poetry.
    Статуетките за победителите с формата на чинии бяха изработени от Pottery & Poetry.
  • Фотогалерия: Галавечерята на "Ресторант на годината"