За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
прашинка
Рейтинг: 616 НеутралноГъз глава затрива.
Красотата ще спаси света. А злобата ще закопае форумците на "Дневник".др. Иванов
Рейтинг: 886 НеутралноПредупреждавах, че не е хуманно да изпращаме нашите цигани в старата им родина!
Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!kirsner
Рейтинг: 561 НеутралноА бе пак сиромасите го отнясят!
КМЕТ В СЯНКА
Рейтинг: 2864 НеутралноДЪЛГАТА РЪКА ОТ КАТУНИЦА !
ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!valkiry
Рейтинг: 174 НеутралноЕ КОЛКО ЩЕ ИЗПИЯТ ВЕ ????
Десен
Рейтинг: 1391 НеутралноНяма страшно, тия са над милиард.
Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.clint_eastwood
Рейтинг: 881 Неутрално"Колката"? Калкута, за бога...
pixela
Рейтинг: 251 ЛюбопитноДо коментар [#3] от "kirsner":
freedom is another word for nothing else to loseНе виждам нищо чудно в това, особено пък в Индия. Там, "короната" от край време си ги държи в глад и мизерия.
Хорошо там где нас нет
Рейтинг: 1348 ВеселоНаистина Индия е родината на тукашното сиганин
Хотели как лучше, получилось как всегдаИво
Рейтинг: 3225 НеутралноЖалко за хората, но така е като се пие алкохол менте!
"Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36takeshi303
Рейтинг: 996 НеутралноДо коментар [#3] от "kirsner":
Ами кой ги е карал да купуват евтин алкохол, какво са очаквали да им продадат за 40 цента . По лошо е, когато се продава фалшификат на добра марка питие.
Вашето име
Рейтинг: 395 Неутралноиндия е добър пазар за България трябва повече алхокол да им продава ме голяма работа менте или истински
only4thinkers
Рейтинг: 1391 РазстроеноТрагедията на бедността!!!
Мир на прахът им!
bta
Рейтинг: 1301 НеутралноКиро е продал рецептата.
tivoli
Рейтинг: 118 НеутралноДо коментар [#7] от "clint_eastwood":
Kolkata: http://en.wikipedia.org/wiki/Kolkata
Преименували са го какво Бомбай стана Мумбай...
lorem_ipsum
Рейтинг: 395 НеутралноЗловещо е, че има хора, които не могат да си позволят долар и двайсе за литър концентрат
kirsner
Рейтинг: 561 Неутрално#11, как кой да ги е карал да купуват фалшив алкохол!? Мизерията! 40 цента, ама за тях това е половин надница!
Иво
Рейтинг: 3225 ЛюбопитноДо коментар [#16] от "lorem_ipsum":
"Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36Често бедните в България си купуват етилов алкохол (70%) от аптеката защото е евтин и след това го разреждат с вода......
Вашето име
Рейтинг: 395 Неутрално[quote#5:"valkiry"]Е КОЛКО ЩЕ ИЗПИЯТ ВЕ ???? [/quote]
колкото толкова важното ,че ние можем да им продадем пиене и да направим пари от това
Вашето име
Рейтинг: 395 ВеселоДо коментар [#18] от "Иво":
ти знаеш най-добре
power_decided
Рейтинг: 277 НеутралноКогато в страни с огромно население от порядъка на няколко стотин милиона или над милиард като Индия с мизерна продуктивност на глава от населението, като цяло недъгава популация измрат няколко от тях не е нужно да ни занимавата. Ако има новина за някаква авария, отравяне и т.н. и измрат няколко стотин милиона тогава има за какво да говорим.
t__
Рейтинг: 340 НеутралноПо-скоро трагедия на простотията.
Разбирам да се бяха натровили с храна да е трагедия. Ама тия са искали да си направят главите по-евтинко. И що за копеле трябва да си за да продаваш подобен боклук на сънародници?
Връзката цигани = индийци е наистина логична.
Много тъпо и тъжно.
power_decided
Рейтинг: 277 НеутралноКак може някой да очаква да предизвика състрадание когато на снимката са показани тези грозилища ? Всичко в тях е особено гнусно и гадно.
red_rose
Рейтинг: 838 НеутралноГорките хора! Пуста му сиромашия!
Да пишеш на български с латиница е като да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е красиво!До коментар [#23] от "power_decided":
Страшно тъп и снобарски пост!
Росен съм аз а Путлер ще капитулира
Рейтинг: 1391 НеутралноДо коментар [#23] от "power_decided":
в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sandoА мислех, че аз съм расиста в "групата" ни. Как можа да го напишеш това?
mik2
Рейтинг: 1059 НеутралноДо коментар [#4] от "КМЕТ В СЯНКА": Като нищо може да си направо в "десятката"! Тия цар Кировци се въдят по целия свят! Аз не мога да разбера с кой акъл ползуват метилов алкохол. Това си е чисто убийство. Най-лошото е, че единствената противоотрова е именно етиловият алкохол/чух го от някакъв доктор в интервю/. Тоест, ако някой усети, че се е натровил от алкохол - менте, веднага трябва да изпие максимално количество етилов спирт от аптеката или с инжекция.. Нямало никаква друга алтернатива..странно ми прозвуча, но щом лекар го казва, значи е така.
Росен съм аз а Путлер ще капитулира
Рейтинг: 1391 НеутралноДо коментар [#26] от "mik2":
в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sandoТочно това правят с още живите в болницата, доколкото знам. Венозно им вливат етилов алкохол. Неутрализира веднага, но пораженията докъдето са стигнали не се оправят лесно.
След кръчма винаги пия 50 мл. чиста двойно преварена ракия от моята в къщи точно с тази цел.
comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
Рейтинг: 2030 Неутрално[quote#9:"Karelson"]Наистина Индия е родината на тукашното сиганин [/quote]
Libertarianism is just anarchy for rich peopleТукашното мангал е от тази част на Индия която е днешен Пакистан.
[quote#26:"mik2"]Тоест, ако някой усети, че се е натровил от алкохол - менте, веднага трябва да изпие максимално количество етилов [/quote]
Ми тези хора явно това са направили ама втората наздравица също била с менте и са се заклали !
mik2
Рейтинг: 1059 ЛюбопитноДо коментар [#18] от "Иво": Бедните ли? Имам всякакви аромати на всички мускатови, Ловешки, Пещерски и други ракии
От всяка аграрна аптека можеш да се снабдиш. Дестилираната вода е задължителен компонент. Етиловият алкохол задължително трябва да е над 90%. Литърът струва около 8-10 лева. От всеки литър излизат около литър и нещо л хубава ракия с гаранция, че няма никога да те заболи главата от махмурлук. Обзалагам се, че много трудно някой може да различи получения продукт от сварения в казана. Няма никакви количества CH3OH/който е убил хората/, има само СН3СН2ОН, гарантирано от производителя.
mik2
Рейтинг: 1059 НеутралноДо коментар [#27] от "Росен": Напълно си прав относно двойната преварка. Ако всеки го прави, няма да има никаква опасност от нежелани последици. Мисля, че даже е наложително да се извършва, защото съм забелязал как хората чакат ракията, която тече за последно от казана и е под 40 градуса. После я смесват, за да си увеличат "добива", което е много неправилно. Именно там е онази нежелана част от процедурата, осигуряваща нежелания метанол. След "препичането" той почти изчезва.
Гилгамеш
Рейтинг: 1280 НеутралноОфтопик
Ако ББ беше президент на Египет => http://prikachi.com/images/27/4258027E.jpgНякъде, май съзвездието беше Воловар, но не съм сигурен, на около 10 000 светлинни години оттук, има газов облаг с обща маса колкото Слънцето, малко повече. И въпросният газов облак се състои само от етилов алкохол... Ех, мечти....
Росен съм аз а Путлер ще капитулира
Рейтинг: 1391 НеутралноДо коментар [#29] от "mik2":
в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sandoНе може да се различи, но нали ще знаеш че не е ракия.
До коментар [#30] от "mik2":
ТОЧНО това правят. Аз варя от 9 години. Винаги я спирам на 40 градуса. Останалото не се губи, отива в следващия казан, но накрая преварка и първите 2 литра са за чистачките през зимата. Колата намирисва на джибри, но с евтината лятна течност от Кауфланд е добра комбинация.
Останалото под 40 градуса от преварката остава за догодина пък. Никога в ракията. Питал съм ги такива дето "разреждат" с патоки защо въобще го отделят тогава.
Росен съм аз а Путлер ще капитулира
Рейтинг: 1391 ВеселоДо коментар [#31] от "Гилгамеш":
в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sandoКак офтопик бе човек. Това е безценна информация.
Може би там е раят на пияниците, там трябва да ида след този грешен живот.
Облак? Втечнявай и пий до насита.
mik2
Рейтинг: 1059 НеутралноДо коментар [#32] от "Росен": И аз това го питам нашия? Само ме поглежда накриво и изобщо не ми отговаря. Колкото до моите експерименти, те започнаха именно защото знаех каква е нашата ракия. Ако не бях видял, хич нямаше да се захващм. Но сега аверите като играем на карти вкъщи изобщо не разбират за какво става дума. Ако чуеш как ме хвалят, ще се спукаш от смях. Аз вече обяснявам - така направих материала, толкова захар на толкова грозде, обяснявам, че не съм слагал чепките, а само зърната, двойно съм я преварил.. те ме тупат по рамото и викат - евала, страшна ракия, не сме пили подобна! На другия ден още повече се радват, че не ги болят главите. Кой ли ден ще ме разкрият..
Росен съм аз а Путлер ще капитулира
Рейтинг: 1391 НеутралноДо коментар [#34] от "mik2":
в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sandoИ аз бях смешен на старите ракиджии отначало, но много бързо се доказа това с главата на другия ден. Абсолютно сигурен признак.
Много хора се бъркат, че ако захар в джибрите ще боли глава от ракията. Това важи само за виното, но не и за ракията. Просто ако има захар аромата е по-слаб, нищо повече.
И да, аз също съм признат от втората година още. В нета има предостатъчно информация, когато нищо не знаеш. Инвестицията е към няколко хиляди лева, но си струва. Купих тогава и 7 бурета. Така "прясната" ми ракия е три годишна минимум.
power_decided
Рейтинг: 277 НеутралноДо коментар [#25] от "Росен":
Това си е истината. Целият прогрес на човечеството е на раменете на няколко нации и за съжаление те са в демографски колапс. Държави с такива огромни маси от население имат нищожен принос за и дори в момента няма подобрение. С какво да заслужат уважението ми ? Дори в развитите страни тия елементи въпреки цялото внимание, което им се обръща не са в състояние да свършат нещо полезно. На всичкото отгоре са с големите претенции, че са ГОЛЯМАТА работа, културата им била велика, религията им била велика, те велики - ами що сте толкова мизерни, бе като така ни превъзхождате. Защо се изпотрепвате да бягате към Европа ? Вземи и нашенските цигани за пример. Сметни колко струва на държавата помощите, лечението им както и всички щети, които нанасят с криминалните си прояви и каква част от БВП се пада на циганите с оглед броя на трудово ангажираните сред тях.
mik2
Рейтинг: 1059 НеутралноДо коментар [#35] от "Росен": Ааа, да, ти явно го правиш професионално. Аз купувам "дъбов чипс", с който съвсем прикривам "измамата". Цветът става "златен", наситеността е в зависимост от времето, което прекарва в разкията. Освен всичко друго е много практична операцията. Извършваш я за около половин час време. Според очакваните гости от предния ден се приготвяш с количествата. Чипсът, обаче трябва да се посвари, за да "пусне" бързо цвят
Хаах, сега някой ще ни нарочи за алкохолици във форума
Росен съм аз а Путлер ще капитулира
Рейтинг: 1391 НеутралноДо коментар [#36] от "power_decided":
в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sandoПринципно си прав, но трагедията е конкретна.
Не че съм чак толкова жалостив или човеколюбив.
Росен съм аз а Путлер ще капитулира
Рейтинг: 1391 НеутралноДо коментар [#37] от "mik2":
в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sandoЧетох много първата зима и разбрах, че ако искам добра ракия начина е дам много пари за бурета. А купувам грозде от южна България. Качеството е невероятно.
Отначало по тон и половина, два. Докато се напълнят всички бурета. Сега по 600, 800 кг. за вино и ракия.
Често се налага да отговарям на въпроси какво има слагано в ракията, че е "такава". А няма нищо.
При варене, в казана преди да се затвори слагам водна чаша /като обем/ кориандър на зърна и това е всичко.
Година, две в дъбови бурета, после година, две пак в черничеви и тогава бутилиране.
Стъкло няма. Събирам отвсякъде. Знаят ме приятелите и носят, но не стига.
power_decided
Рейтинг: 277 НеутралноДо коментар [#38] от "Росен":
Аз пък съм открито против повсеместното лицемерие. Когато някой ПУКНЕ всички казват - " ей горкия човек отиде си " или "каква трагедия ", но кой се сеща как е бил, кой му е помогнал с нещо, колко пъти в ежедневието си сме се погрижили за някой, който не ни е роднина да речем. Уж всички са недоволни от циганския терор, обаче се наливат с ракия под звуците на цигански ритми. Ами не ми пука за индийците и съм честен да си го кажа. Те се развъждат като насекоми и го правят защото контрацепцията е непозната за тях. На мангала не му пука как ще ги храни и дори в какви условия ще роди и как жена му, а и изглежда и на нея. Интересува ме, това че българите сме на изчезване, но май вече не се интересуваме от това, поне докато има РАКИЯ.
totilas
Рейтинг: 782 Неутралнопокрай индийците българинът изглежа в космоса...
Росен съм аз а Путлер ще капитулира
Рейтинг: 1391 НеутралноДо коментар [#40] от "power_decided":
в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sandoДа, алкохола е последното убежище.
Иначе съм си с две деца. Щях и повече да имам, но имахме проблеми с втората ми жена.
И за лицемерието си прав. Преди няколко години почина от рак един не много близък приятел, но само аз бях до последно до него. Това по думи на жена му. Имал е уж близки приятели, но ги видях чак на погребението. Не че кой знае какво съм му помогнал. Карах го с колата по болници в Шумен и Варна - напълно безплодно.
За циганизацията е ясно.
Индийците да, нямат прогрма за ограничаване на раждаемостта и скоро ще са повече от китайците. Някъде го четох това.
ПАВЛА
Рейтинг: 1391 НеутралноГорките хора, до какво води мизерията...
При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.k_
Рейтинг: 905 НеутралноДо коментар [#30] от "mik2":
Ама се навъдихте напоследък едни градски пишман ракиджии и разваляте стандарта.
Двойната преварка въобще не ти гарантира отстраняването на метанола. Защото метанола кипи при 65градуса Целзии, а етанола - при 78. Първо тръгва метанола и той е в "първака". Ако не отстраниш първака колкото и преварки да правиш той ще си е там.
С "подирките" идват тежките, ароматни въглеводороди, някои от тях наистина гадни, но не се умира от тях.
Казанджийски майсторлък е всъщност в това кога да я спреш.
Така че да запазиш специфичния аромат и избегнеш гадните миризми. Майсторите правят добра ракия и с една преварка, но не останаха много такива.
Някви пенсионирани фуражки се барат за ракиджии и тровят хората.
До коментар [#39] от "Росен":
Внимавай с гроздето. Напоследък се навъдиха едни модерни препарати и пръскат с разни боклуци баш срещу гроздобера. Хората почнаха да се оплакват.
Грозде само от моето лозе без никви раундъпи (само мотиката играе), пръскано само със син камък и вар колкото трябва и когато трябва.
ПАВЛА
Рейтинг: 1391 ВеселоДо коментар [#37] от "mik2":
При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.До коментар [#39] от "Росен":
Ми наздраве, кат ше е гарга, да е рошава. Само като ви чета писанията, ми се дощя домашнярка.
Росен съм аз а Путлер ще капитулира
Рейтинг: 1391 НеутралноДо коментар [#44] от "k_":
в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sandoОт едно и също лозе и собственик го купувам от Сливен едното, а второто, мерлото също от един и същ човек. Те имат прекрасни условия и не им трябва много. Този от Сливен му вземам цялото количество. Сигурно е.
Рискувам аромата и задължително я спирам и при двете варки на 40 градуса. При преваряването 2 литра отиват в казанчето на колата /първите два/, не жаля количества и тече цял ден, бавно, слаб огън /на газ е казана ми/. Под 40 градуса не смея, макар да пише че за грозде може и до 36 градуса. Не си струва риска, пък и буретата за 4 години правят други неща с ракията.
Иво
Рейтинг: 3225 НеутралноДо коментар [#20] от "Повелителя":
"Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36Знам го защото гледам телевизия, а не защото съм го правил! Дори си спомням къде го гледах... беше по "БНТ Такси" бяха качили двама просяци и те говореха за това...
Росен съм аз а Путлер ще капитулира
Рейтинг: 1391 ВеселоДо коментар [#45] от "ПАВЛА":
в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sandoНаздраве.
ПАВЛА
Рейтинг: 1391 НеутралноДо коментар [#48] от "Росен":
При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.БамБам
Рейтинг: 450 НеутралноОтмъщението на Цар Киро!
Кагебуга бессмертная
Рейтинг: 118 НеутралноДо коментар [#30] от "mik2":
Това, което казваш е абсолютно погрешно! Метанолът има по-ниска температура на кипене в сравнение с етанола и изтича в началото на дестилацията. Не двойната преварка, а поддържането на сравнително ниска температура в началото на варенето на ракията е решението на проблема. И просто изхвърляте първия литър течност. Но не само метанолът е опасен. При дестилация се получават и доста параалкохолни съединения и свободни радикали, с които също трябва да знаете как да се справяте. Около 60% от свободните радикали се свързват още през първите 20 дни, но за останалите е необходима цяла година. За без пари толкова!
k_
Рейтинг: 905 НеутралноДо коментар [#51] от "Кагебуга бессмертная":
Дали литър, половин или два "първака" зависи от обема на казана и кво си сложил вътре.
Добър критерий е, да го кажем по научноуму, спада на градусите (алкохолните) като почне да тече. Ако почен да тече да речем на 80 и бързо спада до 65, после почва да спада по-бавно. Стръмната част на пада е метанола и трябва да се отстрани. Пнякога е е малко - да речем от 75 до 65-68 спада за половин литър. Понякога, особено ако си сложил захар, почва от 90 и спада относително стръмно до 65 преди да се стабилизира и тогава трябва да изхвърлиш 2-3 литра.
Майсторите го усещат и в началото следят плътно огъня и спиртомера. При текването казана се затваря и огъня не се пипа докато не се стабилизират градудите. После може да засилиш малко, но накрая пак бавно.
Ако искаш да си сигурен като Росен - равен огън през цялото време ако имаш време и си на твой казан.