Лют сос, чесън, джинджифил, морски дарове и ферментирало зеле - това са съставките на обичаното от корейците ястие "кимчи". 60 тона от него бяха приготвени на първия ден на Фестивала на кимчито в Сеул.
Лют сос, чесън, джинджифил, морски дарове и ферментирало зеле - това са съставките на обичаното от корейците ястие "кимчи". 60 тона от него бяха приготвени на първия ден на Фестивала на кимчито в Сеул, пише агенция "Ройтерс". Над 2300 души се включиха в готвенето. Ястието е част от списъка с Нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО от 2013 г. Макар и странно за чужденците, то е гарнитура към почти всяко ястие в Южна Корея. През 2016 г., там са изядени 1.85 млн. тона кимчи.