Винарите във Франция очакват най-лошата реколта от 1945 г. насам

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (62)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

  2. 2
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  3. 3 Профил на eti mehter
    eti mehter
    Рейтинг: 2664 Весело

    Браво и на двата коментара....

    Bukalemun
  4. 4 Профил на Nikoi
    Nikoi
    Рейтинг: 479 Неутрално

    Нашето грозде пък ще стане ,миналата година не се получи нищо , но сега ще има вино.

  5. 5 Профил на Judjuk
    Judjuk
    Рейтинг: 2228 Неутрално

    Злото никога не идва само.

    Judjuk
  6. 6 Профил на radelmarfx
    radelmarfx
    Рейтинг: 8 Неутрално

    E нали се сещате че повечето от тия производители са малък и среден бизнес. Настинката беше въведена от глобалните комунисто - фашисти за да убие точно този тип бизнес.

    Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
  7. 7 Профил на Контрол на съзнанието
    Контрол на съзнанието
    Рейтинг: 8 Разстроено

    Има и друга причина за лошата реколта.Лозята във Франция не са ваксинирани.😢

    Много съм прост
  8. 8 Профил на Да вярваме на истината
    Да вярваме на истината
    Рейтинг: 2818 Весело

    Кой пък пие френските и италианските киселочи?!
    Че да се тревожим:)

  9. 9 Профил на дерибеев
    дерибеев
    Рейтинг: 1340 Неутрално

    До коментар [#3] от "eti mehter":

    Правите ли домашно вино при вас

    всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
  10. 10 Профил на blondofil
    blondofil
    Рейтинг: 1313 Неутрално

    Е па да пият бира.

  11. 11 Профил на Да вярваме на истината
    Да вярваме на истината
    Рейтинг: 2818 Неутрално

    До коментар [#9] от "дерибеев":

    Мюсюлманите както е известно не пият вино:)

  12. 12 Профил на boevbisser СУПЕР
    boevbisser
    Рейтинг: 2207 Весело

    Годината за гроздето обаче в България беше хубава и реколтата се очертава повече от добра, вкл. и моята домашна. Отсега - наздраве!

  13. 13 Профил на Padrino
    Padrino
    Рейтинг: 531 Весело

    Има и друга причина за лошата реколта.Лозята във Франция не са ваксинирани.😢
    —цитат от коментар 7 на Контрол на съзнанието


    Ти беше споменал, че съпругата ти е лекар...не се ли ползваш с предимство за прегледи или и на нея и писнало от твоите простотии и те е зарязала в отделението?😂

  14. 14 Профил на kilgore СУПЕР
    kilgore
    Рейтинг: 201 Неутрално

    Очаквах да науча от статията дали слабата като количество реколта означава и калпаво вино.
    Някой, който разбира, може ли да каже нещо по въпроса?

    'It's not wise to violate rules until you know how to observe them' - T.S. Eliot, interview with The Paris Review (Issue 21, 1959)
  15. 15 Профил на pontius_glarus СУПЕР
    pontius_glarus
    Рейтинг: 3703 Неутрално

    Е па да пият бира.
    —цитат от коментар 10 на blondofil


    Айрян. Или раки (мастика) с вода. Става бяла, и техният аллах гледащ отвисоко, си мисли че пият айрян.
    По-изтънчените турци пият вино.

  16. 16 Профил на pontius_glarus СУПЕР
    pontius_glarus
    Рейтинг: 3703 Неутрално

    Очаквах да науча от статията дали слабата като количество реколта означава и калпаво вино.Някой, който разбира, може ли да каже нещо по въпроса?
    —цитат от коментар 14 на kilgore


    Малко разбирам. Слабата реколта по принцип би означавало 24-30% по-малко кг грозде от лозе, но със сигурност ще е с по-голяма захарност, което би означавало по-добро вино.

  17. 17 Профил на Padrino
    Padrino
    Рейтинг: 531 Любопитно

    Очаквах да науча от статията дали слабата като количество реколта означава и калпаво вино.Някой, който разбира, може ли да каже нещо по въпроса?
    —цитат от коментар 14 на kilgore


    От замръзнали и изгнили насаждения да не би да очакваш елексир?

  18. 18 Профил на Nedyalko Lazarov
    Nedyalko Lazarov
    Рейтинг: 1066 Неутрално

    [quote#15:"pontius_glarus"][/quote]
    Преди около 6 месеца си купих бутилка “раки”, Турция. Градусът е добър - 45, но анасона ми идва в малко повече. По нещо обаче се различава от мастиката, но не мога да разбера какво точно, защото и мастика пия веднъж на 5-10 години.

  19. 19 Профил на Nedyalko Lazarov
    Nedyalko Lazarov
    Рейтинг: 1066 Неутрално

    Няма проблем. И без това по-голямата част от френските и италиански вина не се правят от грозде.

  20. 20 Профил на pontius_glarus СУПЕР
    pontius_glarus
    Рейтинг: 3703 Неутрално

    [quote#15:"pontius_glarus"]
    —цитат от коментар 18 на Nedyalko Lazarov
    По нещо обаче се различава от мастиката, но не мога да разбера какво точно, защото и мастика пия веднъж на 5-10 години.[/quote]
    Говори се, че "раки" е класиката на анасонлийката, и се произвежда с винен дестилат, а не със "земеделски спирт" (демек зърнен, от Украйна). Българската мастика е 47 градуса, вероятно там чувстваш някаква разлика. Зависи и от добавената захарност, която у нас е между 40 и 60г на литър, както и дали е с дъвка (зърна сакъз, смолата от дървото), или с мастиково масло, което се добива от плодовете на същото дърво.
    И друго - сегашната мастика има много малко общо с мастиката отпреди 50-60 години

  21. 21 Профил на pontius_glarus СУПЕР
    pontius_glarus
    Рейтинг: 3703 Неутрално

    До коментар [#19] от "Nedyalko Lazarov":

    Френски виц:
    "На смъртното си легло италиански винар вика своите деца, и мъдро ги напътства, за последно:
    -Деца мои, трябва да знаете, че вино се прави ДОРИ и от грозде!
    И издъхнал".

    По-интересното е от какво се правят нашите вина от 4-5 лв бутилката, или тези в кутиите? Защото дори и на вкус трудно го докарват!

  22. 22 Профил на pontius_glarus СУПЕР
    pontius_glarus
    Рейтинг: 3703 Неутрално

    Когато човек си купува бутилка вино винаги трябва да има едно наум:

    Цената на бутилката + тапата + етикета варира между 1,40л -1,50 лв.

    Ако общата цена е 2,50 лв (т.е. само лев съдържание) помислете що за съдържание има, защото в тези 2,50 са калкулирани ДДС, печалба, ДОД, транспортни разходи, изобщо много неща....

  23. 23 Профил на Да вярваме на истината
    Да вярваме на истината
    Рейтинг: 2818 Неутрално

    До коментар [#21] от "pontius_glarus":

    Тия по 2-3 лева бутилката се наричат синтетично вино:) Дали го докарват или не си е проблем на тези, които го пият.
    А иначе имаме 100% вино от деклариран район . То е за колекционери. 80% вино дето масово е по магазините и 50% вино серията София например.

  24. 24 Профил на Да вярваме на истината
    Да вярваме на истината
    Рейтинг: 2818 Неутрално

    До коментар [#22] от "pontius_glarus":

    Има един лев акциз на литър.

  25. 25 Профил на Nedyalko Lazarov
    Nedyalko Lazarov
    Рейтинг: 1066 Неутрално

    Когато човек си купува бутилка вино винаги трябва да има едно наум:Цената на бутилката + тапата + етикета варира между 1,40л -1,50 лв. Ако общата цена е 2,50 лв (т.е. само лев съдържание) помислете що за съдържание има, защото в тези 2,50 са калкулирани ДДС, печалба, ДОД, транспортни разходи, изобщо много неща....
    —цитат от коментар 22 на pontius_glarus

    Това за цената на бутилката, етикета и тапата ми се струва малко пресилено, но все пак, ако калкулираш цената на труда, транспорта, ДДС, АКЦИЗИТЕ, търговската надценка и (евентуалната) печалба, няма как да продадеш бутилка вино от грозде за €4.

  26. 26 Профил на Nedyalko Lazarov
    Nedyalko Lazarov
    Рейтинг: 1066 Неутрално

    [quote#20:"pontius_glarus"][/quote]

    Ще я пробвам пак, макар и да не съм сигурен как се пие. Преди я изстудихте във фризера, докато стане Бяла и не я разреждаха. По принцип българската я пия с айрян и салата от маринована цаца, сух лук и маслини.
    Като млади пиехме “облак”, масика и мента 50/50. Много бързо отиваш в “зоната на здрача”.
    Създаваш впечатление на компетентен. Има ли ракия в България, направена от винен дестилат, която се предлага на пазара? Защото, по същата причина както и виното, ракия от 10-15 лева бутилката няма как да е от грозде.

  27. 27 Профил на Подуенски нюанс
    Подуенски нюанс
    Рейтинг: 217 Неутрално

    Затова препоръчвам RIOJA , всички възможни видове /марки/...

    Сидо
  28. 28 Профил на Подуенски нюанс
    Подуенски нюанс
    Рейтинг: 217 Неутрално

    До коментар [#19] от "Nedyalko Lazarov":
    Затова си има различни маркировки по бутилките....

    Сидо
  29. 29 Профил на olimpipanov
    olimpipanov
    Рейтинг: 294 Неутрално

    Да не мрънкат, по-слаба реколата не означава калпаво вино - от векове винарите там правят вино с качество, което отговаря на опоределени изисквания. Ако е по-добро реколта може и да се получи някое по-добро вино, но не падат под определено качество.

    Освен това мен ме интересува реколтата в Бг. Пред френските вина предпочитам тези от Иберийския полуостров.


  30. 30 Профил на Bullet
    Bullet
    Рейтинг: 325 Весело

    До коментар [#25] от "Nedyalko Lazarov":

    Ам чи то в шведско, къде има бутилка вино под 7€?

    Gor det idag, imorgon kan deta vara förbjudet.
  31. 31 Профил на Nedyalko Lazarov
    Nedyalko Lazarov
    Рейтинг: 1066 Неутрално

    До коментар [#19] от "Nedyalko Lazarov":Затова си има различни маркировки по бутилките....
    —цитат от коментар 28 на Подуенски нюанс

    Това не го знаех. Какво трябва да гледам?
    Освен това, има ли вина без сулфати и къде могат да се купят, ако има такива?

  32. 32 Профил на дерибеев
    дерибеев
    Рейтинг: 1340 Неутрално

    До коментар [#16] от "pontius_glarus":по-голяма захарност, което би означавало по-добро вино.

    В много случаи пречи много високата захарност

    всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
  33. 33 Профил на Кортик
    Кортик
    Рейтинг: 2173 Неутрално

    Когато е лоша гоината лошо, когато е добра годината пак лошо, че не може да се реализира продукцията.

    Червена линия, червен картон
  34. 34 Профил на chepokalipsis
    chepokalipsis
    Рейтинг: 217 Неутрално

    До коментар [#26] от "Nedyalko Lazarov":

    Човек, ти варил ли си ракия? Какви глупости говориш, масово по селата хората продават ракия по 7л литъра, от грозде, та фирма спокойно може да се вмести в тия 15лв на бутилка, особено като се има предвид, че е 700мл., а не литър.

  35. 35 Профил на Галя Станчева
    Галя Станчева
    Рейтинг: 758 Неутрално

    [quote#20:"pontius_glarus"]
    —цитат от коментар 26 на Nedyalko Lazarov
    Ще я пробвам пак, макар и да не съм сигурен как се пие. Преди я изстудихте във фризера, докато стане Бяла и не я разреждаха. По принцип българската я пия с айрян и салата от маринована цаца, сух лук и маслини. Като млади пиехме “облак”, масика и мента 50/50. Много бързо отиваш в “зоната на здрача”.Създаваш впечатление на компетентен. Има ли ракия в България, направена от винен дестилат, която се предлага на пазара? Защото, по същата причина както и виното, ракия от 10-15 лева бутилката няма как да е от грозде.[/quote]

    https://www.meik98wines.com/гроздова-ракия-резерва-0-50л-евксиноград-euxinograde-rakia-reserva_791

  36. 36 Профил на zocho1 СУПЕР
    zocho1
    Рейтинг: 456 Неутрално

    До коментар [#31] от "Nedyalko Lazarov":

    "Освен това, има ли вина без сулфати и къде могат да се купят, ако има такива?"

    Има разлика между "сулфати" и "сулфити". При вината става въпрос за сулфити.

  37. 37 Профил на zocho1 СУПЕР
    zocho1
    Рейтинг: 456 Неутрално

    До коментар [#6] от "radelmarfx":

    "E нали се сещате че повечето от тия производители са малък и среден бизнес. Настинката беше въведена от глобалните комунисто - фашисти за да убие точно този тип бизнес."

    Естествено! И така организираха мръсниците нещата, че по лозята на едрия бизнес да няма нито пролетни студове, нито летни валежи

  38. 38 Профил на МОЙШЕ  ТОЛКОЗ СУПЕР
    МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    Рейтинг: 3179 Весело

    ...Освен това, има ли вина без сулфати и къде могат да се купят, ако има такива?
    —цитат от коментар 31 на Nedyalko Lazarov


    😃 Не се плаши от "сулфит" във вината: От древни времена са добавяли сулфит (сяра) в минимални количества за да се забави окисляването на виното, бутилирано или държано в други съдове. А по етикетите пише "съдържа сулфити" защото има един МНОГО МАЛЪК процент хора които са алергични към сулфитите.

    Не вярвам че може да намериш бутилирано вино без сулфит, защото производителя рискува виното да се вкисне в много кратък срок. Има тенденция да се търсят други консерванти които да забявят вкисването на бутилираните вина-все пак виното е органичен продукт и с времето се окислява (вкисва) и си променя качествата.


    До коментар [#31] от "Nedyalko Lazarov":

    THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! ***** ************************************************************************************************************************************************************************************ ****-П.С. -"КРАТКИЯТ" СПИСЪК С ЛЪЖИТЕ НА ФОРУМНИЯ ТОП'ЛЪЖЕЦ И КЛЕВЕТНИК- В КОМЕНТАР № 1 В ТЕМАТА https://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2024/04/03/4609231_otkrivaneto_na_festivala_one_dance_shte_postavi_fokus/comments#comment-1 **************************************************************************************************************************************************** ПРЕДУПРЕЖДАВАМ-ДА НЕ СЕ ЧЕТЕ С НАПИТКА В РЪКАТА!!!
  39. 39 Профил на Nedyalko Lazarov
    Nedyalko Lazarov
    Рейтинг: 1066 Неутрално

    До коментар [#26] от "Nedyalko Lazarov":Човек, ти варил ли си ракия? Какви глупости говориш, масово по селата хората продават ракия по 7л литъра, от грозде, та фирма спокойно може да се вмести в тия 15лв на бутилка, особено като се има предвид, че е 700мл., а не литър.
    —цитат от коментар 34 на chepokalipsis

    Колко е цената на гроздето? Да речем два лева за кило. От 5 кг грозде ще изкараш 3.5 литра вино, макс. Нуждаеш се от 3.5 л вино за да изкараш 1 л 40 гр. ракия. Тук не включвам пари за казан, акциз и пр; дори не слагам и печалба.
    Ти може би си мислиш, че за 7л/за литър ти продават ракия от грозде. Това, което ти продават е ракия направена от малко джибри, вода, остарели компоти и захар.
    Все пак и това се пие, ако е майсторски направено, без метил.
    Но аз питам за истинска ракия, сварена в качествен казан, каквито спиртоварните имат, направена от истински винен дестилат.
    Мой приятел си беше сварил такава сам и му беше излязла 10 л/л. Ама не я продава. Само за собствена консумация и близки приятели.

  40. 40 Профил на Тангра
    Тангра
    Рейтинг: 1047 Любопитно

    [quote#16:"pontius_glarus"][/quote]

    А аз не разбирам много от грозде, но ме съмнява.
    Силните валежи означават, че ще се спукат повечето зърна и гроздето ще изгние.
    Също означават и повече вода, следователно по-малка захарност.

    Тази по-голяма захарност, за която говориш е вероятно при сушава година + малка реколта.

    Баща ми и дядо ми са имали малко лозе, но аз не прихванах занаята. Не че ме мързи, просто не пия. А и застроихме парцела.

  41. 41 Профил на Тангра
    Тангра
    Рейтинг: 1047 Любопитно

    [quote#38:"МОЙШЕ ТОЛКОЗ"][/quote]

    Със сяра не се ли чистят бъчвите, против вкисване.
    За добавка в самото вино не съм чувал, може и да има, не съм специалист.

  42. 42 Профил на ivanpopov
    ivanpopov
    Рейтинг: 820 Неутрално

    Гледам снимките на лозята от Франция и се сещам как изглежда лозовият масив край Варна, точно до компресорната станция в Паша Дере. И ми идва да вия от мъка... Дори лозята в Евксиновград не се обработват така.

  43. 43 Профил на МОЙШЕ  ТОЛКОЗ СУПЕР
    МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    Рейтинг: 3179 Весело

    [quote#38:"МОЙШЕ ТОЛКОЗ"]
    —цитат от коментар 41 на Тангра
    Със сяра не се ли чистят бъчвите, против вкисване.За добавка в самото вино не съм чувал, може и да има, не съм специалист.[/quote]

    Това е друго нещо, чистенето на бъчвите (за който още държи вино в ДЪРВЕНИ бъчви, а не в цистерни от неръждаема стомана😃). Сулфитите се добавят във виното след привършването на ферментацията, но преди бутилирането му/съхранение за по дълго в цистерни...удни такива ВИСОКИ цилиндри от неръждаема стомана.
    До коментар [#41] от "Тангра":

    THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! ***** ************************************************************************************************************************************************************************************ ****-П.С. -"КРАТКИЯТ" СПИСЪК С ЛЪЖИТЕ НА ФОРУМНИЯ ТОП'ЛЪЖЕЦ И КЛЕВЕТНИК- В КОМЕНТАР № 1 В ТЕМАТА https://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2024/04/03/4609231_otkrivaneto_na_festivala_one_dance_shte_postavi_fokus/comments#comment-1 **************************************************************************************************************************************************** ПРЕДУПРЕЖДАВАМ-ДА НЕ СЕ ЧЕТЕ С НАПИТКА В РЪКАТА!!!
  44. 44 Профил на Димитър Димитров
    Димитър Димитров
    Рейтинг: 524 Любопитно

    [quote#20:"pontius_glarus"]
    —цитат от коментар 26 на Nedyalko Lazarov
    Ще я пробвам пак, макар и да не съм сигурен как се пие. Преди я изстудихте във фризера, докато стане Бяла и не я разреждаха. По принцип българската я пия с айрян и салата от маринована цаца, сух лук и маслини.


    А защо по дяволите "сух лук" каквото и да означава това?????????

  45. 45 Профил на Nedyalko Lazarov
    Nedyalko Lazarov
    Рейтинг: 1066 Неутрално

    [quote#44:"Димитър Димитров"][/quote]

    Има два вида лук: зелен лук (млад лук, все още без глави и “сух” лук, на големи, долу-горе колкото ябълки, глави)

  46. 46 Профил на pontius_glarus СУПЕР
    pontius_glarus
    Рейтинг: 3703 Неутрално

    Това за цената на бутилката, етикета и тапата ми се струва малко пресилено,
    —цитат от коментар 25 на Nedyalko Lazarov

    Не е пресилено. Между 1 и 1,20 лв е цената на бутилка в Бриколаж, Практикер. Без тапи и етикети.

  47. 47 Профил на citoyen
    citoyen
    Рейтинг: 681 Неутрално

    Ще го преживея някак си. Има и други повече от прилични вина. При тези жеги у нас и в региона гроздето сигурно е хубаво ''изпечено'' и с висика захарност, което е залог за добра винена година.

  48. 48 Профил на pontius_glarus СУПЕР
    pontius_glarus
    Рейтинг: 3703 Неутрално

    [quote#16:"pontius_glarus"]
    —цитат от коментар 40 на Тангра
    А аз не разбирам много от грозде, но ме съмнява.Силните валежи означават, че ще се спукат повечето зърна и гроздето ще изгние.....[/quote]

    Не че много разбирам, но дъждът е опасен за лозето не пролетта, а през лятото. В книгата на Г. Шевалие "Клошмер" (там е божолето) през лятото валя силен дъжд, и зърната се спукаха, и така реколтата пропадна.

  49. 49 Профил на pontius_glarus СУПЕР
    pontius_glarus
    Рейтинг: 3703 Неутрално

    [quote#20:"pontius_glarus"]
    —цитат от коментар 26 на Nedyalko Lazarov
    ...Създаваш впечатление на компетентен. [/quote]
    Благодаря, но всъщност съм чел малко повече в нета, а и съм имал задълбочени разговори с винари, от Божоле.
    1. За мастиката - ако я изстудяваш във фризера тя побелява, което означава че започва да кристализира (в някои направо кристалите плуват), и се усещат при консумацията й. Най-добрият вариант е да се налива при стайна температура, и да й добавяш лед, или студена вода. Между другото в Марсилия (пастис, градус 45) я консумират разредена 1:5 в полза на водата. Предпочитам 1:1, или 1:2.
    2. За ракията - добрите ракии се произвеждат от винен дестилат (70 градуса) който се разрежда с вода, добавят по някой път карамел или дъбов чипс за цвят. Често се добавят и аромати, добивани от вътрешната страна на гроздови люспи (италианците са майстори). Това са скъпите ракии, поне 20 лв. литъра. По-евтините се разреждат със "земеделски спирт" внесен от Украйна. Колкото повече етилов спирт се добавя, толкова цената е по-ниска. Има ракии и с етикет "винена". Вероятно и в нея има добавен спирт от Украйна, но по-малко.
    3. Вината по 10-15 лв са вече вина. Когато четеш за международни конкурси за вина, и спечелени награди, бъди сигурен че става въпрос за бранда 6 евро за бутилка. Изобщо в Западна Европа вина от 5-6 евро бутилката са много добри (е, не по-добри от Сhateauneuf du pape, но там най-евтиното е 20€ в супера)

  50. 50 Профил на plamen_b
    plamen_b
    Рейтинг: 563 Любопитно

    А жегата в България ще помогне ли за производството на повече хубаво вино?

    Пътят за разрешаване на конфликта е Русия да напусне Украйна! Това е пътя за разрешаване на конфликта! (Сана Марин, финландска премиер-министърка)
  51. 51 Профил на bruno__dante
    bruno__dante
    Рейтинг: 286 Весело

    Гледам снимките на лозята от Франция и се сещам как изглежда лозовият масив край Варна, точно до компресорната станция в Паша Дере. И ми идва да вия от мъка... Дори лозята в Евксиновград не се обработват така.
    —цитат от коментар 42 на ivanpopov


    не сте прав
    лозята на Винпром Дамяница се обработват умно и красиво!!

  52. 52 Профил на plamen_b
    plamen_b
    Рейтинг: 563 Любопитно

    До коментар [#50] от "plamen_b":

    "А жегата в България ще помогне ли за производството на повече хубаво вино?"

    А на ракията?

    А ще помогне ли за консумацията?

    Пътят за разрешаване на конфликта е Русия да напусне Украйна! Това е пътя за разрешаване на конфликта! (Сана Марин, финландска премиер-министърка)
  53. 53 Профил на rdb41527334
    rdb41527334
    Рейтинг: 217 Неутрално

    Не прочетох цялата статия, но предполагам обеснява защо глобалното ЗАТОПЛЯНЕ е виновно за ТЕЖКИТЕ пролетни СТУДОВЕ.

    И как трябва бързо да се самоубием за да не дишане кислород и издишваме онова вредното.....

  54. 54 Профил на Consumer СУПЕР
    Consumer
    Рейтинг: 1309 Неутрално

    До коментар [#26] от "Nedyalko Lazarov":

    Узото и турската ракия седят на стайна температура и при сервиране се добавя лед и по желание малко вода в чашата, за да се усети аромат и вкус. В метро има промоции и вземам EFE Gold или Tekirdag Gold, Yeni е по-скоро маркетингова ракия.

    Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
  55. 55 Профил на Мусаши
    Мусаши
    Рейтинг: 8 Неутрално

    Нали ни плашеха с глобално затопляне жеги и суша,а се оказа,че има студове и валежи.

  56. 56 Профил на Подуенски нюанс
    Подуенски нюанс
    Рейтинг: 217 Неутрално

    До коментар [#54] от "Consumer":

    Узото и всяка друга истинска мастика стоят в хладилник, чашите с които ще пиеш стоят във фризер. Същото важи за джинь.

    Сидо
  57. 57 Профил на Consumer СУПЕР
    Consumer
    Рейтинг: 1309 Любопитно

    До коментар [#56] от "Подуенски нюанс":

    Нямам спомен в страните, традиционни производители и консуматори на въпросните напитки, някъде и някога да са ми сервирали по посочения от вас начин. А специално "мастиката" е определение за българската спиртна измишльотина.

    Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
  58. 58 Профил на Подуенски нюанс
    Подуенски нюанс
    Рейтинг: 217 Неутрално

    До коментар [#57] от "Consumer":

    "Някои хора не знаят и за часовниците "Омега", но това не им пречи да си работят"/Б.Райнов/

    Сидо
  59. 59 Профил на Роси СУПЕР
    Роси
    Рейтинг: 5323 Неутрално

    До коментар [#4] от "Bai nik":

    И миналата година имаше...не навсякъде.

  60. 60 Профил на kama_start
    kama_start
    Рейтинг: 112 Неутрално

    Реколтата не само във виноиндустрията тази година е една от най-лошите.

  61. 61 Профил на ILIYAN IVANOV
    ILIYAN IVANOV
    Рейтинг: 8 Весело

    До коментар [#54] от "Consumer":
    Попадна ми Ефе голд на промоция с две чаши (красотааа) и съм й се наточил изстудявам става с кристали.... добавя, вода помътнява - отпивам и :( викам си т'ва все едно захоса от Лидл пия. След няколко дни решавам да пробвам да си налея на стайна температура и добавям две бучки лед.... Е няма такъв аромат и вкусотияя леко сладни, леко бадем се усеща ,разкош.
    Та значи забравете за тиш кристали само парят на езика и на меките части в устата и нищо не се усеща от аператива.

  62. 62 Профил на ILIYAN IVANOV
    ILIYAN IVANOV
    Рейтинг: 8 Весело

    До коментар [#56] от "Подуенски нюанс":


    Голяма грешка, ама хора всякакви пък вкрайна сметка





За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #