За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
Галин Станчува, жина-ГЕРБ
Рейтинг: 57 Неутралнобавна нувина
1 000 019pontius_glarus
Рейтинг: 3851 НеутралноКроасанът е вкусен, защото е направен с краве масло. Кроасанът с маргарин е ерзац.
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
Селс китари КАТ
Рейтинг: 12 НеутралноЧудех се какво има предвид като казва кроасан с масло и обикновен кроасан. Аз мисле, че кроасанът с масло е обикновен. Пък то се оказа, че обикновения се правел с маргарин. Това извращение бях убеден, че само в България се прави, пък то не било така. Кроасан с маргарин!?!?!?!
Вече няма да обиждамВеселин Дечев
Рейтинг: 232 ЛюбопитноЧе кой въобще ползва маргарин?
Миний аав адуучин хүнrealguru
Рейтинг: 1473 НеутралноЧе маргарин може ли да се намери по магазините. Аз по нашите отдавна не съм виждал или може би щото не търся.
Мондиана
Рейтинг: 451 НеутралноБи трябвало маргаринът да бъде забранен, защото в него има трансмазнини, т.е. задръства кръвоносните ни съдове. Но на никой не му стиска да го направи.
Преди години, когато беше на власт, ББ хленчеше по медиите, че някакви вносни храни за бебета имали палмова мазнина, а същите храни в чужбина били без палмова мазнина. Помня какви стонове издаваше, че "нашите бебета втора категория ли са". Ами забрани палмовата мазнина и въпросът се решава веднага. Но не му стискаше, естествено.
Pavel Lazarov
Рейтинг: 8 НеутралноКроасанът с масло е традиционният, но стоките за "широките народни маси" са си ерзац - няма толкова много качествени суровини, та да задоволят търсенето на толкова много хора. Затова - маслените кроасани били 1 - 1,20 евро - за 50 грама (това е 20 - 24 евро за килограм !), а маргариновите - са в пъти по-евтини.
Panda
Рейтинг: 621 НеутралноВероятно това са кроасаните, продавани в супермаркетите им в пакети от по 10 броя за 4 евро.
Макар че се чудя, кой ги купува, при положение че на всеки ъгъл във Франция има пекарна, правеща истински кроасани. Не чета коментари на абонати.
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
gianni
Рейтинг: 927 НеутралноЗависи, т.нар. буланжерии са задължени по закон да приготвят само хляба на място. За да си намалят разходите за труд, някои закупуват замразено тесто, други дори замразени кроасани и ги пекат на място. Трудността на кроасаните е приготвянето на тесто, с готово дето се вика и баба и дядо могат да си направят и опекат кроасани.
petrow1973
Рейтинг: 8 НеутралноПрез 60-те години на 19 век френският император Луи Наполеон III обявява награда за този, който създаде задоволителен заместител на маслото, подходящ за използване от войската и ниските съсловия. За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
Роси
Рейтинг: 5757 НеутралноОт 20 години не купувам маргарин. Не че маслото е кой знае колко качествено.
zz_s
Рейтинг: 8 НеутралноТо маргаринът не трябва да се ползва никъде, но се ползва дори и за напарвата на 'масло от краве мляко'.
"Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !Не е само до кроасаните, бабите ни са правили баниците или със свинска маз или с каве масло, после със слънчогледово.
Сега навсякъде са с маргарин и фалшиво сирене.
zz_s
Рейтинг: 8 ВеселоДо коментар [#6] от "realguru":
"Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !Има го в 'маслотото от краве мляко'
vogon_jeltz
Рейтинг: 81 НеутралноДо коментар [#13] от "Роси":
Fuck Your Opinionhttps://www.amazon.com/Butter-Crock-INCLUDED-Churner-Delicious/dp/B0CD72KWLY/ref=sr_1_3?dib=eyJ2IjoiMSJ9.hGzBPkthnUrR5tt96Dwe78qRFMmEitlt-P857IIe2uQAj1uuwln-QykupLuAEcDNYweZnfA0Xo3L8gEn2Sg8jH7oDLjPimyHhLiR5AehAz-m55Gvpi1q2ohtKsYX7cgAg5RnIN3dEOnzzT51-mkWUfR3xkNpvMArGB5d6E9dKU7u107Lm7NeC1eTCkj9_wjebFCE-kZLloZJfzKjnECzf6LjkdZIZTG2N0PVAZPqI3xw5meYWUp9-_tmDI3fGkR1ggCPSZSkW_rJIb2ZwSjqeqC-6dPrUdoabob7YrO-gcE.dthh2wYCatd0ZEEjHQzRtjfr21otGZdhsKyl5zsDeZw&dib_tag=se&keywords=butter+maker+machine&qid=1711787884&sr=8-3
ryk511146816
Рейтинг: 18 НеутралноДо коментар [#9] от "Panda":
Повечето хора са неинформирани или директно повярвали на лъжите на рекламата...
ryk511146816
Рейтинг: 18 НеутралноДо коментар [#13] от "Роси":
Ако имаш достъп до качествено прясно мляко можеш сама да си правиш масло, въобще не е сложно.
penetrating
Рейтинг: 5763 НеутралноЛюбител съм на кроасаните, но нямах представа, че се правят от многолистно тесто.
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbertpontius_glarus
Рейтинг: 3851 НеутралноНа всеки ъгъл ги има за по 1,5-2€, а в пакета са реално по 0,40€ Всеки си прави някаква сметка
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
jwq000
Рейтинг: 296 НеутралноБе ние тези работи от баницата ги знаем.
Да не ни се пишат толкова печени французите!
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
pontius_glarus
Рейтинг: 3851 НеутралноКато изключим сандвичите не съм виждал закуски, които да не са от многолистно (или бутер) тесто. Във Франция музеите са си музеи, но най-хубавите преживявания са в кафенетата.
penetrating
Рейтинг: 5763 ВеселоДо коментар [#24] от "pontius_glarus":
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertБаничка с боза :)