"Не маргарин, а масло": Няколко кулинарни съвета от признат френски майстор на кроасани (видео)

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (25)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Галин Станчува, жина-ГЕРБ
    Галин Станчува, жина-ГЕРБ
    Рейтинг: 57 Неутрално

    бавна нувина

    1 000 019
  2. 2 Профил на pontius_glarus СУПЕР
    pontius_glarus
    Рейтинг: 3851 Неутрално

    Кроасанът е вкусен, защото е направен с краве масло. Кроасанът с маргарин е ерзац.

  3. 3
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

  4. 4 Профил на Селс китари КАТ
    Селс китари КАТ
    Рейтинг: 12 Неутрално

    Чудех се какво има предвид като казва кроасан с масло и обикновен кроасан. Аз мисле, че кроасанът с масло е обикновен. Пък то се оказа, че обикновения се правел с маргарин. Това извращение бях убеден, че само в България се прави, пък то не било така. Кроасан с маргарин!?!?!?!

    Вече няма да обиждам
  5. 5 Профил на Веселин Дечев
    Веселин Дечев
    Рейтинг: 232 Любопитно

    Че кой въобще ползва маргарин?

    Миний аав адуучин хүн
  6. 6 Профил на realguru
    realguru
    Рейтинг: 1473 Неутрално

    Че маргарин може ли да се намери по магазините. Аз по нашите отдавна не съм виждал или може би щото не търся.

  7. 7 Профил на Мондиана
    Мондиана
    Рейтинг: 451 Неутрално

    Би трябвало маргаринът да бъде забранен, защото в него има трансмазнини, т.е. задръства кръвоносните ни съдове. Но на никой не му стиска да го направи.
    Преди години, когато беше на власт, ББ хленчеше по медиите, че някакви вносни храни за бебета имали палмова мазнина, а същите храни в чужбина били без палмова мазнина. Помня какви стонове издаваше, че "нашите бебета втора категория ли са". Ами забрани палмовата мазнина и въпросът се решава веднага. Но не му стискаше, естествено.

  8. 8 Профил на Pavel Lazarov
    Pavel Lazarov
    Рейтинг: 8 Неутрално

    Кроасанът с масло е традиционният, но стоките за "широките народни маси" са си ерзац - няма толкова много качествени суровини, та да задоволят търсенето на толкова много хора. Затова - маслените кроасани били 1 - 1,20 евро - за 50 грама (това е 20 - 24 евро за килограм !), а маргариновите - са в пъти по-евтини.

  9. 9 Профил на Panda
    Panda
    Рейтинг: 621 Неутрално

    Чудех се какво има предвид като казва кроасан с масло и обикновен кроасан. Аз мисле, че кроасанът с масло е обикновен. Пък то се оказа, че обикновения се правел с маргарин. Това извращение бях убеден, че само в България се прави, пък то не било така. Кроасан с маргарин!?!?!?!
    —цитат от коментар 4 на Селски Тарикат


    Вероятно това са кроасаните, продавани в супермаркетите им в пакети от по 10 броя за 4 евро.
    Макар че се чудя, кой ги купува, при положение че на всеки ъгъл във Франция има пекарна, правеща истински кроасани.

    Не чета коментари на абонати.
  10. 10
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

  11. 11 Профил на gianni
    gianni
    Рейтинг: 927 Неутрално

    Макар че се чудя, кой ги купува, при положение че на всеки ъгъл във Франция има пекарна, правеща истински кроасани.
    —цитат от коментар 9 на Panda


    Зависи, т.нар. буланжерии са задължени по закон да приготвят само хляба на място. За да си намалят разходите за труд, някои закупуват замразено тесто, други дори замразени кроасани и ги пекат на място. Трудността на кроасаните е приготвянето на тесто, с готово дето се вика и баба и дядо могат да си направят и опекат кроасани.

  12. 12 Профил на petrow1973
    petrow1973
    Рейтинг: 8 Неутрално

    Чудех се какво има предвид като казва кроасан с масло и обикновен кроасан. Аз мисле, че кроасанът с масло е обикновен. Пък то се оказа, че обикновения се правел с маргарин. Това извращение бях убеден, че само в България се прави, пък то не било така. Кроасан с маргарин!?!?!?!
    —цитат от коментар 4 на Селски Тарикат


    През 60-те години на 19 век френският император Луи Наполеон III обявява награда за този, който създаде задоволителен заместител на маслото, подходящ за използване от войската и ниските съсловия.

    За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
  13. 13 Профил на Роси СУПЕР
    Роси
    Рейтинг: 5757 Неутрално

    От 20 години не купувам маргарин. Не че маслото е кой знае колко качествено.

  14. 14 Профил на zz_s
    zz_s
    Рейтинг: 8 Неутрално

    То маргаринът не трябва да се ползва никъде, но се ползва дори и за напарвата на 'масло от краве мляко'.
    Не е само до кроасаните, бабите ни са правили баниците или със свинска маз или с каве масло, после със слънчогледово.
    Сега навсякъде са с маргарин и фалшиво сирене.

    "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
  15. 15 Профил на zz_s
    zz_s
    Рейтинг: 8 Весело

    До коментар [#6] от "realguru":

    Има го в 'маслотото от краве мляко'

    "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
  16. 17 Профил на ryk511146816
    ryk511146816
    Рейтинг: 18 Неутрално

    До коментар [#9] от "Panda":

    Повечето хора са неинформирани или директно повярвали на лъжите на рекламата...

  17. 18 Профил на ryk511146816
    ryk511146816
    Рейтинг: 18 Неутрално

    До коментар [#13] от "Роси":

    Ако имаш достъп до качествено прясно мляко можеш сама да си правиш масло, въобще не е сложно.

  18. 19 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 5763 Неутрално

    Любител съм на кроасаните, но нямах представа, че се правят от многолистно тесто.

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  19. 20 Профил на pontius_glarus СУПЕР
    pontius_glarus
    Рейтинг: 3851 Неутрално

    .....Вероятно това са кроасаните, продавани в супермаркетите им в пакети от по 10 броя за 4 евро.
    Макар че се чудя, кой ги купува, при положение че на всеки ъгъл във Франция има пекарна, правеща истински кроасани.
    —цитат от коментар 9 на Panda


    На всеки ъгъл ги има за по 1,5-2€, а в пакета са реално по 0,40€ Всеки си прави някаква сметка

  20. 21
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

  21. 22 Профил на jwq000
    jwq000
    Рейтинг: 296 Неутрално

    Бе ние тези работи от баницата ги знаем.
    Да не ни се пишат толкова печени французите!

  22. 23
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

  23. 24 Профил на pontius_glarus СУПЕР
    pontius_glarus
    Рейтинг: 3851 Неутрално

    Любител съм на кроасаните, но нямах представа, че се правят от многолистно тесто.
    —цитат от коментар 19 на penetrating


    Като изключим сандвичите не съм виждал закуски, които да не са от многолистно (или бутер) тесто. Във Франция музеите са си музеи, но най-хубавите преживявания са в кафенетата.

  24. 25 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 5763 Весело

    До коментар [#24] от "pontius_glarus":

    Баничка с боза :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert




За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #