С децата в кухнята

  • На 19 май и 20 България ще е част от Световния ден на революцията в храненето (Food Revolution Day), който цели да привлече към здравословното хранене деца, родители и учители и да обърне вниманието на обществото към проблема с приемането на вредна и преработена храна, предизвикваща наднормено тегло и болести

  • Удоволствието, с което дори и най-малките малчугани месят, е вдъхновяваща гледка, а хлябът или питките, които се получават след това, са още по-вкусни заради вложената радост

  • През зимата цитрусовите плодове имат най-силен и плътен аромат, прелестни свежи цветове и вкус, който привлича малки и големи. Освен хапвани просто така или във вид на сок, те са чудесна добавка и към различни сладкиши.

  • Тортата с моркови не е гадна, напротив! Пухкава и ароматна е, леко хрупкава от наличието на орехи, а глазурата от крема-сирене и масло е любима на малки и големи.

  • Киноата е зърнена култура, която през последните години придобива все по-голяма популярност. За нейна родина се смята Южна Америка и първите сведения за отглеждането й са на повече от 5000 години.

  • Тази ароматна топла напитка, често пренебрегвана през останалите сезони, разгръща напълно очарованието си в студените месеци като добра компания на обилния снеговалеж.

  • В наши дни сладкият салам може да се обогати с толкова много различни неща, че изобщо да не прилича на себе си. Някои го правят с шоколад, дори и бял, трети слагат захаросани портокалови корички, бадемов марципан или пък течна сметана.

  • Времето на пълното им унищожаване с чаша мляко, чай или кафе е добър момент за разказване на всички онези вицове, свързани със зайци и торти с моркови, които ни убеждават в ужасния вкус на подобна комбинация

  • Зимните януарски дни имат нужда от няколко бурканчета от тази сладост за разведряване

  • Време е децата отново да обърнат внимание на по-полезните храни, различни от сладкишите, а и за възрастните това също е добре дошло.

  • Бърза и много лесна елха от бутер тесто, която е идеално решение за празничната трапеза в новогодишната нощ, за компания на супа в студените зимни дни или просто за следобедна закуска

  • Те са идеално хрупкави, с дъх на масло точно, колкото трябва и свежа тръпчивост, носена от портокал.

  • Приготвянето на тематични сладкиши заедно с децата в кухнята е топло и сплотяващо занимание, подходящо за мрачните неделни следобеди.

  • уровите бонбони са чудесна здравословна алтернатива на обичайните сладкиши. Приготвят се от сурови ядки и сушени плодове, кокосово масло и мед.

  • Сам по себе си е много вкусен и просто така, с чаша чай или мляко с какао. Децата ще го оценят подобаващо и определено ще се радват да участват в направата му.

  • Приготвят се буквално с една ръка, което прави рецептата идеална за употреба от деца и изчезват много бързо, след като са готови.

  • Ризотото се приготвя буквално за половин час и без проблем от по-големите и опитни в кухнята деца.

  • Тази пица е много удобна за консумация, приготвя се бързо и лесно и изглежда симпатично.

  • Доброто старо печене на бисквити е един от най-добрите начини да развеселите себе си и скучаещите малчугани, като си осигурите весело и вкусно занимание поне за няколко часа.

  • За възрастните обичайно се сервират с бира, а децата им се радват, когато са разполовени и намазани с масло или крема сирене.

  • Този сладкиш е един от любимите за децата в Германия – плътен, маслен и много хрупкав, със съвсем малко горчив шоколад за баланс на сладкото.

  • Произходът на тези сладки е Португалия – там се нареждат сред най-популярните улични лакомства, които могат да се купят от всяка пекарна

  • Няма нищо по-хубаво от домашно приготвените десерти в компанията на деца, които се забавляват да бъркат, смесват, режат и опитват крайния резултат.

  • Наситеният цвят на цвеклото привлича децата и ако до момента този полезен кореноплоден зеленчук не е част от менюто им, с тази салата успешно бихте привлекли вниманието им.

  • Те са удобни за пренасяне и хапване в училище или просто като следобедна закуска с чаша мляко у дома. И както всички малки кексчета, се приготвят много бързо и лесно.

  • С наближаването на първия учебен ден повечето родители започват да съставят списък не само на нужните дрехи и учебници, но и на рецепти за следобедни или сутрешни закуски. Възможностите са много, но тази рецепта за сладко-солени хлебчета бързо се превръща във фаворит.

  • "Искам кюфтаци от котараци!" е официалният боен вик на един палав и целеустремен малчуган, който дълбоко уважава тази неземна, по неговите думи, и безкрайно очарователна храна

  • Освен със споменаването на десерта, правенето на чийзкейк лесно ще привлече децата в кухнята. Свързано е с много мачкане и трошене на бисквити, пробване на крема и украса на завършения продукт.

  • Рататуят, както всяко простичко ястие, има много разновидности. Задушен, запържен, с патладжани или без, със срамежливо прокрадващи се чушки и воден лук. Зеленчуците може да се приготвят едновременно или последователно, или пък да се изпекат във фурната.

  • Изключително вкусна, ароматна, стипчива, нежно сладка, с потракващи в каната кубчета лед. Има ли по-вкусна и разхлаждаща напитка от нея?