Slow food: Салата Тученица с воденички

Slow food: Салата Тученица с воденички

Slow food: Салата Тученица с воденички
Салата "Тученица с воденички" от ресторант "Преди 10", София
Необходими продукти за 1 порция
Пилешки воденички – 100 г в сварен вид
Фенел – 40 г
Зелена и червена чушка – по 20 г
Морков – 20 г
Лук – 10 г
Зелена маса – общо 150 г, от нея – тученица – 100 г и листа от цвекло – 50 г
Узо - 20 г
За лимоновия дресинг (общо около 30 г):
Фреш лимон
горчица
мед
2 скилидки чесън
олио
сол
Съставките се разбиват в пасатор като майонеза.
Slow food: Салата Тученица с воденички
Начин на приготвяне:
Пилешките воденички са предварително сварени за около час-час и половина в зависимост от продукта (ако са крехки, от малки пилета, се сваряват за около 40 мин.) Поставят се в тиган, за да се запържат. Малко след тях се слага и фенелът. В тигана се налива и узото.
Зеленият микс от цвекло, листа от тученица, прясна червена и зелена чушка, лук е предварително овкусен с лимоновия мус.
Slow food: Салата Тученица с воденички
Поднасяне:
Зеленият микс се слага в дълбока салатена чиния. Върху него се поставя изпържените продукти.
Салатата се сервира топла.