Slow рецепта: Агнешко в сено
Агнешко в сено, рецепта на кулинарната блогърка Йоланта Делибозова - "Вкусно с Йоли"
Необходими продукти:
2-3 шепи сено
цяло парче агнешко месо
сол и черен пипер на вкус
40-50 г масло
по желание червен пипер и билки
Начин на приготвяне:
* Измийте сеното под течаща студена вода. Сложете го в глинен съд и оформете легло.
* Подправете месото със сол и черен пипер. Поставете го върху сеното и ако желаете поръсете с различни свежи билки.
* Нарежете маслото на кубчета и ги сложете върху месото. Налейте малко вода и захлупете. Ако печете в глинена тава покрийте с лист алуминиево фолио.
* Печете месото за един час под капак във фурна, загрята на 180*. След това махнете фолиото и печете до готовност и зачервяване. Поливайте периодично агнешкото със соса и ако е нужно добавяйте по малко вода.
* След като месото се изпече го извадете в чиния. Прецедете соса и по желание го сгъстете с 1 ч.л. нишесте, разтворено в малко студена вода.

Блогът "Вкусно с Йоли" е на http://yoli-www.blogspot.bg