Slow рецепта: Салата с печена тиква

Салата с печена тиква, Pumpkin Spice Vinaigrette, сушен бут от източнобалканска свиня, прясно биволско сирене, тиквени семки, рукола от ресторант "Щастливото прасе", София
Необходими продукти за 4 порции.
1.2 кг тиква цигулка, измита, нарязана на големи кубчета и небелена.
80 г рукола
80 г тиквени семки
80 г тънко нарязан бут от източно балканска свиня (може да бъде заменен с козя пастърма, филе "Елена" и т.н.)
120 г прясно биволско сирене (от "Сламената ферма")
За винегрета Pumpkin Spice Vinaigrette:
1 1/2 ч.л. Pumpkin Spice mix
25 мл портокалов сок
40 мл червен винен оцет
25 мл ром Sailor Jerry
150 мл зехтин, екстра върджин
30 мл олио от рапица или гроздови семки
сол и пипер
1 с.л тъмна кафява захар (мусковадо)
Всичко без двата вида олио се смесва в блендер, олиото се изсипва на бавна струя, до получаването на емулсия. Дръжте в хладилник (издържа до 10 дни).
Тиквата се овкусява със сол, пипер, малко зехтин и се пече на предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути.
След като е готова, се оставя да изстине.
В подходящ съд изстиналата тиква се смесва с останалите продукти, овкусява се с част от винегрета (около 120 мл) и допълнително сол, ако има нужда.
Ресторант "Щастливото прасе" се намира на ъгъла на локалното платно на бул. "Цариградско шосе" и ул. "Загоре"